Febertermometer bäst i test 2021 – Hitta bästa termometern här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. ANL Digital2. Tommee Tippee3. Kaxholmen
ANL Digital Febertermometer Febertermometer bäst i testTommee Tippee Closer to Nature Healthcare KitKaxholmen febertermometer
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Oavsett om du har ett mindre eller ett större barn är det viktigt att du har en febertermometer hemma. Med den kan du enkelt se om ditt barn har feber. När barnet är riktigt litet kan man inte kommunicera med det och det kan inte tala om ifall det känner sig varmt, kallt eller sjukt på annat sätt.

I dag finns det flera olika varianter av febertermometrar. De ser ut på olika sätt, har olika funktioner och används på olika sätt. Termometern bör både kunna användas snabbt och vara väldigt tillförlitlig. Förutom det är det såklart också en stor fördel om det är så enkelt som möjligt att använda termometern. En av de saker som ofta skiljer termometrarna åt är hur snabbt de kan läsa av temperaturen i kroppen. Vissa varianter klarar det på ett par sekunder, medan andra kan behöva tio minuter på sig. En panntermometer mäter kroppstemperatur på ett par sekunder medan en termometer i form av en napp behöver ett par minuter på sig. Dessutom behöver man ha koll på barnet när det har en termometernapp för att resultatet ska bli tillförlitligt. En termometernapp kanske inte heller är det bästa valet om äldre barn eller man själv som vuxen ska använda febertermometern.

När du ska köpa en febertermometer som blivit bäst i test bör du alltså se till dina egna förutsättningar för att bli så nöjd som möjligt. Vi ger dig dock några bra tips på intressanta termometrar.

När du tittar i ditt medicinskåp finns det en stor chans att det ligger en termometer där. Har du inte redan en bäst i test febertermometer som fungerar bra för dig kan det vara dags att köpa en sådan. Det kan också vara så att den gamla termometern inte längre är lika tillförlitlig. Den kan vara sliten eller rent av innehålla farliga ämnen som inte är bra för ditt barn. Även om termometern fungerar har den inte den funktionalitet och effektivitet som de bästa örontermometrarna har i dag. Dagens termometrar har till och med i vissa fall en teknik som gör det möjligt att ta tempen utan att vidröra barnet. Det kan vara bra om du ska ta barnets temp medan det sover till exempel.

När du ska hitta den bästa termometern för dig och din familj är det såklart också en fördel om den läser av tempen snabbt. Då slipper man hålla fast barnet och därmed riskera ett felaktigt resultat.

Det finns ett par saker du alltid bör titta på för att säkerställa att du verkligen får den allra bästa febertermometern. En av sakerna du bör titta på är termometerns noggrannhet. Det här är antagligen den allra viktigaste aspekten. Om resultatet visar fel kan man ge barnet fel diagnos och det kan vara allvarligt oavsett om termometern visar för höga eller för låga resultat.

En annan sak som är viktigt att tänka på är barnets säkerhet. Gamla termometrar var ofta gjorda i glas och de kunde gå sönder om barnet råkade bita på dem. I dag är de i regel gjorda av plast och de innehåller inte farliga ämnen som barnet kan få i sig. Ofta är även batteriluckan ordentligt försluten med ett barnsäkert lås så att barnet inte heller kan komma åt det. Termometern ska vara säker att använda, även om det inte är en leksak.

Det kan också vara bra att ha en termometer som mäter med olika enheter. Det vanligaste är att termometern går att ställa in mellan Celcius och Farenheit. Om du ska låna ut termometern eller om du är utomlands kan det vara bra att kunna se vad barnet har för temp i den frekvent använda enheten.

Topp 7 bästa febertermometer 2021

1. ANL febertermometer

ANL Digital Febertermometer

Det här är en av de allra billigaste termometrarna i vår artikel. Det betyder dock inte att termometern är dålig, utan du får rent av mycket för pengarna. Termometern är en väldigt populär variant och det klassiska snittet lockar många. Den är också enkel att använda vilket är ett stort plus. Det låga priset innebär också att de flesta familjer har råd att köpa termometern vilket är en rejäl fördel. Detta är en bra termometer om du är ute efter en stor display som gör att du lätt kan se vilken temperatur ditt barn har. Dessutom tar det bara 10 sekunder för termometern att visa rätt resultat.

På den här termometern kan du själv ställa in om du vill använda den i barnets öra, mun eller om tempen ska tas rektalt. Ett extra plus är att termometern är helt vattentät. Det gör att du lätt kan rengöra den.

En sak som gör den här termometern lite mer unik är att dess tipp inte är hård och stel utan mjuk och flexibel. Det gör termometern mer accepterad eftersom den inte är lika obehaglig varken i munnen eller öronen. Den enda nackdelen med den här termometern är att den har en design som kanske inte uppskattas av alla. Den har inte heller alla moderna funktioner, och det krävs kontakt med barnet när tempen ska tas vilket kan vara en nackdel om barnet sover.

Se priset här!

2. Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit

Tommee Tippee Closer to Nature Healthcare Kit

Det här lilla kitet med olika produkter för barnvård är väl värt sitt pris. Här får du ett set med både sax, tandborste, termometer, nagelfil och nässug. Alla sakerna i kitet är utformade speciellt för att passa barn men termometern kan givetvis också användas för äldre barn eller vuxna. Termometern är tänkt att användas i munnen men kan också fungera i armhålan. Ett stort plus är att det här kitet är enkelt att ta med sig om du ska ut och resa. När du ska kontrollera barnets temperatur med den här termometern ger den ett rättvisande resultat men nackdelen är att den är en aning hård. Man kan inte heller bortse från att termometern kanske inte håller den allra bästa kvaliteten.

Se priset här!

3. Kaxholmen febertermometer

Kaxholmen febertermometer

Det här är en lite mer färgglad, digital febertermometer från Kaxholmen. Den har en mycket hög kvalitet och fungerar både i mun, öra, armhåla och rektalt. Tack vare att priset på termometern inte heller är speciellt högt är det inte så konstigt att termometern blivit en riktig favorit hos flera föräldrar och barn.

Tack vare att termometern har en böjlig spets blir det enkelt att komma åt när tempen ska tas på barnet och risken är också mindre att barnet tycker att det är obehagligt att ta tempen. Många gånger kan man rent av få barnet att bli än mer positivt till temperaturtagningen genom att man låter barnet granska termometern lite mer noga. När det märker att den är mjuk och att den inte gör ont blir det hela lite lättare. På termometern finns också en stor och väldigt bra display så att du lätt kan se vilken temperatur barnet faktiskt har. Själva avläsningen tar ungefär 10 sekunder och när det är klart avges ett pip.

Eftersom att termometern kan användas på flera sätt följer den barnet i uppväxten och även en vuxen kan använda sig av termometern och få ett korrekt resultat. Dessutom är termometern vattentät och enkel att ta med sig. Det gör att termometern kan användas både hemma, på semester eller på andra platser.

Se priset här!

4. Tommee Tippee CTN No Touch termometer

Tommee Tippee CTN No Touch termometer

Tommee Tippee är ett företag grundat i Storbritannien och de har tagit fram många olika baby- och barnprodukter. Deras febertermometer är bara en av alla de saker som underlättar livet radikalt för småbarnsföräldrar.

Den här termometern kan användas utan att du behöver störa barnet. Du håller den mellan tre och fyra centimeter från barnets panna och trycker igång avläsningen. Efter bara två sekunder får du ett tillförlitligt resultat. Den uppmätta temperaturen visas på den stora, upplysa LCD-skärmen som också kan symbolisera feber, undertemp eller normal temp med olika färg. Termometern lagrar de senaste 25 mätningarna och du kan enkelt gå igenom dem för att hålla koll på om barnets temperatur går uppåt eller neråt.

AAA batterier driver termometern och de medföljer vid köpet. Batterierna håller i regel omkring två år beroende på hur mycket termometern används. Att använda termometern är lätt, den är ergonomisk och det går snabbt. Det känns inte när man tar tempen på barnet och termometern kan också ställas in på helt ljudlöst läge. Det gör det enkelt att mäta tempen även på ett barn som sover. Om du vill kan du också mäta med beröring. Att kombinera de två mätmetoderna är inte fel. Mätningen som görs en bit ifrån barnets panna kan ge en hint om barnet har feber eller inte, men vid en mätning där termometern är i kontakt med pannan kan man få ett mer exakt besked om vilken grad barnets feber ligger på.

Se priset här!

5. Braun Termometer Stick Age Precision

Braun Termometer Stick Age Precision

Den här termometern ses ofta som den bästa armhåletermometern men den kan också användas rektalt eller i munnen. Den har en stor display, ett mycket lättanvänt gränssnitt och den har en ljudsignal när mätningen är klar. Termometern ger också ifrån sig flera ljudsignaler om barnet har feber. Om tempen är normal blir displayen grön efter mätning, om den är höjd blir displayen gul eller röd beroende på hur stor höjningen är. Den normala kroppstemperaturen kan variera beroende på ålder och därför kan den här termometern också ställas in på olika åldersgrupper.

Termometern är lätt att använda på både barn och vuxna. Toppen är flexibel för att tempen ska kunna tas så lätt som möjligt och dessutom orsakar den inte speciellt mycket obehag i och med att den inte skaver.

En smart funktion är att termometern också har ett minne. Det är dock begränsat och minnet håller bara en viss tid. För dig som vill hålla koll på ditt barns feber är det dock en bra lösning. För många är en nackdel dock att minnet är så pass kort. Det är också många som inte gillar termometrar med topp. En stor fördel är dock att priset är väldigt lågt för att vara en så pass bra termometer. Tar man hand om den kommer den garanterat att hålla länge. Ett stort plus är också att hela familjen kan använda en och samma termometer.

Se priset här!

6. Braun Thermoscan 7 Örontermometer IRT 6520

Braun Thermoscan 7 Örontermometer IRT 6520

Det här är en snabbt och lättanvänd termometer som du kan använda om barnet känns varmt, eller om det kinkar ovanligt mycket. Dessutom kan du använda termometern själv eller på andra som känner sig lite sjuka. Termometern är den bästa örontermometern vi stött på och bara faktumet att man slipper bråka med barnet för att få in en termometer i munnen, och få den att sitta på rätt plats ger ett mer trovärdigt resultat.

När det gäller avläsningen av barnets temperatur är det lätt att se om barnet har feber, samt hur hög den är. Termometern är grön om kroppstemperaturen är normal, gul om den är lite hög, och röd om den är väldigt hög. Det visas också en siffra för hur hög febern är och när mätningen är klar ljuder ett pip. Mättiden är på ungefär tre sekunder och det är alltså inte länge barnet behöver ha termometern i örat. Pipljudet av den färdiga mätningen är tillräckligt högt för att höras, men det skadar inte barnets hörsel. Mätningen görs i örat och termometerns munstycke är behagligt och varken skaver eller irriterar. Även en vuxen kan såklart mäta sin temperatur med Braun Thermoscan. Termometern har också gått igenom flera olika kvalitetskontroller, bland annat hos apotek. Det gör att du alltid kan känna dig säker på dess funktion.

En annan funktion som vi verkligen gillar med termometern är att man kan ställa in den på olika åldrar. Normala temperaturer hos vuxna är nämligen inte de samma som hos spädbarn. Trots att det här är en lite dyrare variant av termometer är den verkligen värd sitt pris om man vill prioritera en snabb och säker mätning.

En nackdel är dock att termometern kan kännas lite stor och klumpig. Den går också sönder väldigt lätt om ett barn pillar på den. Man bör dessutom köpa till skydd för engångsbruk till termometern.

Se priset här!

7. Beurer Febertermometer BY20

Beurer Febertermometer BY20

Bara det där med att ta fram febertermometern kan vara en sak som gör barnet upprört. Är barnet då redan sjukt och lite grinigt kan det bli rena brottningsmatchen att ta tempen och då blir resultatet inte alls rätt. Med den här termometern som ser ut som en helt vanlig napp blir det genast enklare. Resultatet blir relativt tillförlitligt men du bör hålla koll på barnet så att det inte tar ut och sätter in nappen i munnen under mätningen. Se också till att barnet verkligen använder nappen och inte har munnen öppen eller äter olika saker. Nappen är tänkt att användas av småbarn och spädbarn, och den lämpar sig inte för vuxna även om den i många fall även då kan ge en indikation på om man har feber eller inte.

Mätningen tar upp till någon eller några minuter, och termometern ger ifrån sig ett ljud när den mätt klart. Då kan tempen avläsas utan att man tar nappen från barnet tack vare displayen på nappens baksida. Du bör dock inte låta barnet ha nappen när du inte håller koll. Då är en vanlig, riktig napp bättre. Den här termometern går att desinficera, den har en skyddskåpa och den är fri från både kvicksilver och glas. Att tänka på kan vara att barnet möjligen somnar med nappen i munnen och att då ta den efter avläsning kan vara lite klurigt.

Det som många ser som nackdel med den här nappen är ofta den långa avläsningstiden. Det kan vara svårt att få barnet att hålla nappen i munnen under den tid som krävs. En annan nackdel är att termometern inte är så lätt att använda när barnet inte längre har napp. Ett större barn kan ofta vägra att använda nappen bara för att ta tempen, speciellt om syskon eller kompisar är med. Priset är dock relativt lågt, men jämfört med den korta användningsperioden finns det dock bättre alternativ.

Se priset här!

Köpguide för febertermometer bäst i test

När du ska köpa en febertermometer bör du först och främst fundera över vilka behov du och din familj har. Det är nämligen behoven som avgör vilken termometer du bör köpa. Om du har lite större barn kanske det inte är lika viktigt med en termometer som visar resultat snabbt, men däremot kanske du inte vill köpa en rektaltermometer eller en variant formad som napp. Har du en begränsad budget kan det vara dumt att betala för mycket för termometern. Då kanske en enklare design och bra resultat till ett billigt pris är bättre än en väldesignad termometer med massor av olika funktioner.

En sak din termometer bör ha är en display. Den ska vara lätt att läsa av och du ska inte kunna misstolka siffrorna. Exakt hur displayen ska se ut kan vara klokt att fundera lite över innan du gör ditt val. Behöver den vara bakgrundsbelyst för att du ska kunna läsa av den också i mörker? Det finns också displayer som blinkar om barnet har feber, om det är något fel på termometern eller liknande. Ju mer komplicerad displayen är, desto dyrare blir i regel termometern och om du inte har några speciella krav kan du i regel klara dig billigare undan med en enkel display som kort och gott visar barnets kroppstemperatur.

När det gäller termometrar kan det också vara klokt att se över hur de fungerar med sitt ljud. En del termometrar har knappljud, de låter när de har mätt barnets temperatur och när de stängs av. Det här kan förvisso vara en fördel. På så vis behöver man inte fundera på när termometern är klar att läsa av. Det kan dock också vara en nackdel. Ska man ta tempen på barnet när det sover och man inte vill väcka det bör ljudet kunna stängas av. Det får gärna gå lätt så att man inte glömmer bort det. På vissa termometrar kan ljudet inte stängas av alls och det kan ställa till lite svårigheter för dig.

När du ska köpa den bästa febertermometern kanske det kan kännas som en lite hög utgift men det finns inga ursäkter till varför man inte har en febertermometer av något slag hemma. Termometern är ett verktyg som kan användas av hela familjen när någon känner sig krasslig. Köper du en termometer av den bästa kvaliteten kan du rent av räkna med att den håller tills barnet flyttar hemifrån eller ännu längre.

Vanliga frågor kring febertermometer bäst i test

När du ska köpa den bästa febertermometern kan det finnas en hel del saker att tänka på. Du vill självklart ditt barn det allra bästa, men som nybliven förälder kan det vara svårt att ha koll på allt. Inte ens föräldrar som har barn sedan innan kan alla detaljer om termometrar. Här får du svar på några av de frågorna som ofta ställs just kring termometrar.

1. Mäter en örontermometer rätt?

Ja, om du köper en örontermometer bäst i test kan du vara säker på att den mäter rätt så länge du kalibrerar den och mäter på rätt sätt. Det är viktigt att inte trycka termometern för långt in, men samtidigt måste örat omsluta termometern på ett bra sätt. För att termometern ska kunna ge ett bra resultat, och för bättre hygien är det dock klokt att rengöra barnets öron först. Den yttre öronmusslan kan rengöras med en bomullstops, i övrigt går det bra att använda en bit bomull eller lillfingret som fuktats med lite vatten eller speciell rengöring avsedd för just öronen.

2. Bör man välja en muntermometer eller en för armhålan?

När det gäller de här termometer-varianterna kan man i regel se att man får ungefär samma resultat när man mäter barnets temperatur i dess armhåla och i dess mun. Det är dock viktigt att du läser just din termometers bruksanvisning för att du ska kunna veta hur den hanteras. Vissa termometrar ska inte alls användas i munnen, medan andra kan behöva placeras på ett visst sätt för att de ska visa rätt resultat. En nackdel med muntermometrar är att de kan gå sönder om barnet biter till på dem.

3. När är det dags att kontakta läkare?

I de allra flesta fall är feber helt ofarligt. Den kan bero på väldigt många orsaker. Febern är dock ett symtom på att immunförsvaret i kroppen går på högvarv och försöker bekämpa något. Det kan vara en infektion eller kanske en sjukdom. I vissa fall kan febern vara en indikation på att det finns en sjukdom eller något annat i barnets kropp som kan behöva behandling. Det finns vissa riktlinjer att förhålla sig till och en del tecken att hålla koll på. Här tar vi upp ett par av de tecken som bör leda till en kontakt med sjukvården.

Om ett barn mellan 3-6 månader har över 39 graders feber eller om ett barn har mer än 41 graders feber oavsett ålder bör sjukvård alltid kontaktas. Samma sak gäller om barnet har ont i huvudet, halsen, öronen eller smärta vid urinering i samband med febern. Har barnet ont eller är stel i nacken, eller om det har svårt att andas och är mycket medtaget bör sjukvården också kontaktas akut. Ett barn kan också feberkrampa. I vanliga fall är det inte farligt, men det kan se otäckt ut. Om kramperna inte ger med sig, om barnet får syrebrist eller om barnet har väldigt hög feber, eller feber som sitter kvar i mer än fyra dygn är det också läge att kontakta en läkare.

Bara för att barnet har feber är det ingen anledning till att kontakta vården. Om man känner sig osäker kan det dock vara klokt att ringa till sjukvårdsrådgivningen och be om råd.

4. Vilka läkemedel kan ges mot febern?

Det finns ett par läkemedel som kan ta ner barnets feber. Det är dock så att du inte bör ge dem i onödan. I de allra flesta fall kan barnets kropp hantera febern på ett bra sätt, men om barnet är väldigt medtaget och varken orkar äta eller dricka kan det vara läge att göra något åt saken. Om barnet sover väldigt dåligt kan man också ge något för natten som gör att barnet kan sova ut. På så sätt kan kroppen hämta sig något och ta hand om sjukdomen eller infektionen.

När du ska välja ett preparat att ge till barnet måste du dock se till att det är ett preparat som verkligen går att ge till barn. Att ge tabletter för vuxna till ett barn kan rent av vara farligt. Om du är osäker bör du kontakta vården, eller fråga personalen på ett apotek om råd. Om febern vägrar gå ner trots läkemedel bör man också se till att prata med sjukvården.

5. Hur tar man tempen på barnet?

Exakt hur du använder termometern kan variera en del beroende på vilken variant man har. Att läsa bruksanvisningen först är därför alltid klokt.

Om du använder en termometer för munnen bör termometerns spets placeras långt in under barnets tunga. Det kan skapa en del obehag men ska inte göra ont. Det här kan dock vara svårt på ett litet barn. Har du den bästa örontermometern är det i regel lite lättare att ta tempen på barnet. Börja med att rengöra öronen för att få mest exakta resultat. Undvik bomullstops som kan knuffa vax och smuts längre in. Ta istället lite olja som är avsedd för öronrengöring och droppa i barnets öra. Skölj sedan försiktigt med vatten. När det är gjort kan du ta tempen.

När du ska föra in termometern i barnets öra måste du komma ihåg att ta det försiktigt. Hörselgången är inte rak och man kan inte bara trycka in termometern. För att räta ut barnets hörselgång bör du dra örat mjukt uppåt och bakåt medan termometern sätts på plats. Tryck inte in termometer för hårt, den behöver inte röra trumhinnan. Om termometern går för långt in skapas en total försegling i örat och det kan göra att resultatet på termometern blir fel.

6. Hur mäts tempen med en örontermometer?

I kroppen är det hypotalamus som reglerar kroppstemperaturen och därmed också feber. Hypotalamus delar blodkärl med trumhinnan i örat, och hinnan ligger dessutom nära hypotalamus. När man då mäter temperaturen på trumhinnan med en örontermometer får man fram ett väldigt exakt värde för kroppens aktuella temperatur.

7. Ska man lägga till grader när man tar tempen?

Nej, men de moderna termometrar som finns i dag är det sällan nödvändigt att lägga till grader när man tar tempen på barnet. Genom att trycka på en knapp kan du kalibrera termometern för ett mer exakt resultat.

Med många termometrar kan du mäta både i munnen, armhålan och rektalt. Om du mäter på två ställen och får mer än en halv grad i skillnad kan det vara klokt att även mäta rektalt eller med en örontermometer för att få reda på det exakta resultatet. Har du en äldre termometer kan du dock behöva lägga till grader enligt instruktionerna.

När du ska ta tempen på barnet är det dock viktigt att tänka på att både termometern och barnet ska ha varit inomhus, i normal rumstemperatur i minst en timme innan tempen tas. Du bör också se till att barnet inte har varit och lekt runt för mycket utan helst ska barnet ha vilat en stund innan tempen mäts för att man ska få ett så exakt resultat som möjligt.

8. Kan man lindra febern?

När man tar tempen med den bästa febertermometern kan man få veta om barnet har feber eller inte. Det är dock inte en sak som kommer påverka barnets lidande, annat än att man får en förklaring till att barnet kanske inte helt beter sig som det brukar.

Det går dock att lindra barnet feber, även om det inte alltid är nödvändigt eller bra. Det allra bästa brukar vara att låta barnet vila så mycket det vill. Glass, kylda drycker och kall mat om barnet gillar det är bra. Ett annat alternativ är febernedsättande läkemedel. Det kan också lindra att låta barnet vara ute lite. En kort promenad, eller åktur i vagnen, eller bara en stund på altanen alternativt balkongen kan göra mycket. Vid väldigt varmt eller kallt väder kan det dock vara klokt att ta det lite extra försiktigt.

9. Är feber farligt?

När man använder en febertermometer som blivit bäst i test kan man se att barnet har feber. I regel är det inget farligt alls men om barnet mår mycket dåligt eller har haft feber länge och inte får i sig mat eller vätska kan det börja må sämre. Om febern kommer i kombination med kräkningar eller diarré kan barnet också snabbt bli uttorkat och då kan barnet bli väldigt sjukt, fast inte heller då är det febern som är speciellt farlig.

10. Hur sköter man febertermometern?

En febertermometer håller i flera år om den är av hyfsat god kvalitet. Du behöver dock sköta om den för att den ska fungera som allra bäst. Har du en örontermometer bör du se till att använda skyddande plasthylsor till den, eller så kan du använda en bit bomull eller papper med desinfekterande medel på. När det gäller termometrar som används i mun, armhåla eller rektalt kan de oftast tvättas av med tvål och ljummet vatten. Det kan dock vara klokt att ha en termometer som endast används för rektalt bruk. Det brukar i regel kännas fräschast.

Förvara termometern i det skydd den levereras med och ha den på en torr och rumstempererad plats. Se också till att termometern inte utsätts för fysiskt våld eller doppas helt i vätskor.

För att utföra rengöringen så bra som möjligt och på ett sätt som verkligen passar termometern är det klokt att läsa igenom bruksanvisningen noga för att undvika att termometern tar skada och kanske inte visar rätt vid framtida avläsningar.

Det finns också engångsskydd för örontermometrar samt för termometrar som används i mun eller anal. De kan enkelt kastas i soporna efter användning.

11. Hur stor intervall är det mellan termometerns mätgrader?

När du ska köpa en termometer kan det vara bra att ha lite koll på hur stort mätområden den har, alltså vilka grader den mäter mellan. De flesta termometrar mäter mellan 32-42 grader Celsius. Det finns dock undantag och vet man med sig att man har en annorlunda temperaturkurva naturligt bör man titta lite extra på det här.

Summering

Vi hoppas att vi med den här artikeln har hjälpt dig en bit på vägen med att hitta den bästa termometern för dig och din familj. En termometer är aldrig fel att ha hemma. En av de första frågorna när du söker vård för dig själv eller ditt barn är om det förekommer feber. Själv kan man ofta känna om man har feber men ett litet barn kan inte förklara hur det känner sig. Med hjälp av en termometer kan du också lättare avgöra när det är dags att kontakta sjukvården. Om ditt barn krampar men visar sig vara feberfritt kan man snart utesluta feberkramper. Har barnet låg feber är det i regel inte farligt men om termometern visar på över 40 grader är det läge att kontakta sjukvårdsrådgivningen.

Som absoluta favorit i det här testet har vi Braun Thermoscan 7 Örontermometer IRT 6520 som snabbt och lätt ger ett tillförlitligt resultat. Efter bara tre sekunder vet man om barnet har feber, och hur hög den i så fall är. Dessutom slipper man bråka med barnet om att ta rektal temp eller få en tippförsedd termometer att sitta på rätt plats i munnen. För ett lite större barn blir det också roligare när man kan vara med och hålla i termometern själv, och barnet behöver inte känna sig utlämnat på samma sätt som om en rektal temp ska tas. Örontermometern kan till och med användas när barnet har kompisar på besök. Att låta barnet leka med termometern är dock inte så klokt. Den är trots allt tekniskt avancerad och den kan lätt gå sönder.

Med Tommee Tippee CTN No Touch termometer som också är ett bra val kan du hålla koll på ditt barns temp även på distans. Du riktar bara termometern mot pannan och trycker igång den. Inom några sekunder vet du om barnet har feber eller inte, samt om den är hög eller låg. Genom att hålla termometern tätt mot pannan får du också veta de exakta graderna, men till en början slipper du i alla fall väcka ditt barn om det sover. Dessutom är det är ett mer hygieniskt alternativ eftersom att termometern inte kommer i kontakt med varken mun, ändtarm eller några kroppsvätskor.

Har du ett väldigt kinkigt barn som absolut skyr termometern kan Beurer Febertermometer BY20 vara ett alternativ. Med den är termometern bara en napp som stoppas i barnets mun. Målet är att barnet ska ha nappen där under hela mätprocessen för att resultatet ska bli rätt. Även om inte just nappvarianten är testets bästa termometer är det trots allt en variant som bör nämnas.

Glöm inte heller bort att den bästa termometern är en termometer som faktiskt används. Om du köper den bästa örontermometern och sedan inte gillar den är risken stor att du struntar i att mäta tempen på barnet. Se över vilka alternativ du faktiskt föredrar innan du gör ditt köp. Kanske är det bästa alternativet för dig en allsidig armhåletermometer som också kan användas i örat, munnen och rektalt? Om dina barn är lite större kanske en termometer som fungerar även på vuxna är ett bättre val än en napptermometer. I vår artikel har vi bara med de bästa termometrarna som faktiskt är godkända och som inte har allt för stor felmarginal. Ofta ligger marginalen på omkring /- 0,1 grader. När du köper din bästa febertermometer kan du alltså känna dig helt trygg.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *