Babysitter bäst i test 2021 – Hitta bästa babysittern här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. Bumbo2. BabyBjörn3. MamaRoo
Bumbo Babysitter bäst i testBabyBjörn Balance Soft bomull Babysitter4moms mamaRoo babysitter
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

En babysitter är räddaren i nöden när du vill sätta ner ditt barn bekvämt eller lära barnet att sitta och ha armarna fria – kanske för att äta eller leka med någon leksak. Det blir även en förträfflig liten barnvakt som håller barnet stadigt på plats medan du själv pysslar i köket eller unnar dig själv en liten skönhetsstund. Babysittern är som en skön och säker ministol för små barn som ännu inte har koordination att sitta på en vanlig stol.

Idag kan du hitta många olika sorters babysitters, vissa med gunga och hängande leksaker, andra med en sits som passar babyn – med ryggstöd, armstöd och medföljande bord att vika upp och ner när barnet ska äta. Det finns till och med babysitters som har en vibrerande funktion som gungar dem stillsamt till sömns, eller bara lugnar ner dem när de är lite för uppspelta. Man kan kort och gott säga att en babysitter är en liten minifåtölj för de allra minsta. Med hjälp av vårt bäst i test på ett antal babysitters får du hjälp att välja, antingen du är nybliven förälder eller har varit med i föräldrasvängen ett tag redan.

Vi har listat ett tiotal babysitters som nu finns tillgängliga ute på marknaden. Läs mer om deras respektive funktioner och finesser och välj utifrån ditt och ditt barns perspektiv. För de allra minsta kan ett litet aktivitetscenter på sittern vara en bra idé för att stimulera fantasi och motorik när barnet sitter ner. Vill du samtidigt ha en liten gunga till barnet på sittern bör du prova den inbyggda gungfunktionen som vaggar ditt barn till lugn.

I detta babysitter bäst i test låter vi flera aspekter spela in – design, funktioner och säkerhet med mera. Här kan du hitta alltifrån den allra enklaste stolen som enbart fungerar som tillfällig sittplats och barnvakt åt en stressad förälder, till en avancerad variant som nästan kan agera extraförälder med musik, ljud och lek.

De produkter som vi presenterar i det här testet kan du hitta på olika onlinebutiker och i deras fysiska butiker. Du kommer även att få en länk till varje produkt så att du kan gå direkt in på den sajt som säljer modellen. Alla produkter kommer i bra och allergivänliga material som är lätta att rengöra eller torka av. Det är viktigt att du regelbundet tvättar eller rengör din babysitter så att bakterier och fläckar inte blir som små inkräktare på ditt barns hälsa.

En babysitter är en optimal produkt för både barn och förälder. Den kan användas för att de vuxna ska kunna få lite egentid och den är rogivande för ett litet barn som vill vara i centrum eller bara vara i fred för att vila. En babysitter kan användas relativt länge och behöver inte bytas ut om du skulle välja att skaffa fler barn. Den kan användas för syskonen och kanske sedan ges bort eller säljas när den inte längre används.

Topp 10 bästa babysitter 2021

1. Bumbo Babysitter

Bumbo Babysitter bäst i testDen enkla babysittern Bumbo i rosa färg är något av den simplaste varianten av babysitters eller barnstolar. Den ser ut som en liten och mjuk fåtölj med spänne i mitten för att spänna fast barnet ordentligt när det sitter ner. Dock ska det enkla utseendet inte lura dig att tro att den inte fyller en bra funktion. Faktum är att den är bra på många sätt även om den inte har de gadgets och finesser som vissa andra modeller i testet har. Stolen är gjord av mjukaste skumplast och är ergonomiskt utformad efter ditt barns växande rygg. Du kan använda Bumbo från 3-4 månaders ålder eller när du märker att ditt barn kan sitta upprätt och hålla huvudet uppe samtidigt. Den stabila stommen håller rygg och ben i rätt läge och får ditt barn att känna sig bekväm.

Tänk på att alltid placera Bumbo på en plan yta så att stolen inte riskerar att falla till sidan. Stolen fungerar både inomhus och utomhus men den ska undvikas att placeras i vatten då det både är skadligt för stolen och för barnet som riskerar en olycka.

Bumbo Babysitter ligger i den nedre prisklassen och kan vara ett bra och ekonomiskt alternativ till barnvagnen eller för att ta med sig på resan när den större babysittern inte får plats. Om du inte kräver alltför mycket av en babysitter är Bumbo ett bra val. Den består helt enkelt av en mjuk stol med sele där barnet kan sitta och titta på dig när du lagar mat, packar upp eller sitter och äter. Tänk på att denna babysitter inte är avsedd för spädbarnet. Ett så litet barn kan ännu inte sitta upprätt. Bumbo finns i flera färger, inte bara den rosa som presenteras här.

Se priset här!

2. BabyBjörn Balance Soft bomull Babysitter

BabyBjörn Balance Soft bomull BabysitterBabyBjörn är ett välkänt varumärke när det gäller barnprodukter. Deras babysitter är lika snygg som den är skön för det lilla barnet att sitta och gunga i. BabyBjörn Balance Soft bomull Babysitter finns i flera olika färger såsom beige och marinblå med flera. Materialet är av den skönaste och mjukaste bomullen som aldrig skaver eller ger allergier. Den här modellen vann dessutom Bästa babysittern 2019 så du kan vara säker på att få kvalitet för priset.

Babysittern är ergonomiskt utformad med fastspänningsanordning och en omslutande form som höjer mysfaktorn för barnet. Både material och design utlovar hållbarhet och lång användningstid. Det är barnet själv som skapar gungningseffekten så fort det rör på sig i stolen. Stolen försätts då i en svag gungning som gör att barnet kopplar av och till slut somnar in utan att du behöver batterier för den. Perfekt att ha med sig på resa eller hemma när det är dags för sovstund. När du inte använder den kan den enkelt fällas ihop och stoppas undan tills det är dags att ta fram den igen. Tyget och selen går att ta bort för att tvätta eller rengöra på annat sätt. På det stora hela är BabyBjörns babysitter mycket stilren och blir ett bra val för den som gillar klassiska barnprodukter av hög kvalitet. Tyvärr saknas det en del roliga finesser som smarta inställningar och liknande, men det är förmodligen inte därför man väljer BabyBjörns sitter. I denna stol sitter barnet säkert och är omhuldad av finaste bomullen. Ytan är något plan men ändå väldigt behaglig.

BabyBjörn Balance Soft bomull Babysitter går att använda för det helt nyfödda barnet men också för de barn som nyligen lärt sig att sitta med huvudet upprätt. Går att använda tills dess att barnet fyllt 2 år och kan då användas som en vanlig barnstol genom att du vänder på tyget. BabyBjörn Balance Soft bomull Babysitter är utan tvekan en produkt som naturligt faller in i vårt babysitter bäst i test över den bästa babysittern.

Se priset här!

3. 4moms mamaRoo babysitter

4moms mamaRoo babysitterDetta är en toppklassig babysitter som genast hamnar på en av de bästa platserna i detta babysitter bäst i test. Själva designen ser både kul och lite spexig ut med en rund stol som guppar och gungar både från sida till sida och fram och tillbaka. Med fem olika rörelseinställningar som styrs via en app, och anordning för att hänga upp leksaker, blir 4moms mamaRoo babysitter en av de bättre i den här kategorin av bästa babysitter. Det som är intressant med den här modellen är att den är framtagen efter föräldrars naturliga beteendesätt för att natta och lugna sina barn. Om vi skulle klaga på något så kan vi nämna att den tar ganska mycket plats. För en liten lägenhet kan den synas och kännas av ordentligt, men de häftiga funktionerna väger upp detta till stor del. Den kan heller inte ställas var som helst eftersom sladden måste passa till ett vägguttag. Sladden är visserligen lång men ändå.

Designen är mycket modern och babysittern innehåller en rad skojiga och smarta funktioner som både lugnar, tryggar och nattar. Du kan lätt justera själva sitsen i både en liggande och en sittande position. Ovanför stolen hänger en anordning med skallror och bollar som väcker barnets nyfikenhet till liv. Hela stolen är faktiskt roande på alla plan. Inte minst för att du också kan ansluta en musikspelare och spela musik och nattljud genom att använda din smartphone. Det går också att ställa in olika hastigheter och ljud med din telefon. 4moms mamaRoo babysitter är verkligen höjden av modern teknologi och kommer att bli rena nöjet för både dig och ditt barn. Stolen kan användas från nyfödda upp till barn som väger cirka 9 kg.

Vid rengöring kan du ta bort tyget och överdraget och tvätta det i 40 graders maskintvätt.

Se priset här!

4. Wanders Babysitter i Hippie Wrestler/Svart från Cybex

Wanders Babysitter i Hippie Wrestler Svart från CybexVill du ha en trendig kombination av en pytteliten fåtölj och lite flower power mixat tillsammans för ditt barn? Då ska du prova Wanders Babysitter i Hippie Wrestler/Svart som både är snygg, tuff och skön för små barn att sitta i. Stolen passar lika bra att sitta och äta i för barnet, som den gör att lägga sig i för nattning. Sitsen går att fälla upp och ner och 3-punktsselen gör att barnet sitter både tryggt och bekvämt på plats. Både selen och stolsbenen är stadiga och stabila för ett litet aktivt barn. Hela stolen betecknas som hållbar och håller länge och väl.

Materialet är äkta läder som är quiltad. Detta ger naturligtvis en känsla av lyx men det kan dock vara klokt att lägga någon filt eller liknande på stolen eftersom det lätt blir fläckar. Dock är lädret mycket enkelt att rengöra med en fuktig trasa utan att det förstörs. På ryggstödet kan du se ett fint broderi av blommor och blad i de vackraste av färger. Det blir rena inspirationen för ett kreativt och nyfiket litet charmtroll som sitter ner och kikar på allt som försiggår omkring honom eller henne.

Wanders Babysitter i Hippie Wrestler/Svart från Cybex hör till de dyrare och lyxigare varianterna i vårt babysitter bäst i test. Du som gillar inredning och vill lära barnet bra smak redan från början kommer att älska den här modellen. Den är rymlig men inte lika omhuldande som många av de andra modellerna i testet. Här är det design som spelar in mest!

Se priset här!

5. Moweo Babysitter Lite

Moweo Babysitter LiteMoweo Babysitter Lite är både stilren, enkel och smart. Den får en given plats i detta bäst i test för babysitters. Den här modellen innehåller en rad funktioner som kommer att glädja både föräldrar och barn. Det gäller bland annat hastigheter, vibrationer, gunglägen, timer och musikval. Allt för att din lilla gullegris ska kunna koppla av så bra som möjligt. Barnet kan lugnt somna in eller varva ner inför en tupplur genom att lyssna på flera härliga musiksnuttar samtidigt som det finns tillgängliga leksaker som hänger och dinglar ovanifrån. Volymen på musiken går att höja och sänka efter behov. Sitsen justeras till liggläge och blir den perfekta sovplatsen när som helst på dygnet.

Den här babysittern blir alltså både säng och lekhörna för det lilla barnet beroende på vilken tid på dygnet det är. En riktigt flexibel produkt som håller måttet i alla lägen och situationer. För priset får du verkligen mycket valuta för pengarna. Babysittern ligger i mellanprisklassen och fungerar för de flesta familjers ekonomi och behov.

Se priset här!

6. Kaxholmen – Babysitter med lekbåge och huvudkudde – Svart

Kaxholmen - Babysitter med lekbåge och huvudkudde - SvartKaxholmens svarta babysitter i mellanprisklass är lätt att transportera tack vare lekbågen som i vardagslag fungerar som hängare åt diverse leksaker för barnet. Den stora fördelen med den här babysittern är att den går att justera i olika lägen samt är möjlig att ändra när det gäller rygg och ben. Du kan därför ha den även när barnet blir lite större, vilket gör Kaxholmens babysitter både praktisk och ekonomisk. Faktum är att den fungerar upp till barn på 12 kg och blir således en långlivad produkt som också kan ärvas av syskon.

Hela stolen är bekvämt inredd i ett lättavtorkat material som går att ta av och på för att tvätta i maskin. Selen är reglerbar och ditt barn kommer att sitta skönt tillrätta utan att riskera att falla ur om det rör sig lite. Denna babysitter går att ta med i bilen, på resa och låta stå precis som den är i barnrummet när barnet ska sova eller vill ligga och kika på de hängande leksakerna och figurerna.

Den sköna huvudkudden och det behagliga ryggstödet får barnet att lugna ner sig och sitta eller ligga bekvämt i alla lägen. Vid första anblick ser den nästan ut som en barnstol eller som en del av en barnvagn. Du kommer att bli förundrad över hur skönt ditt barn kommer att ha det i den. Den är dessutom rymlig och har ett skönt och smidigt nackstöd om en olycka skulle vara framme.

Se priset här!

7. Skip Hop Explore & More Hoppgunga

Skip Hop Explore & More HoppgungaSkip Hop Explore & More Hoppgunga är en annorlunda babysitter i vårt babysitter bäst i test som även kan bli en rolig hoppgunga för lekande barn. Sitsen finns i mitten och är omhuldad av en flexibel stomme som gör att gungan svänger och far lite lätt när barnet rör på sig. Gungan är både underhållande med ljus och musik som tänds när barnet har hoppat över 100 hopp. Därför kan den här babysittern även kallas aktivitetsgunga eftersom den automatiskt belönar bebisen när den har klarat vissa moment.

Ljudet efter de 100 hoppen blir till belönande applåder som får barnet att bli riktigt glad. Effekterna av ljudet kan regleras medan molnet lyser och sänder ut ljus. Bordet runt barnet när det sitter i stolen har flera leksaker som väcker bebisens nyfikenhet. Kort sagt håller den här bästa babysittern en hög nivå och låter ditt barn vara intresserad av lek och aktivitet en lång stund. Det är skojigt både för vuxna och barn att leka tillsammans och smälta in i gungans applåder när barnet gör något bra, samtidigt som gungan blir den perfekta barnvakten när du är upptagen med annat.

Ett litet minus för Skip Hop Explore & More Hoppgunga är att den framför allt är till för att stimulera barnets hjärna och motorik. Det är alltså inte det ultimata valet när du vill att barnet ska nattas i lugn och ro. Visst har den den möjligheten men först och främst är det en aktivitetsgunga i vilken barnet vill hoppa och röra på sig. Men en klar favorit i många avseenden, det är den!

Se priset här!

8. Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1

Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1Här har vi en riktigt flexibel babysitter som kan vara både barnvakt och barnvagn i ett. Stolen går att fälla upp med tyg så att det blir en vagga med väggar och tak över det lilla barnet som vill slumra in. Under är stommen reglerad som så att den går att vicka på och därmed vagga barnet. Detta är en produkt som går att göra om på en sekund. Från lekstol till sovplats – Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1 har även en mysig musikspelare inbyggd så att barnet får sina sköna vaggvisor.

Du kan justera den här babysittern i tre olika lägen – från liggande till halvsittande till fullt upprätt så att barnet kan vara med helt och fullt och stå i centrum. En riktigt mjuk madrass för sköna sovstunder ingår. Med musikmobilen kan du spela upp en rad melodier på upp till 30 minuter vardera och sjunga med eller låta barnet jollra och sjunga med det också. Häng även upp lite leksaker på lekbågen och låt barnet pilla, titta och skratta åt dem.

Vi kan redan säga här att den här babysittern är en given vinnare. Den har lagom med funktioner för att roa ditt barn men fungerar också fint på att natta och lugna. De flexibla funktionerna och lägena som den kan justeras i gör den till en självklar favorit till många föräldrar.

Se priset här!

9. Inovi Babysitter marinblå eller röd

Inovi Babysitter marinblå eller rödOm du söker efter en billig men bra babysitter så har vi en riktigt prisvärd modell här. Inovi Babysitter marinblå eller röd vaggar barnet eller låter det sitta som det vill i den sköna sitsen med lekbågen och hängleksakerna ovanför.

Babysittern, som är den mest prisvärda i vårt bäst i test av babysitters, kommer med en 5-punktssele, justerbart ryggstöd i två olika positioner och en avtagbar dyna i randigt vitt/marinblått eller randigt vitt/rött. Under sig har den även en vaggande stomme som rör sig när barnet vill gunga lite. Tack vare lekbågen kan du lätt bära med dig babysittern var du vill eller ställa in den i bilen när den inte är i rörelse. Babysittern är av lätt vikt och har en snygg och färgglad dyna i skandinavisk stil, vilket gör att den passar in i alla barnrum och interiörer.

Visst hade Inovi Babysitter marinblå eller röd kunnat ha några fler funktioner men då måste du samtidigt tänka på priset. För en så låg kostnad får du ändå mycket för pengarna. Det stora plusset för den här bästa babysittern i lågprisklass är just det fördelaktiga priset och den coola dynan. Resten är mycket enkelt och vill du ha avancerade funktioner bör du nog se dig om efter ett komplement eller en annan modell. Å andra sidan är den perfekt för att ha koll på ditt barn, mata det eller låta det ligga och leka ifred.

Se priset här!

10. Béaba Up&Down Babysitter, Heather Grey

Béaba Up&Down Babysitter, Heather GreyEn riktigt modern babysitter där du som förälder kan reglera stolens höjd efter eget behag. De stora och runda handtagen på sidorna gör att du lätt kan lyfta stolen och dra med dig den var du vill i hemmet. Den otroligt mjuka stolen gör att barnet sjunker djupt ner och sitter så bekvämt det bara går. Luta ryggstödet i de tre olika lägena beroende på barnets ålder, spädbarnet ligger ner och det lite äldre barnet är med i händelsernas centrum hela tiden med ett mer upprätt läge. Använd bara selen så vet du var du har ditt barn – hela tiden. Visst kunde den ha varit lite rymligare eftersom den borde kunna användas även till det lite större barnet. Dock passar den perfekt som liten matplats åt hungriga små barn.

Stommen går att höja och sänka med flera hål som du låser babysittern med. Även gungfunktionen är låsbar så att ditt barn inte vaggas för hårt. Alla dessa säkerhetsanordningar gör att ditt spädbarn kan vara trygg i alla lägen och situationer och att du som förälder litar på produkten in i minsta detalj. Vi hade gärna sett en aningen större sits och kanske lite fler lekanordningar som får barnet lite uppspelt när man ändå har varit igång och skapat den här modellen. Samtidigt är Béaba Up&Down Babysitter som klippt och skuren för att låta barnet och föräldern njuta av matstunden tillsammans – på lika hög nivå som du vill att stolen ska ställas in på.

Behöver du tvätta din babysitter kan du lätt ta av dynan och låta tyget tvättas i maskin. Njut av denna bästa babysitter som transporteras lättare än ett löv. Den är säker att hantera både för barnet och de vuxna.

Se priset här!

Köpguide för bästa babysittern

Här i vårt babysitter bäst i test har vi även sammanställt en köpguide för villrådiga föräldrar som kanske aldrig har lagt ögonen på en babysitter. Babysitters kan som sagt vara utmärkta hjälpmedel både under en resa och i vardagslivet hemma. En babysitter blir både en barnvakt för att hålla barnet på plats och en aktivitetsprodukt som stimulerar och motiverar till lek. För att kunna avlasta dig själv som förälder är en babysitter det bästa verktyget. Med en rad funktioner som nutidens produkter också kommer med, har du det kompletta paketet till en lugn stund.

Det här fenomenet av att hitta den bästa babysittern har bidragit till att fler och fler föräldrar inte kan leva utan sin babysitter. Även barnen trivs i de mysiga stolarna som vaggar, gungar och låter beroende på vilken funktion du valt. På marknaden finns idag otaliga babysitters i olika färger och former. Med ett bäst i test får du mer kunskap och en större valfrihet eftersom du vet att samtliga produkter är testade och säkra för ditt barn.

Det finns alla möjliga babysitters – alltifrån en enkel metallram med plastbeklädnad, till kombinationer av vaggor och stolar som kan regleras till en rad olika lägen. Till råga på allt kan du ställa in olika funktioner som vibrering, vaggning, musikspelande och ljusknappar. De allra enklaste babysitters som finns kan kanske ge en viss gungning men sitsen är inte alltid möjlig att justera. De äldre modellerna kan inte vinkla sin sits utan låter barnet enbart sitta där det sitter. För vissa barn är det svårare eftersom barnet kanske ännu inte lärt sig att sitta upprätt och därför måste ligga i vagnen eller vaggan hela tiden. För ett äldre barn som lärt sig att sitta upp kan de olika lägena vara guld värda – eftersom barnet då inte tvingas in i samma position hela tiden.

De mest avancerade modellerna av de bästa babysitters brukar ha olika vilolägen – såsom sitt-, ligg- eller halvläge. Många babysitters används också som matplats eftersom de kan ha ett bord att vinkla upp, alternativt ha runt sig. Det blir lättare både för barnet och föräldrarna när det är matdags. Utöver denna funktion är babysittern också en lekplats. De flesta har en slags lekanordning eller lekbåge där man kan fästa hängande leksaker om vartannat, byta ut dem och ta ner dem så att barnet kan känna och röra som det vill. Om modellen av babysitter är extra avancerad kan det även tillkomma ljudfunktioner och musik som spelas upp när barnet leker. Även föräldrarna kan ställa in den utvalda musiksnutten beroende på om det är sovdags eller lekdags.

Ju fler funktioner, desto mer att hålla reda på, men det kan samtidigt vara en räddare för föräldrar med oroliga barn. Kanske ditt barn har drabbats av kolik eller liknande, eller har andra nervösa inslag i vardagen. En lugn musikstund eller lite skön gungning kan göra att barnet kommer ner i varv fortare än du anar. Vill du kunna fälla ihop din babysitter och ta med överallt? Då måste den funktionen vara inräknad, vilken tyvärr saknas ibland hos vissa modeller. Vissa babysitters är stora och otympliga och tar en del plats. Bor du stort är detta kanske inget större bekymmer men bor du på liten yta kan detta vara en avvägning huruvida du ska ta en viss modell eller inte. Fundera på vilken livsstil du och din familj har, om ni behöver flytta runt babysittern, vad era barn tycker om och hur tekniska ni är med appar och liknande. Sedan är valet inte så svårt som det kan verka.

En annan fråga du bör ställa dig när du köper en modell av den bästa babysittern, är exakt vad du vill få ut av den. Vill du att barnet ska aktiveras när det befinner sig i stolen eller sittern, eller vill du bara att det sitter i sin stol och att du har koll på det? Om du väljer den enklare varianten bör du dock komplettera med något annat så att ditt barn får ut mer rörelse och kreativitet. Det kan till exempel röra sig om ett babygym eller en annan lekplats i hemmet. Det är mycket viktigt att barn redan i ung ålder stimuleras med leksaker, vaggning och mysiga stunder som får det att känna sig tryggt. Tänk även på att en del funktioner blir som en nattning för barn när du kanske själv har mycket att göra hemma. Istället för att gå omkring och vagga barnet halva natten kan babysittern göra jobbet åt dig.

När du väljer ut den bästa babysittern måste du alltid tänka på säkerhet och anordningar. Om du köper en babysitter från något av våra utvalda varumärken i detta babysitter bäst i test, så kan du vara säker på att få det som krävs. Alla babysitters är noggrant testade och kontrollerade så att de varken tippar, orsakar allergi eller på något sätt skadar ditt barn. Tänk även på sådana enkla saker som möjligheten att kunna tvätta din babysitter eller åtminstone tyget. En bra babysitter ska kunna rengöras genom att till exempel ha ett avtagbart tyg på ovandelen eller åtminstone vara av ett material som går att torka av med en trasa. Barn skapar fläckar på nolltid och det är viktigt att alltid hålla din babysitter i gott skick så att barnet inte får i sig en massa farliga bakterier. Tänk på att barn gärna tuggar och stoppar saker i munnen som ligger i deras närhet…

Sist men inte minst avgör naturligtvis priset valet av babysitter. Om du har en snävare ekonomi kanske du inte vill lägga alltför stora pengar på annat än nödvändigt, men du kommer samtidigt att förstå att en babysitter hjälper till mer än du anar. Du kan hitta en billig babysitter för ett par hundralappar upp till riktigt dyra modeller på flera tusen kronor. Ibland spelar också varumärket in och då kan du få betala mer för att få namnet på din produkt.

Vanliga frågor och svar om bästa babysittern

1. Vilken babysitter är den bästa?

Här i vårt babysitter bäst i test har vi presenterat många modeller som helt klart är värda att införskaffa. Den modell som vi dock har utsett till vinnare är Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1 som inte bara har en massa trevliga funktioner utan som även har en fin design, ger härligt gung och framför allt underbara musikstunder. Den blir rena fröjden för ett bångstyrigt barn som inte vill somna eller lugna ner sig. Välj mellan sovplats eller lekplats eftersom den kan justeras i alla lägen. Sätt på någon av de mysiga melodierna och se ditt barn komma ner i varv.

2. Vilka tidpunkter på dygnet är bäst för att använda babysittern?

Det bästa med en babysitter är att den faktiskt kan användas när som helst. Den fungerar lika bra mitt i natten för att lugna ner ett skrikande barn som den gör när det är dags för nattning. Emellanåt är den en lika bra barnvakt när du som förälder vill ha en stund för dig själv och koppla av utan att ha ett barn i famnen. Tänk dig att du kommer hem från affären fullpackad med matkassar och måste packa ur och lägga in i kylen. En babysitter vaktar ditt barn tack vare selen och du har ständig uppsyn över det.

3. I vilken ålder kan barnet sitta i babysittern?

Detta beror på vilken modell av babysitter du vill ha. Många varianter passar redan från det stadiet då ditt barn är nyfött och inte kan sitta upp själv ännu. Andra modeller är från cirka 4 års ålder och uppåt till cirka 2-årsåldern. Därefter är en babysitter för stor att använda och ditt barn har normalt sett också lyckats lära sig gå och komma ur selar och anordningar. Ju mer barnet växer desto klokare och mer fingerfärdigt blir det så en babysitter är lätt att lura. Kolla alltid på åldern som babysittern är avsedd för när du ska ut och shoppa en så att det inte blir fel.

4. Hur mycket får barnet väga för bästa babysittern?

Även här väger val av modell in. En del babysitters kan ta emot barn som väger upp till 12 kg medan andra klarar av en lättare vikt. De flesta babysitters är gjorda för mycket små barn som spädbarn och vidare upp till 2 års ålder. De flesta modeller klarar upp till 9 kg. När du köper en babysitter bör du läsa produktbeskrivningen noga eller titta i manualen för att se vilken vikt som fungerar. En del manualer är mer komplicerade än andra och när du väljer en mer avancerad babysitter kan det verka krångligare. Dock ska det till att nämnas att många till synes komplicerade modeller är enklare att montera ihop än du tror. Läs gärna omdömen på nätet och se vad andra kunder säger.

5. Vilka funktioner finns i en babysitter?

De allra enklaste babysitters som finns har inte många funktioner alls förutom att erbjuda en sele för att spänna fast barnet samt att tillverkas i sköna material som är lätta att tvätta. Men de mer avancerade och nymodiga modellerna har betydligt fler funktioner, vilket är populärt hos många unga nyblivna föräldrar. Funktionerna är framför allt att kunna ställa in babysittern i olika vilolägen men också att erbjuda smarta funktioner som att styra hastigheterna eller vibreringslägena med sin smartphone med mera. Nattningsfunktionen kan också underlätta en trött förälder som inte orkar gå och bära på sitt barn halva natten. Med musik och vaggning kan den bästa babysittern göra detta åt dig.

Numera kan du även interagera med din smartphone och använda appar för att reglera, justera och styra olika lägen på babysittern. Vissa modeller kommer med batterier och sladdar för att kunna ställas in i musiklägen och så vidare.

6. Hur använder man en babysitter?

Du sätter eller lägger ditt barn i babysittern och spänner fast det med selen eller säkerhetsanordningen. Detta är viktigt så att barnet inte glider ur eller tippar. Beroende på vilka funktioner som finns kan du ställa in dem efter behov hos dig och barnet. Ställ babysittern där du vill ha den och se till att du inte snavar på den eller liknande om du transporterar dig runt i rummet. Vissa babysitters kan höjas och sänkas så att barnet kommer upp i samma höjd som matbordet när ni alla sitter och äter tillsammans. Se till att inte snava på sladdar eller stommar som kan ingå i en babysitter. Gör det så enkelt för dig som möjligt även om du efterfrågar vissa gadgets och specialiteter. Tänk på att det är ditt barn som ska njuta i första hand och appar och styrfunktioner är ännu bara klara och tydliga för dig.

Många moderna babysitters kommer med smarta funktioner som kan ta ett tag att lära sig, till exempel appstyrning och reglage via telefonen. De är visserligen roliga att använda men ibland kan det bli lite mycket, speciellt för dig som vill ha det så enkelt som möjligt.

7. Behöver man en babysitter?

En babysitter behövs inte alltid men nog är den bra att ha. Den fungerar som en smidig barnvakt när du själv inte kan eller orkar hålla barnet. Den agerar nattning och den vaggar ditt barn in i djup sömn. Den blir också en extra stol som är bra att transportera barnet i från rum till rum eller från hemmet till bilen och så vidare. Komplettera med en barnvagn och barnstolar samt gärna ett babygym så att ditt barn garanterat har all komfort som behövs samt får möjlighet till daglig aktivitet. En babysitter är perfekt när du ska laga mat, när du städar, när du badar eller duschar, eller när du vill låta något annat än dig själv natta och lugna barnet på ett fint sätt.

Summering av bästa babysittern 2021

Av de tio olika babysitters som vi har listat här i vårt bästa babysitter bäst i test, kan du hitta flera i mellanprisklassen, några i den högre prisklassen och ett par i den lägre prisklassen. De varianter som presenteras i den högre prisklassen har generellt fler funktioner och lägen än dem som ingår i den lägre prisklassen. Dock är det ingen större skillnad på de billigaste och mellanprisklassmodellerna. Det du får om du betalar lite mer är funktioner som ställer in babysittern i olika hastigheter, gungfunktioner, musikmobiler och ljud eller ljus.

Vi utsåg Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1 till vinnare men vi vill även pusha för den härliga gungstolen 4moms mamaRoo babysitter som förser ditt barn med en rad hastighetslägen, ljudfunktioner och aktiviteter när barnet rör på sig. Den här babysittern är helt enkelt inte bara till för att få barnet i säng utan främst för att uppmuntra till lek. Man kan nästan säga att den blir som ett litet babygym. För dig som verkligen vill ha nattning av barnet är det dock inte det primära valet av bästa babysitter, men den fungerar utmärkt som komplement till vinnaren i testet.

När vi gjorde det här testet tog vi hänsyn till säkerhet, design och flexibilitet. När vi räknade ihop våra poäng stack Tiny Love babysitter Cozy Napper 3-i-1 ut lite extra. Den har allt som krävs av en babysitter. Den går att reglera lite som man vill så att både spädbarn och de lite större barnen ska kunna utnyttja den fullt ut. Den skapar möjligheter både till lek och vila, vilket är den perfekta kombinationen till ett barn som är i färd med att upptäcka omvärlden. Ett stort plus är också att den här babysittern är relativt lättmonterad även om den inte ser ut att vara det. Den är smidig att flytta runt i hemmet och kan ställas lite var som helst. Den är med andra ord ett bra val för dig som vill ha lite av varje i en babysitter samtidigt som du vill behålla de klassiska egenskaperna.

Vilken babysitter du väljer är dock helt upp till dig!

Utöver de tio olika produkter som vi listat får du också lite hjälp på traven att välja rätt. Vi har sammanställt en liten enkel köpguide och några vanliga frågor som handlar om babysitters där du får mer kött på benen. Som du förstår finns det en djungel av bra och mindre bra produkter och valet kan ibland vara svårt. Läs mer i vår köpguide om vad du ska tänka på när du väljer babysitter, hur den kan användas, vilka funktioner som finns och vad som spelar in i beslutet. Det kan också vara så att vissa barn får en babysitter utan att bli nöjda med den. I det fallet kan det vara bra att ha lite valfrihet för att snabbt kunna byta modell om det skulle behövas. En del barn lider av kolik eller stress och har svårare för att koppla av. I de fallen kan en babysitter med vibrering, olika lägen, musik och hastigheter på gungning vara en idé. Tänk på att alla barn är olika och utvecklar olika behov genom uppväxten. Ett alternativ om du är tveksam till köpet är att testa en billigare variant först för att se vart det leder och sedan satsa på en liknande men dyrare variant efter ett par månader.

Som ett sista ord vill vi naturligtvis slå ett slag för en babysitter som verkligen är en väl genomtänkt produkt från början till slut – från den mest klassiska från förr till den moderna tidens sätt att natta barn. Se dock till att alltid vara en närvarande förälder och låt inte babysittern göra hela jobbet jämt och ständigt. Låt barnet vara med där det händer och visa att du alltid finns där för det även när du är upptagen med annat!

Lycka till i valet av bästa babysitter 2021!

 

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *