Bästa GPS-klockan för barn 2022 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.

En GPS-klocka kan hjälpa dig hålla koll på ditt barn och deras säkerhet. Men vilken klocka ska du välja? I vårt GPS klocka för barn bäst i test så kommer vi gå igenom marknadens bästa GPS-klockor för barn!

Efter vår lista av de bästa klockorna kommer även en köpguide och vanliga frågor och svar.

Topp 3 bästa GPS klockor för barn 2022

1. Cmee Play GPS klocka

Cmee Play-klockan har en telefonbok med upp till 30 nummer och SOS-funktionen ringer upp dem i tur och ordning tills någon svarar. Du kan ställa in säkerhetszoner för att bli meddeland när barnen befinner sig utanför säkra områden – praktiskt när barnet ska göra ärenden eller delta i aktiviteter med vänner samt för att hålla ett öga på barnen på platser som t.ex. skolan.

Klockan är utrustad med en kamera av god kvalité (med tanke på att det är en klocka). Klockan kan ta emot videosamtal så länge du har ett abonnemang hos din operatör som täcker detta.

Den här klockan har också en stegräknare som är tillgänglig var som helst och när som helst och som synkroniseras med appen för att få feedback om rörelse- och aktivitetsnivåer – du kommer aldrig att undra om ditt barn håller sig aktivt!

2. Xplora X5 Play GPS klocka

Med Xplora X5 Play GPS kan du följa ditt barns alla rörelser. Med den här eleganta hybriden av utrustning och geolokaliseringsteknik kan du spåra var de befinner sig utan att behöva använda onödigt dyr spårningsutrustning – allt från din telefon. Och den är så mycket mer än bara en GPS-klocka: Xplora har även inkluderad en stegräknare (som Cmee Play GPS klocka också har) för att du ska se att klockan faktiskt använts.

Oavsett om de är ute och leker på gatorna eller i skolan vet du exakt var de är. En enkel och intuitiv klocka, vad mer kan man begära?

3. Minifinder Pico GPS

Minifinder Pico GPS är den perfekta enheten för att hålla dina barn säkra. Inbyggd fallsensor, tvåvägskommunikation, virtuella staket med meddelanden om man lämnar ett definierat område, loggar all positionering i spårningssystemet – detta är bara några av de saker du kan förvänta dig av denna otroliga nya uppfinning som kommer att få mammor och pappor världen över att dregla efter en.

Minifinder Pico GPS skiljer sig från de tidigare nämnda GPS-klockorna då detta inte är en klocka utan kan kan läggas i ryggsäcken, hängas med rem runt halsen eller läggas i barnvagnen ifall du är orolig för att den ska bli stulen.

Att tänka på inför köp av GPS-klockor för barn

Säkerhet är det viktigaste när du letar efter en GPS-klocka. Vi är övertygade om att du håller med om att det är viktigt att veta att dina barn är säkra hela tiden, särskilt när de inte är med dig. Vi har enbart inkluderat klockor som håller en hög standard och är exakta.

Priset är en annan sak som du bör tänka på när du väljer en GPS-klocka till ditt barn. Du kan betala lite eller mycket, beroende på vad du letar efter och hur länge den kommer att användas. Se till att ha en idé om vilken typ av prisnivå du vill ha att arbeta med.

Vi har inkluderat en mängd olika klockor i vår lista, eftersom vi vet att det finns specifika preferenser för olika typer av människor. Klicka gärna runt och kika på de produkter vi anser är de som är bäst i test så att du får dig en bra bild också av utbudet.

Vad är en GPS-klocka?

Som namnet antyder är en GPS-klocka en liten enhet som ditt barn bär på handleden. Den skiljer sig inte särskilt mycket från andra klockor som vi ser varje dag, med den enda skillnaden att den har inbyggd GPS-teknik.

GPS står för Global Positioning System och är ett nätverk av satelliter som används för att exakt bestämma var någon eller något befinner sig. Denna användbara teknik användes ursprungligen av militären men fungerar nu med de enheter som de vi använder idag – inklusive klockor!

Detta gör det möjligt för dig att hålla koll på vart ditt barn håller hus och fungerar som ett komplement för att säkerställa barnets säkerhet.

Vanliga frågor och svar om GPS-klockor för barn

Måste man ha ett abonnemang till sin GPS-klocka för barn?

De flesta klockor som vi kommer att titta på idag kräver ett abonnemang så det är viktigt att du kontrollerar denna detalj innan du köper ditt barns nya GPS-klocka.

Vissa abonnemang är dyrare än andra. Du kommer ofta billigast undan om du köper en GPS-klocka där du själv får välja vilken operatör klockan ska ha. De som är låsta kan vara billigare, men ha högre abonnemangskostnad.

Hur exakta är GPS-klockor för barn?

GPS-klockor är extremt exakta, särskilt om man jämför med vanliga spårningsappar för smartphones som kan ta upp till tio minuter innan de pekar ut en exakt plats. Med dessa klockor får du resultatet på några sekunder – varje gång! Medan vissa GPS-klockor har begränsningar för var de kan spåra eller hur ofta de har tillgång till appen, har andra inga sådana begränsningar. Se till att du vet vad du ger dig in på innan du gör ditt köp!

Hur ofta behöver man ladda en GPS-klocka?

Även om vissa personer har farhågor om att GPS-klockor måste laddas för ofta, kan du vara säker på att det inte är så. De flesta klockor är utformade med ett batteri med lång livslängd så att de kan bäras i flera dagar – till och med veckor – utan att vara anslutna till laddaren.

Det är dock värt att notera att vissa klockor är mer kraftfulla än andra. Det innebär att du kanske måste ladda dem med några dagars mellanrum beroende på hur mycket de används under längre perioder.

Vilka är de bästa användningsområdena för en GPS-klocka för barn?

Det korta svaret är: bara ungefär vad som helst! Den här prylen har så många användningsområden att det är svårt att inte se en sådan som nödvändig. Oavsett om ditt barn (eller kanske till och med husdjur) har autism och behöver rutiner och trygghet, eller om du helt enkelt vill veta att de mår bra när du inte kan vara med dem, är en GPS-klocka den perfekta lösningen.

Behöver barn en GPS-Klocka?

Det finns naturligtvis barn som inte behöver en GPS-klocka. Vi anser dock att alla barn bör ha en sådan i nödfall och för att hålla dem säkra när de inte är med sina föräldrar.

Detta gäller särskilt för dem som har autism och behöver lite extra övervakning och trygghet när de är utanför skoltid eller ute med kompisar.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *