Bästa vinterskor barn 2022 – Vårt vinterskor bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. Hummel2. Reima3. Timberland
Hummel vinterkänga Bästa vinterskor barnReima Vinterstövlar JalanTimberland 6in Prem Wheat Nubuck
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Ett par bra och hållbara vinterskor är a och o när det kommer till att förnya ditt barns vintergarderob. Dessutom ska de kunna stå emot både snö och slask under den hårda vintern. Idag finns det ett stort utbud av vinterskor men tyvärr så skiljer de sig väldigt mycket åt i kvalitet och komfort. Det kan därför vara svårt att veta vilka man ska välja. Därför har vi skapat denna guide där vi tipsar om de bästa vinterskorna för barn. En sak står klart och det är att det inte alltid är den dyraste vinterskon som är den bästa. Därför är det viktigt att läsa på ordentligt innan du väljer vilka skor du ska köpa.

En annan sak som är viktig med vinterskor är att de ska hålla värmen ordentligt. Det sista du vill är att dina barn ska frysa om tårna. De flesta vinterskor är därför fodrade i fleece eller något annat varmt material. Dock ska de självfallet hålla torrt på utsidan så det inte läcker in vatten i skon. En del föräldrar föredrar lite högre kängor till sina barn för att förhindra att det läcker in snö genom toppen av skon men det är en smaksak.

Topp 8 bästa vinterskor barn 2022

1. Hummel vinterkänga

Hummel vinterkänga Bästa vinterskor barn

Nummer ett på vår lista är faktiskt förvånansvärt prisvärd och kan köpas för endast 200 kronor. Hummel är ett välkänt och omtyckt märke av såväl vuxna som barn. De är främst kända för sina sportkläder men är också ett väldigt tryggt val när det handlar om att köpa ett par bra vinterkängor till ditt barn. Det som vi verkligen gillar med denna sko är den rejäla och stabila gummisulan som ser till att det inte kommer in någon kyla underifrån och även att barnen får ett bra grepp även när det är riktigt halt ute. Det är en av anledningarna till att den hamnar etta på vår bäst i test-lista gällande vinterskor för barn. Vi tycker även om den höga modellen, vilket gör att den är perfekt att ha både under höst och vinter. Den skyddar lika bra mot slask som mot slö. Att den dessutom är väldigt varmt fodrad inuti gör det bara bättre. Det spelar ingen roll om ditt barn går på förskola eller är hemma, detta är en känga som håller för allt. Den är perfekt för vinterlekar av alla dess slag och kommer hålla ditt barns fötter både varma och torra. Det låga priset och hur mycket känga du får för pengarna gör att detta är en solklar vinnare när vi utser vilka vinterskor för barn som är bäst i test.

Se priset här!

2. Reima Vinterstövlar Jalan

Reima Vinterstövlar Jalan

För dig med lite mindre barn kan dessa vinterstövlar från Reima vara ett bra alternativ. Reima är ett finskt märke som lägger stor vikt vid hållbarhet och tillverkar både barnkläder och skor. Det som vi gillar med dessa och anledningen till att de tar en så hög placering på vår lista är för att de håller tätt för vatten. Som bekant så bryr sig inte barn om vare sig vattenpölar eller snöslask så det behövs verkligen ett par stövlar som håller torrt i alla väder. Det får du garanterat om du väljer dessa vinterskor för barn som har en solklar plats på vår bäst i test lista. Dessa stövlar är ganska unika eftersom de har ett filtfoder, vilket man inte ser så ofta i butik. Stöveln är dessutom helt täckt av gummi över själva foten så barnen kan springa runt hur som helst utan att oroa sig för att bli blöta eller fuktiga om fötterna. Reima är ett väldigt erkänt märke när det kommer till skor och det gäller inte endast barn utan även vuxna. De brukar även hamna på topplistan hos många experter när det ska rankas vinterskor som är bäst i test för barn eftersom de håller värmen så himla bra. Vi vill också nämna den speciella innersulan i aluminium som ser till att det inte kommer in någon kyla under skon. Ytterligare ett plus är att skorna är väldigt enkla att ta på och av, vilket alla stressade småbarnsföräldrar kommer uppskatta något oerhört. Vi vet alla hur svårt det kan vara att ta på ett trotsigt och morgontrött barn sina kläder och skor på morgonen. Därför tar Jalan andraplatsen på vår lista över bästa vinterskor för barn.

Se priset här!

3. Timberland 6in Prem Wheat Nubuck

Timberland 6in Prem Wheat Nubuck

En bra premiummodell som är perfekt för de lite större barnen. Timberland är ett välkänt märke som är hyllade för sin fantastiska kvalitet. Dessutom kommer de se riktigt snygga ut på dina barns fötter. Skorna är försedda med tejpade sömmar så det finns ingen risk att det läcker in vatten. Det är så klart en stor fördel och en egenskap som man vill se hos ett par bästa vinterskor för barn. Den grovt mönstrade sulan gör dessutom att ditt barn står väldigt stadigt på marken och minskar risken för att halka. Om vi ska nämna en nackdel med dessa skor så är det att de kommer med skosnören så det kan vara svårt för ett mindre barn att ta på sig dessa utan hjälp. Men det kan också vara ett ypperligt tillfälle att lära ditt barn att knyta skorna på egen hand. Dessa skor är inte så tjockt fodrade så du kan gärna komplettera med en tjockare sula för att se till så ditt barn håller värmen. Det är också ett bra knep att ta till om skorna är lite för stora på ditt barn. Timberland säger själva att dessa skor är stora i storleken och man kan behöva ta en storlek mindre än normalt. Om du handlar på nätet bör du kolla upp villkoren för byte ifall det skulle vara så att skon är för stor eller för liten.

Se priset här!

4. Yoot Pac™ TP Vinter Stövlar Quarry Black

Yoot Pac™ TP Vinter Stövlar Quarry Black

Vår nummer fyra på listan över vinterskor för barn som är bäst i test ligger också i den lite dyrare prisklassen. Dock är de riktigt snygga och dessutom funktionella samt passar de flesta barn. Det som vi verkligen gillar med dessa skor är att det är möjligt att ta ut innerfodret om du vill rengöra dem lite mer grundligt. De är dessutom vattentäta, vilket är ett stort plus i kanten. Överdelen är tillverkad i svart läder och har även loggan för varumärket printat på sidan. Dess höga skaft gör att det är mindre risk att ditt barn får in snö i skon även när det kommit flera centimeter snö. Yttersulan är tillverkad i en sorts gummi som är väldigt slitstark och tål mycket. Snörningen är endast ett litet plastspänne som du drar åt, du behöver alltså inte stå och knyta en rosett åt ditt barn varje dag. Dessa skor är väldigt hållbara och om de tas hand om på rätt sätt så kommer de kunna gå i arv även till syskon eller säljas vidare som begagnade. Något som är anmärkningsvärt är att de klarar temperaturer ända ner till -40 °C, vilket är väldigt imponerade. Själva varumärket Sorel är ju kanadensiskt och de vet verkligen hur man gör kläder och skor för riktigt kalla förhållanden. De är alltså designade för att användas i mycket snö. Det gör att du kan känna dig helt trygg med att ditt barn kommer ha ett par bra och varma skor som håller hela säsongen.

Se priset här!

5. Victoria Serraje Animales Känga

Victoria Serraje Animales Känga

Denna snygga och charmiga sko är så himla gullig och ska faktiskt föreställa en tvättbjörn. De kommer från ett spanskt märke som heter Victoria. De gör inte bara skor åt barn utan även åt vuxna. Vi lovar att dessa kommer bli en ny favorit hos ditt barn och vi var bara tvungna att ta med dem på vår lista. Skorna är dessutom av hög kvalitet och tillverkade i 100 % läder på utsidan. Vi rekommenderar att du impregnerar dem för att de ska hålla extra bra. På insidan är de gjorda av 100 procent polyester. Detta är verkligen ett varumärke som kan sina saker, de har nämligen tillverkat skor ända sedan 1900-talet. De är dessutom väldigt prisvärda, vilket gör att det finns ännu en anledning till att ha med dem på vår lista. Victoria är inte bara välkänt i hemlandet Spanien utan finns över hela Europa. Ytterligare ett plus är att de tänker mycket på klimatet och hur de kan göra sina skor och sin tillverkning mer hållbar. Ett exempel är att skorna tillverkas både i naturgummi och naturmaterial. Vill du vara miljömedveten och klimatsmart är dessa skor alltså ett riktigt bra köp.

Se priset här!

6. Reimatec Visby Vinterstövel, Dark Berry

Reimatec Visby Vinterstövel, Dark Berry

Finska Reima har ytterligare en sko med på vår lista över bästa vinterskor för barn och denna gång är det en rejäl vinterkänga det handlar om. Den kommer i två olika färger, blått och rosa, så du kan välja det som ditt barn tycker bäst om. Den har ett väldigt brett kardborreband, vilket gör att de är väldigt enkla att ta på ditt barn. Skon är tillverkad i bland annat mocka och textil som hjälper att hålla barnens fötter varma under den kalla vintern. Sulan är mycket stabil och gör att ditt barn har bra grepp även på hala underlag. Skorna är fleecefodrade, vilket är perfekt under vintern. Sömmarna är dessutom vattentäta, vilket är ett stort plus i kanten. En annan detalj är att sulan visar om barnet har rätt storlek eller inte och det är förstås väldigt användbart. Sist men inte minst har skon flera reflexdetaljer som gör att barnet syns bra i mörkret. Dessutom kostar de endast runt 500 kronor så de är verkligen prisvärda.

Se priset här!

7. Sorel Children’s Snow Commander Vinterkänga, Purple Dahlia

Sorel Children's Snow Commander Vinterkänga, Purple Dahlia

Det kanadensiska märket Sorel har med ytterligare en vinterkänga på listan och även denna finns i ett flertal olika färger. Dessa skor finns faktiskt även i vuxenstorlekar så du kan matcha tillsammans med ditt barn om du vill. Storlekarna börjar redan på nummer 21 så även minstingarna kan hålla sig varma på natten. Det är en bra sko för den som precis har lärt sig att gå. Skorna är fodrade med fleece, vilket är ett av de bästa materialen för att hålla värmen och du reglerar dem med ett stort kardborreband. De tål temperaturer ända ner till -32°C så ditt barn kommer klara sig bra även om du bor i de norra delarna av landet. Yttersulan är gjord i gummi och har ett grovt mönster för att ge ett bättre grepp. Skorna kostar dessutom bara runt 400 kronor, vilket är ytterligare ett plus. Vi kan nästan lova att de kommer att bli ett par nya favoriter för ditt barn.

Se priset här!

8. Tretorn Kuling Neopren Stövlar (Svart)

Tretorn Kuling Neopren Stövlar (Svart)

Nummer åtta på vår lista kanske inte ser mycket ut för världen men låt dig inte luras av det väldigt simpla utseendet. Vid första anblick ser de ut som ett par helt vanliga gummistövlar men så är inte fallet. De klarar av temperaturer ända ner till 10 minusgrader och är därför perfekta att använda som vinterskor i de södra delarna av Sverige eller under början av vår och höst. Sulan är tillverkad i rågummi och ger därför ett väldigt bra grepp. Kanterna går dessutom att vika ner om man skulle önska. Det är bra om du vill att stövlarna ska ge lite mer stadga åt fötterna. Ditt barn kommer kunna springa obehindrat oavsett väderlek. Dock är de inte så varmt fodrade så det är en god idé att satsa på en varm innersula. Du kan annars ta på ditt barn sköna ullstrumpor så klarar de ytterligare några minusgrader. De är utrustade med snölås och är väldigt enkla att ta på och av, vilket vi gillar. Tretorn gör även gummistövlar i samma form som du kan komplettera med. Ett lyckat köp med andra ord.

Se priset här!

Köpguide för bästa vinterskor barn

Det finns några punkter som man bör tänka på när man ska hitta ett par bästa vinterskor för barn. För det första rekommenderas du att den är i en större storlek i jämförelse med sneakers eller sommarskor. Anledningen är att det är bra om det finns ett litet luftrum för då håller skon värmen mycket bättre. Det är också en fördel om du vill kunna lägga in en extra sula, till exempel en ullsula som gör kängan eller skon ännu lite varmare. Om du frågar experterna säger de att det ska vara cirka 1,5 centimeter mellan tårna och kanten av skon. När du köper skon i en fysisk butik brukar personalen kunna hjälpa till att mäta ditt barns fot och tala om vilken storlek som passar. Om du väljer att köpa skorna på nätet är det bäst att mäta foten i förväg och sedan jämföra med den storleksguide som normalt finns på webbshoppen.

Det är även en fördel att satsa på ett par vattentäta skor eftersom vi har väldigt hårda vintrar i Sverige. I de södra delarna av landet innebär vintern mycket regn och slask och som vi alla vet så älskar barn att hoppa i vattenpölar. I de norra delarna av landet blir det ofta mycket snö och även då krävs vattentåliga och varma stövlar. Du bör även ha skor som klarar av det omväxlande vinterväder som vi har i Sverige. Ena dagen kan det komma snö, nästa dag regn och slask. Därför är det ofta bäst att satsa på en lite högre känga med ett stabilt skaft. Annars är det väldigt lätt att regn och snö tränger sig in längs med byxlinningen och gör både skor och sockar blöta. Se även till att satsa på en modell med vattentäta sömmar så du försäkrar dig om att inget vatten tränger sig in den vägen. Vi har flera alternativ på vår lista över bästa barnskor som är 100 % vattentäta eller vattenavvisande. Även om du köper ett par skor som är vattenavvisande så är det också bra att impregnera dem innan ditt barn börjar använda dem. Det kommer göra att de håller längre och hjälper också mot smuts.

Vad är det för skillnad mellan olika vinterkängor för barn?

Det finns ett väldigt stort utbud av vinterkängor och skor för barn och som förälder är det inte alltid lätt att avgöra vad som är skillnaden mellan de olika modellerna, förutom priset förstås. En annan uppenbar skillnad är designen där det till exempel finns höga och låga modeller. Generellt kan man säga att låga modeller passar lite äldre barn som inte leker lika mycket i snö och regnpölar. Har du ett lite större barn kommer detta ha sina egna preferenser och önskemål när det kommer till vinterskor precis som dig som vuxen. Därför är det en god idé att ta med ditt barn till en fysisk butik och låta honom eller henne prova ett par modeller så du vet vad som känns bra. Sedan går det självfallet att beställa på nätet om du föredrar det. För mindre barn så är det du som förälder som väljer och då är det bra att ta en sko som är mer anpassad för små barn. Om ditt barn precis har lärt sig gå är det bra att välja en stabil sko med högt skaft. Så skillnaden mellan olika vinterskor är många och det viktiga är att komma underfund med vad som lämpar sig bäst för ditt barn. Tänk även på att det ska passa med en overall eller överdragsbyxor.

Vanliga frågor kring bästa vinterskor barn

1. Är det nödvändigt att köpa nya vinterskor varje år?

Du måste tänka på att ditt barns fötter växer hela tiden. Även om det ser ut som att skorna fortfarande passar året efter att du har köpt dem är det inte säkert att så är fallet. Dock är det väldigt viktigt att du alltid utgår från att det ska vara minst 1,5 centimeter mellan tårna och skon. Det ger dig den verkliga bilden av om skon fortfarande passar eller inte. Även om ditt barn fortfarande får på sig skorna är det inte bra om de sitter för tajt. Då kommer de inte hålla värmen lika bra som det är menat. Du kommer inte heller att få plats med en extrasula, vilket innebär att de kanske inte tål lika kalla temperaturer. För att vara 100 % säker på att de fortfarande passar är det bäst att du mäter ditt barns fot och sedan mäter skon. Skulle det vara så att utrymmet fortfarande finns och att skon fortfarande är i gott skick så går det givetvis att använda dem. Men det är ganska ovanligt att ett barn kan ha samma skor två vintrar i rad. Dock går skorna alltid spara till ett syskon om de är i gott skick. Många säljer även sina begagnade barnskor på nätet på diverse marknadsplatser.

2. Är det ett måste att impregnera ett par vinterskor för barn?

Ja, det är verkligen att rekommendera. Det enda undantaget är om du har köpt ett par gummigaloscher till ditt barn. Impregnering är både bra för att göra skon mer vattentät samt att det ökar hållbarheten. Du kan använda samma impregnering som du har till dina egna kängor, det finns alltså inte några specifika som är barnstövlar. Tänk på att du inte ska impregnera de delar som är av textil.

3. Är det nödvändigt att köpa fler än ett par vinterskor till mitt barn?

Det är svårt att säga utan att veta hur din familjs situation ser ut. Du som vuxen har säkerligen olika skor beroende på vad du ska göra och det är samma princip för dina barn. Du som förälder vet bäst själv om ditt barn är i behov av fler än ett par skor. Tänk på att barn bör ha både varma och vattentäta skor även om ni ska iväg på fest eller gå en runda på stan. Det är alltså inte bara på förskolan och vid lek som de ska ha vinterkängor. Om du ska köpa flera vinterskor är det en fördel att lägga ner mest pengar på de som kommer utsättas för mest slitage. Det brukar i regel vara de skor som ska användas på förskolan eller i skolan. Sedan kan man också komplettera med ett par billigare vinterskor som används mer som finskor och på helgerna.

4. Är vinterskor som man köper till barn alltid fodrade?

Nej, inte alltid men som regel är det ett ja på den frågan. Fleecefoder är ett av de vanligaste alternativen, vilket du säkerligen också lade märke till på vår bäst i test-lista av vinterskor för barn. Om du köper ett par vinterskor som inte är fodrade är det viktigt att du kompletterar med en tjockare sula för att vara säker på att skorna håller värmen. Varma strumpor är också a och o vid dessa tillfällen. Vi kan verkligen rekommendera ullstrumpor i detta syfte. Hur fodrade ditt barns skor behöver vara beror även på var i Sverige ni bor och hur kall vintern blir.

5. Går det att tvätta och torktumla vinterskor för barn?

Det beror till stor del på vilket material skorna är tillverkade i. Vissa skor går att tvätta i maskin om du använder det mest skonsamma programmet. Vissa material som till exempel läder ska aldrig tvättas i maskin. Läs alltid skötselråden som gäller för de skor du har köpt. När det kommer till torktumling är det inget som rekommenderas. Det kan förstöra det vattenavvisande material som skorna är tillverkade i. Låt istället skorna självtorka om det skulle vara så att du har tvättat dem.

6. Kan jag köpa begagnade vinterskor till mitt barn?

Om du vill spara lite pengar kan du alltid leta efter begagnade skor. Som du redan har läst så håller de flesta vinterskor bara en säsong och det är inte alla som har syskon som kan ärva. Därför är det många som väljer att sälja sina barnskor vidare på marknadsplatser som Blocket eller Tradera. Om du är kritisk och jämför olika alternativ går det att fynda väldigt bra barnskor för begagnatpriser. Kanske hittar du till och med ett par av de barnskor som är med på vår bäst i test-lista? Har du själv inget syskon som kan ärva ditt barns skor kan du självfallet lägga ut dem på en sida och se om du kan sälja dem vidare när ditt barn har vuxit ur dem.

Summering

Att hitta de bästa vinterskorna för barn är inte alltid lätt med så många olika alternativ som finns idag. Det viktiga är att du börjar med att fundera på ditt barns behov och om det har några särskilda önskemål. En del barn avskyr till exempel när en sko har ett högt skaft och för andra spelar det ingen roll. När du har en tydlig bild av vad ditt barn vill ha är det lättare att sålla bland utbudet och hitta en sko som passar perfekt. Om du behöver hjälp med detta är det bästa att gå in i en skobutik och låta ditt barn testa flera olika modeller för att se vilken som känns bäst.

På vår lista över bästa vinterskor för barn hamnade Hummels vinterkänga på en förstaplats. Det bevisar att det inte alltid är den dyraste kängan som är det bästa alternativet. Det finns billigare varianter som är minst lika bra. Det viktigaste är att skon är vattentät och håller värmen. Se också till att du väljer rätt storlek till ditt barn då det spelar stor roll för om skon håller värmen på rätt sätt eller inte. Ta hjälp av en mätsticka för att kolla upp detta.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *