Bästa Våningssängen 2022 » Bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.

När man har två barn där hemma men som bor i samma rum så är det ofta smidigare med en våningssäng. Du får mer användning av ytan i rummet och ofta så är våningssängar populära med barnen.

Vi har därför samlat de 5 bästa våningssängarna på marknaden. Du kommer att få lära dig mer om varje modell och vilka för- och nackdelar du får med varje säng.

Topp 5 bästa våningssängar 2022

1. Hoder från Manis-h

Manis-h är ett danskt märke som fokuserar på högkvalitativa sängar. Hoder är en förstklassig modell som fokuserar på säkerhet och bekvämlighet. Med höga kanter på båda sängarna så riskerar barnet inte att ramla ut och kuddar samt täcke hålls på plats.

Nackdelen med denna är att den är ganska dyr jämfört med deras Huxie. Kvaliteten är däremot högre och alla Manis-h sängar går att bygga om efter behov.

2. Familjesäng från Homestyle4u

Homestyle4u är ett tyskt märke och erbjuder här en enkel våningssäng för ett väldigt överkomligt pris. Den är praktisk och erbjuder en väldigt enkel och minimalistisk design, till viss del påminner den om Vale från Manis-h, men den är inte lika bastant.

Kvalitetsmässigt mäter den sig inte med förstklassiga sängar som Hoder, men den är absolut ett bra alternativ för den som ska ha råd med en våningssäng på en tajt budget.

3. Vale från Manis-h

Vale är som sagt i designen ganska lik familjesängen från Homestyle4u med en minimalistisk stil, men skillnaden med Vale är dess höga kvalitet. Allt är enligt EUs högsta möjliga standard och det syns också på priset, Vale är en relativt dyr våningssäng.

Som med andra modeller från Manis-h så kan sängen göras om, exempelvis till en loftsäng eller för att använda den som en vanlig dagsbädd. Det här gäller alltså också modellerna Hoder och Huxie från Manis-h.

4. Huxie från Manis-h

Om du vill ha en våningssäng från Manis-h, men inte vill betala det höga priset för en Vale eller Hoder, så är deras modell Huxie rätt val för dig. Den har i grunden samma bra egenskaper som de dyrare modellerna, exempelvis de höga sängkanterna och den stabila stomen, men priset är hälften så mycket.

Även denna modell kan byggas om, så om barnen inte ska dela rum längre så kan du ta bort stolparna och separera sängarna. Den är dessvärre inte lika stilfull som deras dyra modeller, men den är praktisk och är en duglig våningssäng när man ska hålla nere kostnaden.

5. Våningssäng från Homestyle4u

Homestyle4u är som sagt alternativet för den som har en tajt budget. Här får du en snygg våningssäng som kommer passa alla barn. En klar fördel med den här jämfört med deras andra modell är att denna har en förvaringslåda.

På den andra modellen så tog den undre sängen mer yta och stegen var sned, här är den istället rak och båda sängarna är i samma storlek.

Att tänka på vid köp av våningssäng

Innan du köper en våningssäng så finns det ett par saker att tänka på. Det är en ganska stor investering och även om du köper en budgetmodell så kommer det hela att gå på en del. Det är därför viktigt att du köper en modell som passar barnen och som ni alla där hemma blir nöjda med.

Köp rätt storlek

Det är viktigt att du funderar på hur stor sängen bör vara. Inte alla våningssängar har lika stort utrymme för madrassen och det finns både stora och små alternativ. En del modeller har också en större säng där nere och en större på ovansidan.

Hållbart är värt pengarna

Det är lätt att stirra sig blind på priset men det viktiga är att sängen håller och att barnen är nöjda med den. Om du gör ett bra köp så kommer sängen att räcka större eller hela barnens uppväxt.

Fundera på behoven

Fundera på vad du eventuellt kan behöva som är lite annorlunda. Om det ena barnet är större så kan det till exempel vara värt att köpa en modell där den ena sängen är större. Titta också på olika modeller på stegen och vad barnet har lättast med.

Vanliga frågor om våningssängar

Finns det våningssängar som går att dela?

Det finns våningssängar som går att dela på två olika sätt och en del som kan byggas om genom att ta bort stolparna. I de flesta fall är det dock bara på den övre sängen som du kan dela upp den, men i en del fall kan du ta bort en stolpe från vardera del av sängen och separera de helt.

Hur gör man en egen våningssäng?

Lägg ihop två sängar och borra hål i varje fot. Skruva fast varsin stolpe på varje sida. Borra hål i sängens rygg för att passa in stolpen. Skruva fast stolparna och gör nödvändiga justeringar baserat på resultatet.

Färdigt! Det är dock betydligt lättare sagt än gjort. Är du inte mycket händig så rekommenderar vi att du köper en. För din skull (tidsmässigt), men även för dina barns säkerhet.

Hur mycket kostar en våningssäng?

Det finns inget generellt svar på den frågan, då en viktig del i priset är modellen du köper och materialet. Vi rekommenderar att du lägger minst 3 000 kr på våningssängen.

Vad är skillnaden på loftsäng och våningssäng?

En våningssäng består av två våningar av sängar – en nere och en uppe. Det är alltså två sängar som staplas på varandra.

En loftsäng är som en våningssäng i den mån att loftsängen har en övre säng. Däremot har den ingen nedre del utan där kan barnet leka, ha ett skrivbord och/eller soffa. Detta är perfekt för dig som har separata, men mindre rum för dina barn.

Loftsängen är perfekt för dig som har barn som delar rum och inte vill ha två sängar som tar upp onödig golvyta från dina barn.

Finns det våningssängar till små barn?

Ja, det finns våningssängar till små barn. Du måste dock vara mycket uppmärksam på att säkra dig med att du har en modell som är säker så att ditt barn inte rullar ut eller ramlar ned. Detta är extra farligt när barnet är litet och inte riktigt kan styra över kroppen som ett större barn kan.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *