Airboard bäst i test 2022 – Hitta bästa hoverboarden här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. Denver HBO-66102. DBO-65303. Feber Urban Surf
Denver DBO-6530 Hoverboard, GrönFEBER Urban Surf
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

En airboard är verkligen kul på hjul! Airboard kallas även för hoverboard eller segway (en airboard har dock inget handtag som en segway har) och är lika rolig att använda som den är praktisk. I början när airboarden kom ut kostade den en slant men nu kan du få den också för ett rimligt pris. För dig som ännu inte har koll på vad en airboard är för något så kan vi förklara närmare. En hoverboard ser ut som en slags sparkcykel på hjul och som går på el. Man kan även förklara det som en skateboard som du står på, fast åt andra hållet. Du tar dig framåt och håller balansen med en inbyggd balansfunktion som känner av din vikt och hur du står. Styrningen sker genom att du trycker med fötterna.

Till en början när du är ovan att åka airboard kan det kännas ovant och du kan till och med ramla av. Det ska ändå nämnas att brädan går i cirka 15 km/h. Därför bör du träna lite inomhus eller framför huset först innan du ger dig ut i trafiken. Du bör också skaffa den bästa airboard genom att läsa vårt airboard bäst i test som följer nedan. Kvalitet och laddning, maxvikt och vattentäthet är bara några egenskaper du ska titta på när du köper din nya hoverboard.

Airboards går som sagt i 15 km/h och även om det kan verka lite så kommer du trots allt att känna av det. Det är dock ett mycket bra transportmedel inne i städerna när du vill slippa trängseln i kollektivtrafiken och samtidigt ta dig fram relativt snabbt. Köp av airboards har bland annat ökat enormt under coronakrisen när folk behöver ta sig fram utan att vara nära andra i tunnelbana och på bussar.

När du väljer en airboard måste du ta hänsyn till några faktorer. Ordentliga och luftfyllda hjul, stabil bräda, bra styrfunktion och säkerhet är saker som ska förknippas med bästa airboard. I vårt airboard bäst i test har vi valt ut 8 stycken hoverboards som passar både yngre och äldre åkare. En bräda ska liksom kännas som en förlängning av dina egna ben och vara bekväm att åka på och med. Du bör åka på plant underlag och undvika guppig terräng och gräsmatta, men ju större hjul du har desto lättare är det att också ta sig fram på ojämnheter. Du bör alltså tänka efter var du ofta kommer att åka och hur ofta.

I det här hoverboard bäst i test kommer du att bekanta dig med 8 modeller som går att köpa ute i butikerna just nu. Brädorna kommer i olika prissegment så att du får en större valfrihet. Vilken airboard faller du för?

Topp 8 bästa airboards 2022

1. Denver HBO-6610

Den här airboarden i blått med blått ljus som visar vägen och uppmärksammar andra trafikanter på att du kommer, är både stadig och behändig att bära med sig. Den passar från 14 år och uppåt och har breda hjul som tar dig framåt både på plana och lite ojämna underlag. Brädan kunde vara något bredare men plattorna fungerar bra att styra och det känns både stabilt och bra när du styr. LED-lamporna är perfekta när du kör i mörker vilket gör det säkrare både för dig och andra.

Den här airboarden kommer upp i 14 km/h och kan vara bra för den som är lite mer ovan. Vi ger också ett plus till den stilrena och snygga designen som passar både killar och tjejer. Maxvikten för föraren är 100 kg så du har en del att ta av. Den är enkel att styra med hjälp av kroppen och svarar bra på varje tramp på fotplattorna. Helt klart värt att komma med på vår tio-i-topp lista över bästa airboard. Priset ligger lite över 2000 kronor.

Se priset här!

2. Denver DBO-6530 Hoverboard, Grön

Denver DBO-6530 Hoverboard, GrönEn riktig utstickare inom kategorin hoverboards tack vare den gröna och vackra färgen på brädan. Brädan är formad med ett smalare mittenparti och bredare fotplattor som gör det enkelt att styra. LED-ljusen fungerar i mörker och gör att du syns mycket lättare vilket ökar säkerhetsaspekten. Sidorna på brädan ger dig också ett skydd för anklarna och fötterna så att du står stadigare.

Den här hoverboarden kommer upp i en bra hastighet på 15 km/h och tar dig lätt mellan möten eller platser i staden. Brädan har ett inbyggt larm som tjuter lite lätt när du kommer upp i 12 km/h för att varna dig att sakta ner. Hjulen är relativt breda men passar dock mer på det plana underlaget än att köra runt på gräs och grus. Vill du åka i svårare terräng bör du införskaffa en annorlunda modell som du kan finna i det här bäst i testet över airboards.

En enkel men cool design gör att du smälter in samtidigt som du utmärker dig med den fina färgen. Vi ger även ett plus för det rimliga priset som tillsammans med den höga kvaliteten och CE-märkningen ger ett högt betyg i vårt airboard bäst i test över bästa hoverboard.

Se priset här!

3. Feber Urban Surf

FEBER Urban SurfHär har vi en riktigt häftig airboard i blått och svart som är helt eldriven och kommer med cool belysning. Du kan välja mellan två olika hastigheter med FEBER Urban Surf – junior-läge eller proffs-läge för dig som är mycket vanare att åka med airboards ute på stan. Den här brädan är lite olika andra brädor tack vare de fyra mindre hjulen på de utstickande fram- och bakpartierna. De fungerar med andra ord lite som stödhjul vilket gör FEBER Urban Surf till en fantastisk nybörjar-bräda. Ännu bättre är att den nya teknologin tillåter dig att styra airboarden med en medföljande joystick och du kan snurra runt med den i 360 grader.

FEBER Urban Surf går i lite över 8 km/h och kommer alltså inte upp i de höga hastigheterna. Med andra ord är detta den bästa brädan om du vill ge dina mindre barn en uppskattad present. För en vuxen kan den verka lite enkel och långsam, men för ett barn som håller på att träna upp balansen är den en underbar gåva. Brädan är CE-märkt och helt trygg att använda, både materialmässigt och säkerhetsmässigt.

Se priset här!

4. Feber Mad Racer

FEBER Mad RacerFör de allra minsta airboards-åkare duger bara det bästa. FEBER Mad Racer är en slags hoverkart där du kan sitta ner och styra brädan med fötterna. Den har bromsar och en inbyggd display som du kan styra med hjälp av smarta funktioner. Displayen tillåter föraren att spela in resorna och stunt-tricken som denne förmodligen kommer att lära sig under tiden. Brädans hastighet kommer upp till max 9 km/h så du behöver inte vara rädd för att ditt barn ramlar och slår sig.

Det här är en hoverboard eller hoverkart som passar barn. För dig som vuxen är det bättre om du letar efter något som går snabbare och som du helt kan styra när du står upp. Dock tyckte vi att det var guld värt att ta upp denna airboard i vårt airboard bäst i test eftersom den är så pass säker för den lilla generationen. Ditt barn sitter bekvämt tillrätta och kan styra helt på egna premisser samtidigt som han eller hon med displayen kan skapa roliga minnen att visa upp för kompisarna.

CHECK THE PRICE ON AMAZON!

5. MGP All-Terrain Hover-Glide, ståhjuling

MGP All-Terrain Hover-Glide, ståhjulingMGP All-Terrain Hover-Glide tillhör en av favoriterna i vårt hoverboard bäst i test. Inte nog med att den har extremt breda hjul som även lämpar sig för svårare terrängkörning, den har inbyggd Bluetooth som gör att du kan lyssna på musik eller poddar när du är ute och kör.

Den fixar ända upp till 20 graders lutning, går i 9 km/h och klarar en sträcka på hela 15 km innan batteriet behöver laddas om. Den låga maxhastigheten gör att den är perfekt för nybörjare som behöver en långsam men ordentligt stabil bräda. Den maximala kroppsvikten uppgår till 90 kg och börjar på 20 kg, vilket gör brädan förträfflig både för vuxna och barn. Du kan börja köra med den från 8 års ålder. LED-belysningen gör det enklare att se dig när du far fram i mörkret och motorn är extra tystgående för att inte störa din omvärld. Hjulen ger ett rejält grepp på olika typer av underlag.

Se priset här!

6. Segway MiniPro Ninebot

Ninebot by Segway miniPROMed Ninebot by Segway miniPRO blir din åktur till en rolig lek och din resa till en utmaning eftersom du kan använda appen för att spela in och registrera din status. På så sätt förbättrar du din airboard-vana med tiden och lyckas allt bättre ju mer tiden går. Den här hoverboarden räknas som en slags mix mellan en segway med handtag och en hoverboard utan handtag. Handtaget är nämligen väldigt lågt placerat, mer som en stabilitetspinne som reglerar balansen bättre när du står på brädan och kan trycka ifrån med knäna. Den här styrstången kan dock tas bort så att brädan blir en airboard. Du kan därmed använda Ninebot by Segway miniPRO på andra underlag än bara asfalt och betong och skräddarsy din egen resa.

Materialet i Ninebot by Segway miniPRO är riktigt bra samt vattenavvisande. IP54 beläggningen som ytskiktet kallas för stöter bort vatten och blir mer tålig och användarvänlig. Dock gör detta att den här airboarden hamnar i den högre prisklassen på knappt under 10 000 kronor. Men det är den värd! Den kommer upp i en maxhastighet på 18 km/h, klarar en räckvidd på 30 km och kan laddas under 4 timmar innan du kan använda den igen. Denna långa laddningstid kan verka lite avskräckande men å andra sidan kan du köra runt i flera mil innan batteriet tar slut igen.

En helt klar vinnare i vårt bäst i test airboard trots att den höga prislappen kan få några av er att tveka. Styr din resa med stil!

Se priset här!

7. Hoverboard Nitrox Flash

Hoverboard Nitrox FlashEn riktigt flashig airboard som har mer att göra med design än prestation. Dock går den trots allt riktigt bra för att falla inom det lite billigare segmentet. Du kan välja mellan färgerna silver, svart eller röd och få riktigt coola hjul med LED-belysning som blinkar när du är ute och kör.

Brädan är välbyggd men passar främst på de planare underlagen som asfalt eller betong. Visst kan du prova att köra på mer ojämna ytor också men du gör dock rätt i att låta brädan hålla sig på de vanliga vägarna. Airboarden kan komma upp i en helt okej hastighet, nämligen 12 km/h. Den klarar av att hålla i cirka 10 km innan batteriet behöver laddas. Denna sträcka är inte den allra längsta, vi har andra modeller i testet som klarar bättre. Dock är den en bra nybörjarbräda som heller inte tar för mycket av din ekonomi. Airboarden är som alla andra modeller i vårt airboard bäst i test, CE-märkt.

Den största anledningen till att vi valt att ta med Hoverboard Nitrox Flash är att dess utseende är så coolt. De olika färgerna på LED-ljusen sprider både glädje och säkerhet när du kör ute i mörker. Samtidigt håller brädan en hög nivå med ordentliga däck som inte riskerar punktering eller för mycket slitage. Gillar du färg ska du verkligen välja den här hoverboarden.

CHECK THE PRICE ON AMAZON!

8. Hoverboard Nitrox Uniboard Bluetooth

Hoverboard Nitrox Uniboard BluetoothHär har vi en airboard som har en rak form på brädan och inte en som är formad inåt i mitten som många andra hoverboards. Det gör att det kan kännas lite mer stabilt att åka på den, vilket en del nybörjare kan uppskatta. Du styr annars airboarden precis som vanligt med fotplattorna och din egen kroppsvikt. Brädans form gör det också enklare att kliva på och av utan att du tappar balansen. I övrigt är designen både snygg och minimalistisk och gillas av alla.

Hoverboard Nitrox Uniboard Bluetooth har inbyggd Bluetooth-funktion så att du kan lyssna på musik när du åker. Med en gratis nedladdningsbar app som fungerar både till iOS och Android kan du växla mellan olika ljuseffekter, högtalarvolym, använda roliga motorljud som en häftig effekt och dessutom spara din status på maxsträcka, hastighet och mycket mer. Detta är en hoverboard för dig som åker med en seriös inställning till airboards och vill träna upp dig. För en novis kan det bli lite krångligt med allt vad appen har att erbjuda men den är riktigt kul att använda när du väl har lärt dig.

Toppfarten uppgår till 12 km/h vilket inte är någon dålig hastighet. Räckvidden är 10 km innan batteriet behöver omladdning. Vi skulle gärna ha sett en lite längre max körsträcka och en något högre maxhastighet men med alla funktioner som finns tillgängliga är det ändå en riktigt bra produkt som kommer till ett bra pris.

Se priset här!

Köpguide för airboard bäst i test

Airboards brukar också få smeknamnet ”självbalanserande scooter eller skateboard” och med det sagt förstår du säkert också att själva styrningen och stabiliteten i en hoverboard måste hålla måttet. Den teknologiska utvecklingen och strävan att transportera sig på nya sätt har gjort att hoverboards har ökat i popularitet. Ska du ta dig från punkt A till punkt B och sträckan är relativt kort så är en airboard ett av de bättre transportmedlen. Du tar dig fram snabbt och du får vara utomhus utan att trängas. Perfekt!

Detta lilla elektriska fordon på två små hjul och utan handtag ger dig ett ordentligt svängrum, rent bokstavligt talat. Du styr helt med fötterna, luta dig framåt så åker du rakt fram, luta dig åt vänster eller höger så snurrar du åt det hållet.

Priserna på airboards kan variera en hel del. Det är dock viktigt att prioritera en hög kvalitet framför ett lågt pris. Fel material kan göra så att airboarden spricker eller kanske till och med börjar brinna. En bättre hoverboard kanske bara skiljer några hundralappar och det är det faktiskt värt för att inte råka ut för tråkigheter när du använder den. Det vanligaste materialet i en hoverboards yttre är plast och är plasten dålig kan brädan gå sönder betydligt enklare. Därför ska du satsa på en stadigare plast som ofta avslöjar sig i de lite dyrare varianterna av airboards. I vårt hoverboard bäst i test har vi valt att enbart ta med de produkter som håller måttet så du ska slippa tråkiga överraskningar längre fram.

En annan aspekt att ta med när du väljer airboard är batteritiden. Hur länge kan du åka med din hoverboard innan den lägger av och du måste ta upp den och gå istället? Kolla hur länge de olika hoverboardens batteritid gäller och försäkra dig om att de fungerar i en timme eller helst två innan du behöver ladda om den. Det går hur enkelt som helst att ladda sin airboard i ett vanligt eluttag som du hittar hemma, i skolan eller på kontoret.

OBS! Vi vill påminna om att en del billiga airboards som är tillverkade i Kina kan ibland ha ocertifierade batterier. Därför ska du alltid kolla upp detta när du köper din modell.

Självklart vill du ha en stadig hoverboard. En bred bräda med rejäla hjul är att rekommendera, speciellt om du vet med dig att du ibland kommer att köra på ojämnt underlag. Tänk dock på att inte överanstränga din hoverboard även om det är den bästa airboarden. Att köra över stock och sten är ingen höjdare, håll dig helst på ett så plant underlag som möjligt. Ska du dock köra på gräs eller i backar då och då är det bäst om du har bredare och större hjul.

Se även till att din airboard kommer med en bekväm airboardväska som du kan bära din bräda i när du inte använder den. Annars kan det lätt bli tungt och göra ont i armar och axlar om du bär den som den är. Du kan också hitta så kallade airboard-skal som du fäster utanpå brädan för att skydda den bättre. Dessa brukar inte kosta mer än ett par hundralappar och är en väl vald investering för att din hoverboard ska hålla bättre. Det är också rent estetiskt snyggare eftersom du kan välja de mest galna skalen till de mest klassiska.

Hur snabbt vill du att din hoverboard ska gå? De allra flesta går i en hastighet på 15-20 km/h men det finns även de som går långsammare. Om du är riktigt ovan eller om du köper en airboard till ett barn kan du välja den långsamma varianten tills personen har vant sig. I de fall som hoverboarden ska användas av barn bör du tänka lite försiktigt när det gäller både hastighet och stabilitet. Börja då gärna med en modell som kan bli både hoverkart och hoverboard, ett bra sätt för barnet att utvecklas och lära sig med tiden. Du kan också välja en extra styrfunktion som segways har, det vill säga ett slags handtag eller styrstång som balanserar upp bättre.

Vanliga frågor kring bästa airboards

1. Hur kör man en airboard?

Först kliver du upp på brädan och startar den. Det gör du genom att trycka lite lätt på fotplattorna.

Du styr helt enkelt brädan med fötterna. Genom att luta dig framåt och tippa framåt med fötterna åker du rakt fram. Tippa lite åt vänster så drar brädan åt vänster, samma sak åt höger. Detta ger en fenomenal balansträning som är bra för hela kroppen. Det är din tyngdpunkt som avgör hur brädan går. Du kan behöva öva lite först men efter några timmar brukar det sitta.

2. Vilket är det bästa underlaget för en hoverboard?

Asfalt och betong är de allra bästa underlagen medan gräs och grus funkar sämre. Ju slätare och planare underlaget är desto bättre. Det är viktigt att du känner dig avslappnad när du kör airboard eftersom det bäddar för en bättre balans. Om underlaget inte är knöligt eller svårt så inger det en större trygghetskänsla.

3. Hur breda hjul bör man ha på sin hoverboard?

Ju bredare hjul du har desto svårare är det för både dig och brädan att ”lyfta” från marken och tappa balansen. De flesta hjul på en airboard håller sig mellan 16-18 cm i diameter men det finns ven bredare som är anpassade för tuffare terräng. Små hjul är smäckrare i stadstrafik men då gäller det också att du inte avviker från det plana underlaget. Det blir också svårare att ta dig över små hinder på vägen såsom gupp i vägbanan eller hål i gatan.

Om du istället väljer tyngre och bredare hjul som idag kan uppgå till cirka 25 cm i diameter, kommer din hoverboard visserligen hålla sig kvar på marken i svårare terräng men den kommer samtidigt att väga betydligt mer och vara otympligare att ta med sig överallt. Ett tips är att kolla både på hjulens bredd och brädans vikt så du vet om den blir jobbig att bära eller inte.

4. Hur snabbt går en airboard?

Den lagliga maxhastigheten för en airboard ligger på 20 km/h. De flesta går dock i cirka 15 km/h. Du får alltså inte överstiga 20 km/h enligt Trafikverket. Om du väljer en riktigt snabb hoverboard måste du tänka på vem som använder den. Ge inte en snabb airboard till vem som helst, det ska vara någon som vet hur den fungerar och hur man kör felfritt.

Tänk på att det råder hastighetsbegränsningar på gångbanor när du kör med din hoverboard. Denna maxhastighet är 5 km/h. Denna hastighet gäller inte om du kör på cykelbanor, då kan du ta ut svängarna mer.

5. Måste man ha hjälm när man kör med en hoverboard?

För barn under 15 år är det krav på att ha hjälm när man kör med en airboard eftersom det faller inom samma klassning som en cykel. En vuxen behöver inte ha hjälm men det rekommenderas varmt, speciellt om man är ute och kör i stadstrafik bland stressade cyklister och bilförare.

6. Hur laddar man sin airboard?

Det är viktigt att du inte överladdar batteriet på din hoverboard. Även i den bästa av hoverboards kan det slå slint och påverka effektiviteten. Vanligtvis brukar det ta cirka 3 timmar att ladda en airboard och låt inte laddningen dra ut på tiden så mycket mer. Ett tips är att alltid ladda brädan under dagtid när du har koll, gör det inte nattetid! Sätt i sladden i eluttaget och låt batteriet fyllas igen, precis som du laddar en telefon eller liknande.

Summering

Att ha en airboard är både praktiskt och kul. Den ger dig en säker och rolig transport och går att ta med sig var som helst. En airboard är till och med smidigare än en elsparkcykel som brukar ta mer plats. Eftersom hoverboarden inte har något handtag är det faktiskt bara brädan du bär med dig, i en väska avsedd för airboards blir det enklare att ta den med dig vart du vill. Du bör även köpa till airboardskydd som skyddar din bräda och dig själv medan du åker.

När du väljer hoverboard är det viktigt att du framför allt tänker på kvaliteten och designen samt materialet. Ett stadigt material i bästa plasten ger dig en säker åktur i flera år framöver medan en billig hoverboard kan riskera att börja brinna eller spricka efter ett tag. Små hjul och smal bräda gör också att du kan ramla lättare eller att hjulen går sönder så snart du lämnar en rak asfaltsträcka. Tänk på vilket underlag du normalt kommer att åka på, hur ofta du åker, din egen kroppsvikt och hur lång tid batteriet håller innan det laddas ur.

Sammantaget har det här testet en stor valfrihet på airboards i alla typer av prisklasser. De flesta är ganska basic med styrfunktion, hjul som funkar på plana underlag, snygg design och en okej hastighet. Vi har dock samlat en del modeller som lämpar sig extra bra för barn medan andra passar bättre för vuxna som gillar högre farter.

Så, vilken airboard blev den självklara vinnaren i vårt airboard bäst i test? Vi utsåg den dyrare men helt makalösa Ninebot by Segway miniPRO som är en mix mellan segway och hoverboard. Den är visserligen dyr men klarar av en tung kropp, laddas på 4 timmar och kommer upp i en hastighet på runt 18 km/h, vilket gör att du tar dig fram snabbt och effektivt. Styrstången kan enkelt avlägsnas och förvandla din bräda till en airboard. De breda hjulen tillåter dig att åka på olika slags underlag, plana som ojämna. För proffset finns det inget bättre och du kan hålla koll på dina resor och statusar via appen Segway på din smartphone.

Vi hoppas att du hittar din favorit-airboard tack vare det här hoverboard bäst i test, oavsett om du är van eller nybörjare, barn eller vuxen!

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *