Bästa Loftsängen 2022 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.

Det är inte lätt att inreda ett barnrum. Det är ofta mycket saker som ska få plats (leksaker, kläder och gossedjur tar enorm plats) samtidigt som det ska finnas tillräckligt med yta för att barnet ska kunna leka och vara kreativ.

En säng måste också på något sätt få plats, något som ofta blockerar stora delar av golvytan. Hur tusan ska detta gå ihop?

Här kommer loftsängen perfekt in i bilden!

Det finns många alternativ på marknaden för loftsängar. Design, kostnad och storlek varierar avsevärt, vilket gör det svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Vi har valt ut våra favoriter som är både moderiktiga och öppnar upp ”död” golvyta för dig och barnet.

Topp 4 bästa loftsängar 2022

1. Manis-h Fenris Loftsäng

Fenris är den perfekta platsbesparande loftsängen. Dansk design av högsta kvalitet i kombination med elegans gör den här sängen perfekt för ditt växande barn!

Den här geniala uppsättningen öppnar upp golvyta som ger gott om utrymme för att förvara leksaker eller studiematerial inom räckhåll. Allt detta och standarder i världsklass gör att den här sängen ligger högst upp på vår lista när du letar efter loftsängar.

Med sin 10-åriga garanti försäkrar Manis-h att du kan ha denna väldigt länge.

https://www.litenleker.se/manis-h/manis-h-fenris-loftsang-90×200

2. Loftsäng med gardin

Den här vackra loftsängen har allt som barn älskar! Med en dörr och fönster (med gardiner) kommer ditt barn kunna leka själv och med kompisar i timtal. Detta är en riktig barn-favvo!

Loftsängen har avrundade kanter och slitstarka skyddskanter som ser till att ditt barn sover tryggt under natten. Du kan välja till saker så som tunnel, rutschkana och torn till denna loftsäng.

Passar bra för barn upp till 5 år, men loftsängen klarar upp till 80 kg så det finns ingen åldersbegränsning för barn.

https://www.litenleker.se/homestyle4u/LoftsangMedGardin-Rutschkana-Torn-Vit-Stjarnor-90-200-1

3. Loftsäng med skrivbord och förvaring

Den ultimata sängen för den smarta multitaskaren. Loftsängar tar betydligt mindre plats än en traditionell våningssäng och den här sängen har ett supersmidigt skrivbord, vilket gör den perfekt för det lilla sovrummet!

https://www.litenleker.se/homestyle4u/loftsang-med-skrivbord-och-forvaring-utan-kuddar

4. Manis-h Balder Loftsäng

Balder loftsäng är det perfekta valet för ditt barns sovrum. Med sin enkla skandinaviska design passar den sömlöst in i alla barnrumsinredningar. Sängen levereras med skyddskanter som täcker alla fyra sidor av sängen och stegen kan placeras på vilken sida som helst.

Loftsängen kan anpassas till att bli en våningssäng, vilket gör den här sängen perfekt för övernattningar.

Med en ståhöjd från golv till säng på 140 cm är den inte läskig att gå ned för enligt barn.

https://www.litenleker.se/manis-h/manis-h-balder-loftsang-90×200

Vanliga frågor och svar om loftsängar

Vad är en loftsäng?

Om du vill öppna upp utrymme för ditt barn i dess rum är loftsängen helt perfekt för dig. Genom att ha en loftsäng så kan barnet använda golvytan under sängen. Dessutom är en loftsäng perfekt för att skapa kojor för barnen att leka i, ett lakan som du fäster i sängen och vips så har dina barn en koja att leka i.

Hur högt i tak för att ha loftsäng?

Takhöjden för en loftsäng är mycket viktig när du bestämmer dig för vilken loftsäng du ska köpa. Anledningen till detta är att om takhöjden i rummet där ditt barn sover är låg (dvs. lägre än 220 cm) kan det leda till skador, t.ex. att barnet stöter in i sängens ram eller till och med slår i huvudet .

Barn bör aldrig sova i ett rum med lågt tak om de har en loftsäng. Det är därför viktigt att mäta både golvyta och takhöjd innan du köper en loftsäng för ditt barn.

Hur väljer jag de bästa loftsängarna?

Det kan ta tid att hitta den perfekta loftsängen för ditt barns rum. Innan du köper din perfekta loftsäng finns det några saker du bör ta hänsyn till.

Det finns många olika loftsängar på marknaden, från extremt billiga till otroligt dyra. Om du har en liten budget kan du ändå hitta en rymlig och vacker loftsäng. Men om du har en högre budget kommer det att finnas fler valmöjligheter för dig.

Säkerheten på en loftsäng är viktig. Vi inkluderar enbart loftsängar som är säkra. De allra flesta loftsängar är i regel säkra men genom att köpa en loftsäng av hög kvalité kommer den fortsätta vara säker för ditt barn, och även deras barnbarn längre fram?

Du kan med enkelhet använda vårt loftsäng bäst i test för att hitta de bästa loftsängarna just nu.

Vad kostar en loftsäng i Sverige?

Priset på en loftsäng kan variera mycket beroende på var du köper den, samt på design och kvalitet. En billig loftsäng kan kosta cirka 3 000 kronor medan en högkvalitativ säng kan kosta upp till 10 000 kronor. Loftsängar för barn börjar på cirka 3 500 kronor och går hela vägen upp till 10 000 kronor för de dyrare modellerna.

Loftsäng till en 3-åring – Vad ska man tänka på?

Om du letar efter en loftsäng till ditt barn som är 3 år eller yngre rekommenderar vi att du köper en billig modell. Du kan hittar många billiga modeller under 3 500 kronor. En fördel med att köpa en billigare modell är att du alltid kan uppgradera vid ett senare tillfälle när ditt barn blir äldre.

Loftsäng till en 5 och 6-åring – Vad ska man tänka på?

Om ditt barn är lite äldre (5-6 år) rekommenderar vi att du köper en loftsäng med skrivbord och eller soffa. Den enklaste lösningen är att köpa en loftsäng utan skrivbord och sedan lägga till ett skrivbord och soffan själv.

Om du, och din 5-6-åring vill ha en mer enhetlig ”look” så rekommenderar vi att ni köper en loftsäng med inbyggt skrivbord.

Loftsäng med skrivbord och garderob – Vad ska man tänka på?

Ett inbyggt skrivbord och en garderob är ett bra sätt att se till att ditt barns rum är funktionellt. Om du inte vill ha detta i deras rum rekommenderar vi att du köper sängen utan det kompletta utseendet (utan skrivbord och garderob). Lägg sedan till det själv om ni ångrar er längre fram.

Loftsäng med rutschkana – Vad ska man tänka på?

Många loftsängar har en rutschkana eller en stege. Välj en som du tror att ditt barn kommer att gilla och som är användbar för att snabbt ta sig upp ur sängen. Om du köper en loftsäng med en rutschkana, se till att mäta utrymmet bredvid sängen så att det är tillräckligt stort.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *