Bästa UV-tältet för Barn 2022 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.

Solens ultravioletta strålar (UV-strålar) är inget vi ska ta för lätt på, eftersom de kan orsaka hudcancer senare i livet. Om du vill skydda ditt barn från solens skadliga UV-strålar utan att de behöver bära en massa solkräm hela dagen, kan du överväga att skaffa ett av dessa bästa UV-tält för barn. Dessa kommer verkligen till nytta om dina små barn tillbringar större delen av sin tid utomhus och leker under sommaren eller soligare dagar. Du kan också använda dessa som ett lektält för inomhusbruk när det inte är soligt ute.

I denna lista kommer vi lista de bästa UV-tälten för barn så att du enkelt kan klicka hem den som passar just dig bäst!

Topp 5 bästa UV-tälten för barn 2022

1. Swimpy UV-tält Bamse

Swimpy UV-tältet Bamse är perfekt för dina små barn som får njuta av säkerhet och avkoppling i sitt eget privata område med Bamse och hans vänner!

Det här strandskyddet, som passar från 18 månaders ålder, är rymligt och har tillverkats av hållbara material som är klädda med ett UV-skyddslager på UPF50 , vilket fördubblar den säkerhet ditt barn behöver när de befinner sig i direkt solljus.

Den här innovativa UV-tältet monteras på några sekunder tack vare den robusta glasfiberramen. Du behöver alltså inte kämpa med att montera ihop UV-tältet i svettig värme, skönt!

2. Nordbjørn Shadow UV-tält

Ditt Nordbjørn Shadow UV-tält kommer att hålla ditt barn säker från den starka solen. Det här lätta men hållbara popup-tältet har två förvaringsfickor på insidan för att förvara solkräm eller leksaker, förankringar så att det vid en bris eller blåst håller sig på plats, och en enkel bärväska för att stuva undan snabbt och smärtfritt.

Likt Swimpy har detta UV-tält ett solskydd på UPF50 , vilket är dubbelt så bra solskydd som behövs.

Fortsätt att njuta av dessa soliga dagar utan bekymmer med detta Nordbjørn Shadow UV-tält.

3. Swimpy UV-tält med ventilation

Skydd, komfort och förvaring är allt sammanfogat i detta popup-tält. Swimpy UV-tältet är perfekt för att slappna av på nästa stranddag (eller för den delen vid något annat utomhusarrangemang) utan bekymmer för solens skadliga UV-strålar. Även detta tält har ett solskydd på UPF50 .

Med detta ventilerade UV-tält som bekvämt kan fällas upp på några sekunder är det en riktigt bra UV-tält för att skydda din familj från de intensiva sommarstrålarna.

4. Lifeventure Family UV-tält

Skydda din familj medan ni njuter av naturen! Det här UV-tältet har UPF 50 -skydd för att minimera solens intensitet. Det är tillräckligt stort för 6 personer, perfekt för picknickar på stranden eller campingturer med vänner (även när barnen inte är med).

Blixtlåsstängningen garanterar att allt inuti förblir skyddat, du kan även stänga ute de irriterande myggen också!

Och eftersom det enkelt kan förankras i marken behöver du inte oroa dig för att tältet ska blåsa iväg när det blåser.

5. Deryan Pop-up UV Tält

Deryan-tältet kommer med allt du behöver för en perfekt dag i solen. Dess UV-beläggning (UPF50 ) skyddar din hud från skadliga strålar, och det naturliga luftflödet gör det lätt att hålla sig sval.

Deryan skyddar inte bara mot skadliga strålar utan har också ett insektsnät för skydd mot myggor och andra insekter när du campar eller är ute på semester. Riktigt skönt att slippa både sol och mygg!

Vad ska man tänka på inför köp av UV-tält för barn

UV-skydd

Huvudsyftet med ett UV-tält för barn är att skydda ditt barn från de skadliga effekterna av UV-strålar. Med det sagt har inte alla tält samma nivå av UV-skydd – vissa är utformade som strand- eller solskydd och ger inte lika mycket skydd som tält med högre UPF-värde.

Vikt och bärbarhet

Tält kan vara tunga, men du vill verkligen att de ska vara tillräckligt lätta så att de är tillräckligt starka för att klara starka vindar om du planerar att använda dem utomhus eller på en blåsig plats. Du vill inte heller att det ska ta upp all plats i din bil heller. Å andra sidan, om den bara ska användas inomhus så är vikt och bärbarhet inget problem.

Förvaring

Det är verkligen praktiskt om tältet har fickor på insidan för att förvara saker som solkräm och leksaker, men det är inte alltid en självklarhet. Ibland kan du fästa fickor på utsidan eller bara packa undan dem när de inte används.

Golvytan

Golvytan är en annan sak som måste beaktas eftersom den avgör hur många personer som får plats inuti. Vissa UV-tält för barn har avdelare så att flera barn kan dela på samma tält utan att slåss om vem som får vilket utrymme.

UV-tältets höjd

Hur lång är ditt barn? Är de tillräckligt långa för att kunna stå upp i tältet, eller kommer de att sitta på huk i tältet? Se till att ha koll på höjden på tälten så att du inte begränsar barnens lek.

Typ av material

Hur länge planerar du att använda barnens UV-tält? Om det bara ska användas på stranden finns det billiga UV-tält som gör jobbet, men om du om du vill att tältet ska användas för campingresor eller picknickar ska du se till att det är tillräckligt hållbart för att tåla en del slitage.

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller ett uv tält?

UV-tält bör hålla i 3 till 10 år. Naturligtvis kommer materialet och UV-beläggningen så småningom att slitas av med tiden genom användning och exponering för vatten/fukt. Vissa tält levereras med en garanti av denna anledning – om UPF börjar slitas ut för tidigt kan du kanske få det ersatt inom ramen för garantin.

Vilket UV-tält är bäst?

Enligt vårt bäst i test är Swimpy UV-tält Bamse det bästa UV-tältet för barn just nu. Däremot är de andra alternativen i listan inte dåliga utan föredrar du och ditt barn ett UV-tält utan Bamse så är de andra riktigt bra också!

Är det varmt i UV-tält?

Det kan bli varmt i ett tält, särskilt om du befinner dig i direkt solljus, men de bästa UV-tälten har luftventiler för att förbättra luftflödet och hålla inredningen sval. Vissa tält har till och med ett paraply som skyddar barnen från starka vindbyar!

Vilket är det bästa UV-tältet för bebis?

När det gäller UV-tält för spädbarn rekommenderar de flesta Swimpy Bamse eller Deryan Pop-up.

Var kan jag hitta ett billigt UV-tält?

Du kanske kan få tag på ett billigt UV-strandsskydd – dessa är vanligtvis tillverkade av billigt, tunt UV-material som inte håller lika länge eller ger lika mycket skydd. Om ett barn ska använda ett UV-skydd under en kortare tid kan det vara bra – se bara till att barnet har solskydd och hatt på sig också!

Ska man ha ett tält med eller utan ventilation?

UV-tält utan ventilation kan bli täta, varma och fuktiga om du befinner dig i direkt solljus. De brukar också vara billigare än tält med god ventilation, men de kan bli täckta av kondens när de används inomhus i ett luftkonditionerat rum.

De bästa UV-tälten för barn bör ha öppningar på alla sidor för luftflöde för att förhindra att barn får det för varmt.

Borde man ha ett insektsnät/myggnät på sitt UV-tält? 

UV-tält har vanligtvis ett insektsnät eller myggnät.

Myggnät kan vara ganska användbart om du planerar att använda tältet utomhus eftersom hela familjen (inte bara ditt barn) kan sova i lugn och ro utan att oroa sig för insekter.

UV-tält eller parasoll?

Både UV-tält och parasoller skyddar barn från solen, men UV-tält är mer mångsidiga än parasoller eftersom du kan packa ihop dem när de inte används. Parasoller är svårare att ta med sig överallt generellt.

Tält är generellt roligare för barn då de får sin egna lilla värld att leka i.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *