Bästa Nattlampa 2022 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.

Nattlampor är ett effektivt sätt att få barnet att känna sig tryggt samtidigt som det kan vara ett sött eller fint tillskott i rummet. Det finns ganska många olika modeller som kan ha lite olika teman och design.

För att göra det enklare för dig att hitta en bra nattlampa så har vi listat marknadens topp 6 nattlampor. Dessa är hållbara och har en hög kvalitet. Längre ned har vi lite goda råd som du kan använda när du ska välja ut en nattlampa.

Topp 6 bästa nattlampor 2022

1. Liewood nattlampa Winston

En otroligt fin nattlampa där du kan välja om den ska likna en panda, kanin, katt, björn, pingvin och en mängd andra djur. Lyser starkt på natten men blir till en fin prydnad för barnen under dagtid. Den använder inte heller batterier utan en laddkabel följer med som du ansluter.

Det är i övrigt en ganska enkel modell utan avancerade funktioner. Vill du hellre ha den flexibilitet som batterier ger kan du titta på 2B Baby Babblarna nattlampa längre ned.

2. Rabbit & Friends Nattlampa Björn

Denna är ganska lik föregående modell men föreställer en björn. Nackdelen här är att det för tillfället bara finns en björnformad lampa, men fler alternativ dyker kanske upp i framtiden. Det som är bra med den här är att hela björnen är en lampa som kan skifta mellan olika färger, genom att man slår till den lite lätt.

3. Teddykompaniet Diinglisar Nattlampa

Det här är en nattlampa men den är lite annorlunda från modeller tidigare i listan. Utöver att det är en nattlampa så är det också ett gosedjur, så barnet kan ha med sig denna i sängen och gosa med den, lite som en vän till sängen.

Den föreställer en kossa och har en lampa på magen som ger en stjärnhimmel i taket när den lyser. Med ett tryck på magen så tänds den och ändrar färg när man trycker igen. Vid ett av dessa lägen spelas också en lugnande melodi, bra för när barnet ska somna. Nattlampan stänger sedan av sig själv efter 10 minuter.

4. Zazu PAM

Det här är en nattlampa men också en sömntränare. Pingvinen PAM kan lysa upp rummet, men den kan också spela upp godnattsagor och visor. Sedan kan den ställas in så att den lyser grönt när det är dags att gå upp, vilket kan träna barnet. Orange betyder att det är en halvtimme kvar och grönt betyder att det är dags att gå upp. Kommer också med trådlösa högtalare med bluetooth, utan tvekan en avancerad modell jämfört med andra modeller i listan.

5. ZAZU Bo

Denna är väldigt lik Diinglisar från Teddykompaniet. Bröstet lyser upp på kaninen och barnet kan sköta den själv. Den kan också spela upp visor och musik. Lite enkel modell men den fungerar samtidigt som ett gosedjur som barnet kan sova med, så ett väldigt milt och lugnande ljus i lampan.

6. 2B Baby Babblarna

Denna nattlampa med Babblarna ger en stjärnhimmel på taket och kan i ett läge även spela upp Babblarnas vaggvisa. Har en enkel touchkontroll på undersidan där du styr olika lägen. Körs med batterier som ger dig 450 minuters drift, är mer flexibel än modeller med laddkabel.

Att tänka på vid köp av nattlampa

Nedan får du lite goda råd om vad du bör tänka på innan du köper en nattlampa till barnet.

Gosedjur eller nattlampa?

En nattlampa står ofta bredvid barnets säng, men det finns idag lite fler alternativ. Om barnet gillar att gosa med något på natten så kan det vara värt att köpa ett gosedjur med inbyggd nattlampa, till exempel Diinglisar.

Ska den ha någon speciell funktion?

Modeller som Zazu PAM har avancerade funktioner för Bluetooth, nattvisor och är trådlösa. Dessa är inte nödvändiga, men en del kan känna ett behov att ha detta. Fundera på vad ditt barn kan behöva.

Köp en hållbar modell

Det är lätt att gå på priset men det är inte alltid en bra idé. Billiga modeller kan sakna viktiga funktioner och håller sällan lika länge. Det kan vara värt att investera i en högkvalitativ modell, exempelvis Zazu PAM eller 2B Baby Babblarna.

Vanliga frågor om nattlampor

Är det bra eller dåligt att ha en nattlampa?

Barn föredrar ofta ljus i sitt rum, oavsett om det är dag eller natt. De klarar av att sakna ljuset under dagen men somnar inte utan det på natten. Det kan vara bra med en nattlampa för att barnet ska kunna somna och det är bra om den kan spela upp någon sorts ljud för att lugna barnet.

Nattlampa som lyser hela natten?

Det är både bra och dåligt med en nattlampa som lyser hela natten. Dels kan det underlätta vid uppvaknandet (speciellt under vintern då det är mörkt på morgonen), för att komma ut ur sängen men det kan även vara jobbigt för barnet om den har en nattlampa som lyser hela tiden.

Är ditt barn mörkrädd och du vill undvika att den vaknar mitt i natten i ett mörkt rum är det klokt att låta nattlampan stå på hela natten.

Vad är bäst: Nya och begagnade nattlampor?

Nyare modeller av nattlampor har avancerade funktioner, till exempel spelar upp visor eller hjälper till att komma upp på morgonen. Äldre modeller är mer enkla och har oftast bara ett en funktion: ljus.

Finns det nattlampor som lyser i taket?

Nattlampor som lyser i taket har ofta en mängd olika funktioner och är både nattlampor och sömnvana. De kan till exempel spela upp visor eller ge en stjärnhimmel på taket.

Finns det nattlampor som ändrar färg?

Nattlampor som ändrar färg har oftast bara en enkel funktion, att det blir ljust eller mörkt. Kort svar: Ja, det finns nattlampor som ändrar färg. Detta görs i ett lugnt tempo så att barnets hjärna inte stressas upp av detta.

Finns det nattlampor som spelar musik?

Det finns idag många olika typer av nattlampor, till exempel har man modeller som spelar upp musik eller visor.

Ofta är musiken förvald men i vissa fall kan du koppla in din telefon för att spela upp musik/ljudböcker i nattlampan.

Finns det nattlampor som snurrar?

Det finns många olika typer av nattlampor, till exempel har man modeller som snurrar i taket. Detta ger barnet något att kolla på medan de försöker somna, detta botar rastlösheten som barn ibland känner när de ligger i sängen, men är samtidigt något som är tillräckligt lugnt för att barnet ska kunna somna.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *