Bilbarnstol bäst i test 2022 – Hitta bästa bilbarnstolen här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. Bältesstol2. BeSafe3. CYBEX
BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol, Black Car Bilbarnstol bäst i testBeSafe iZi Plus X1, Fresh Black CabCYBEX Solution M-Fix Bältesstol Pure Black
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Att hitta den bästa bilbarnstolen är inte helt lätt. Det finns nämligen en hel del olika varianter och märken att välja mellan. Som förälder är dock en säker, bekväm och trygg bilstol för barnet en av de allra viktigaste sakerna att titta på. Till vardags kör man ofta bil och barnet kan behöva skjuts till läkare, skola, kompisar och aktiviteter. För att barnet ska åka så säkert som möjligt ser man självklart till att skaffa en stol som är godkänd enligt alla de säkerhetskriterier som finns. Men det är inte bara säkerheten som är viktig. Barnet och de vuxna ska också trivas med stolen, och den ska passa i bilen. Designen ska också vara praktisk och det skadar inte om stolen är snygg. Dessutom är det enormt viktigt att stolen är lätt och snabb att använda.

Att hitta en bilbarnstol som både är snygg, säker och stabil samtidigt som den är lätt att hantera kan vara lite svårt. Många föräldrar känner säkert igen sig i att stolarna är krångliga och klumpiga. Det är antagligen flera som har stått och kliat sig i huvudet när de försöker placera sitt barn i en bilbarnstol som man inte är van vid. Hur ska stolen egentligen fungera? En bra och lättanvänd bilbarnstol är alltså A och O, speciellt om du har lite sämre tålamod, och om du tenderar att ha bråttom. Det ska helt enkelt inte ta flera timmar att få stolen på plats och att spänna fast barnet. Det ska vara en självklarhet hur stolen används.

I vårt test har vi fokuserat på att ta upp barnstolar. Bälteskuddar och babyskydd tar vi inte upp i samma utsträckning även om de också finns. I vår artikel tar vi upp både billigare och dyrare varianter för att du ska kunna hitta ett säkert alternativ oavsett hur stor din plånbok är.

Att tänka på

Ett av de kanske viktigaste och även dyraste köpen du gör när det kommer till ditt barn är bilbarnstolen. Du som förälder bör därför se till att du har koll på alla de saker och kriterier som är viktiga att ta hänsyn till när du ska välja rätt variant. För det första bör du se till att du köper en stol som är tillräckligt stor för ditt barns längd och vikt. Om barnet är för tungt eller för lätt skyddar stolen inte bra, och om barnets längd är för kort för att passa stolen finns det också risk för allvarliga skador om något händer. Är barnet å andra sidan för långt kanske inte nackskyddet räcker till, och dessutom blir stolen obekväm att sitta i. I just de här avseende är bakåtvända stolar bra. De är säkra och dessutom klarar de i regel av barn i flera åldrar och längder. Det gör att du kan använda din stol under en längre tid och kanske även till flera barn.

När du ska köpa bilbarnstolen kan det ses som en väldigt hög avgift och det kan vara frestande att köpa en begagnad variant. Se dock upp lite här. Om du inte känner den som har haft stolen innan kan den ha varit utsatt för en krock eller annat yttre våld utan att det syns. På insidan kan stolen dock vara allvarlig skadad och det kan göra att den inte alltid skyddar vid en olycka. Det gäller även att se upp lite när man hyr en stol. Ofta kontrolleras stolen när de återlämnas och om de visar tecken på skada hyrs de inte ut igen, men vissa skador är dolda och de kan minska stolens säkerhet rejält. Att satsa på en ny och bra testad stol är därför att rekommendera. Barnet är trots allt det finaste du har, och de är värda mer än alla pengar i världen.

En annan sak du bör tänka på är att se till hur stolen har testats. Alla barnstolar som ska säljas inom Sverige ska bli Plustestade. Om så inte har skett kan det vara klokt att dra öronen åt sig. Plustestet är en garanti för att det inte är mer riskabelt att placera stolen på en plats än på en annan och testet visar också på att barnets nacke samt huvud inte utsätts för mer kraft vid än krock än vad som är tillåtet enligt kriterierna. Testet finns både för stolar upp till 18 kilo, och för stolar upp till 25 kilo.

När vi har tittat på bilbarnstol bäst i test har vi tagit flera olika kriterier i åtanke och vi har tittat på bilstol bäst i test från flera olika kategorier. Att bara säga att en stol är bäst i test är förhållandevis enkelt men man måste komma ihåg att stolarna passar olika bra för olika individer. Den stol som passar för ditt barn, kanske inte passar för ditt lite äldre barn. En stol med en fjärde punkt som säkrar bältet kan till exempel vara bäst i test men om barnet vägrar använda den och man inte kan koncentrera sig på körningen på grund av att den bästa bilbarnstolen inte är bekväm för barnet är den kanske inte bäst för den aktuella familjen.

När du ska välja en den bästa bilbarnstolen 9-25 kg som är bäst i test är det inte alltid så lätt som man kan tro. Du vill antagligen prioritera barnets säkerhet. Du kan inte heller se hur pass bekväm en bilbarnstol är utan att ha provat den. En stols säkerhet kan inte heller ses genom att man tittar på utseendet utan man får helt enkelt lita på tillverkaren och på de tester som gjorts. I dag är det dock inga problem med att känna sig trygg när man köper en bilbarnstol. Seriösa återförsäljare säljer bara testade och säkra sådana, men det kan vara klokt att komma ihåg att det, precis som när det gäller andra produkter finns mer eller mindre säkra varianter och många gånger får man det man betalar för.

I dag finns det barnstolar till bilen för alla behov och stilar och kanske har en av de du söker blivit bäst i test här? Du kanske vill ha en framåtvänd sådan? Kanske lockar bilbarnstol med isofix bäst i test eller så vill du kunna luta stolen medan barnet sitter kvar i den? Söker du efter extra säkerhet eller vill du att ditt barn ska åka riktigt bekvämt? Oavsett vilken sorts bilbarnstol du söker kommer du att hitta flera varianter i vårt test.

När du ska välja en bilbarnstol som blivit bäst i test finns det både bakåtvända och framåtvända sådana. Det allra säkraste för barnet är att åka bakåtvänt, även om många barn kan må illa av det, eller ogilla det. De flesta barn vänjer sig med tiden. Just av säkerhetsskäl bör man inte låta barnet åka framåtvänt innan det fyllt fyra år. Det allra bästa är dock att vänta än längre om möjligt. Gärna tills barnet är sex år gammalt.

Men när det gäller bilbarnstolar bäst i test kan man inte bara se till barnets ålder. Ett barn kan växa snabbt på längden och växer barnet ur sin bakåtvända bilbarnstol är stolen varken bekväm eller säker längre. Om barnet har vuxit över maxvikten eller om mer än en tredjedel av barnets huvud sticker upp ovanför nackstödet på bilbarnstolen är det dags att byta modell. Det är dock inte säkert att det är läge för barnet att åka framlänges. Om barnet inte är äldre än fyra år kan det vara läge att köpa en ny bilbarnstol istället för till exempel en bälteskudde även om barnet är långt. Det finns barnstolar som både kan placeras framlänges och bakåtvända. Då kan man efter något år vända på stolen så att man slipper köpa en till barnstol efter bara en kortare period.

Du gör klokt i att välja en stol som fungerar för barnet under hela, eller i alla fall under en stor del av uppväxttiden. Som nybliven förälder kommer du snabbt att lägga märke till att ditt barn växer väldigt snabbt. En bra barnstol som blivit bäst i test, och som kan användas under uppväxttiden samt är både bekväm och säker är ett klokt inköp. Du bör säkerställa att ditt barn kan växa med sin stol. Justerbart utrymme för benen gör att stolen kan användas längre, Även justering på höjden är bra när barnet växer på längden. Justerbar bredd, sittvinkel och sidokrockskydd kan också vara bra att ha för att stolen ska gå att använda så länge som möjligt. En av de första anledningar till att man vänder på barnen är att benutrymmet i den bakåtvända stolen blir för litet. Barnen börjar knorra och de sitter inte bekvämt. Men det kan betyda att stolen trots allt vänds för tidigt. Kan benutrymmet justeras kan barnet åka som säkrast ett tag till. Samtidigt sparar du in plats eftersom att utrymmet kan minskas när barnet är litet, ökas i takt med att det växer och så kan stolen fällas ihop när barnet inte ska åka med.

En stor fördel är om ryggstödet på stolen kan förlängas. Då kan barnet växa och stolen hänger med. Det gör att stolen får en längre livslängd. En högre max-vikt är också klokt, men för de flesta barn är det just deras växande på längden som kan bli ett problem för stolarna. En stol som är väldigt bred kan vara skön för barnet att åka i men om du någon gång behöver ha passagerare eller last i baksätet kan det bli problem. Likaså om du har flera barnbilstolar bäst i test som måste få plats. Då kan en stol som kan breddas tillfälligt vara ett alternativ. På så sätt kan du ge barnet mer plats inför till exempel en längre resa. Har du inte redan köpt din barnstol är det klokt att tänka på de här sakerna.

Varför behövs bilbarnstolen?

Alla som skaffar barn behöver köpa den bilbarnstol som de anser är bäst. Även om man inte har en egen bil kan det vara nödvändigt att låna en bil, eller att åka taxi någonstans. Det spelar ingen roll om barnet är litet eller större. Du bör alltid ha ett bilskydd som passar barnets ålder och längd. Det beror på att barnets kropp inte klarar av samma krafter som en vuxens kropp. Det finns också en lag som säger att alla barn under 135 cm ska ha någon typ av skydd. Dessutom kan ett litet barn inte använda det vanliga bilbältet då det kan ge allvarliga skador vid en krock eller inbromsning.

Barnet sitter dessutom mycket bekvämare i en bilbarnstol och dessutom kan det se ut genom fönstret då det kommer lite högre upp. När barnet sitter stadigt i en bilbarnstol och kan se ut kan också åksjuka minskas. Dessutom minskar risken för att eventuella olyckor hamnar på bilens klädsel när barnet sitter i sin stol. Klädseln där kan tas av och tvättas, men bilens säten är det svårare att göra något åt. Kan stolen lutas blir det också möjligt för barnet att sova i bilen, oavsett om kan kör eller om man har tagit en liten paus.

För att vara på den säkra sidan kan det vara klokt att köpa en ny bilbarnstol om den man har är gammal. Trots att den ser funktionell ut kan det finnas skador eller andra brister som gör att den inte längre är säker. Dessutom kan man inte bortse från att ny teknik gör dagens bilstolar för barn betydligt säkrare.

Att välja rätt variant

När du ska köpa en bilbarnstol som blivit bäst i test underlättar det om du vet vad du är ute efter. Det finns väldigt många modeller att välja mellan och det är viktigt att man tänkt till lite innan köpet. Att bara köpa en stol kan vara både dyrt och farligt eftersom att den då kanske inte passar till barnet. Om du behöver hyra eller låna en stol kanske du inte kan göra de anpassningar och justeringar du vill för att ditt barn ska sitta perfekt i stolen. När du ska köpa en bilstol bäst i test bör du därför testa att spänna in bälte och liknande så att du ser att barnet verkligen sitter bra. Många gånger kan stolen provas i bilen, och det kan vara en god idé.

Topp 23 bästa bilbarnstolen 2022

1. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol, Black Car

BeSafe iZi Flex Fix i-Size Bältesstol, Black Car Bilbarnstol bäst i test

BeSafe är ett säkert kort inom de bästa bältesstolarna. De riktar främst in sig på säkerhet och det här är absolut inte något undantag. Den här bältesstolen är absolut säker, och kanske till och med en av de allra säkraste som finns ute på marknaden just nu.

När du köper den här bältesstolen får du med en extra krockkudde vid sidan av massor av smarta extra detaljer. Kudden sätts på sidan av stolen, riktad mot bilens dörr. Om en sidokrock inträffar kommer kudden att minska kraften. Det ingår också en mindre kudde som kan placeras på bilens bälte, vid barnets axel. Det gör att kraften som riktas mot nacke och huvud vid en krock minskar rejält.

Den här stolen har inte bara extra krockkuddar utan den har även en extra punkt på bältet. Den extra punkten placeras mellan barnets ben. Bältet hålls genom punkten ner så att det inte hamnar på barnets mage. Om bältet ligger för långt upp och man krockar eller tvingas bromsa hårt kan bältet orsaka svåra inre skador på barnet.

Andra bältesstolar har små horn eller bältesguider som sitter på sidorna av stolen. De ska guida bältet rätt. På den här stolen finns inga horn alls. Det finns en liten risk att bältet åker ur hornen och då hamnar på eller under magen i alla fall. En nackdel med den här stolen är dock att barnen många gånger inte gillar den fjärde punkten för bältet. Om så är fallet kanske man inte använder den och då kan barnet skadas väldigt allvarligt om bältet ligger fel. Det finns ju inga andra detaljer som håller bältet på plats. Den fjärde punkten i bältet är dock ett väldigt bra alternativ till bältesguide och dessutom är det ett säkert sådant.

Den här stolens fördelar tar dock inte slut där. Stolen har också extra sidor som kan tas bort. Det har inte med säkerhet att göra utan det är helt enkelt så att stolen kan få plats i mindre bilar när den blir lite smidigare. Om man behöver sitta tre personer i bilens baksäte, eller om flera bältesstolar måste få plats är det också ett bra alternativ att ta bort sidorna. Om man tar bort sidorna är det dock klokt att komma ihåg att det extra skyddet för sidokrock inte kan användas.

Om barnet somnar i den här stolen kan man också luta dess ryggstöd lite grann. Det är en väldigt smart funktion som vi gillar. Om du åker kan du inte ändra lutningen vilket går på en framåtvänd stol men om man stannar till kan barnet sitta kvar i stolen när lutningen ändras. När det gäller bältesstolar kan den här funktionen ofta saknas.

Monteringen av stolen är enkel. Har du isoFIX i bilen fästs stolen helt enkelt i dem. Men stolen kan också användas utan isoFIX. Om du ska åka iväg och inte använder isoFIX måste du dock komma ihåg att alltid sätta fast stolen, även om den är tom. Om stolen inte sitter fast kan den orsaka allvarliga skador om man krockar.

Det här dock en av de dyraste och säkraste stolarna. Det kanske inte är så konstigt. De flesta är helt enkelt benägna att betala med för hög kvalitet och rejäl säkerhet. Med tanke på det känns priset trots allt lämpligt. Designen i övrigt känns också väldigt genomtänkt och monteringen av stolen går lätt och snabbt. Här behöver man inte tänka på att det ska ta lång tid att flytta över stolen. Det går faktiskt att göra även om barnet redan sitter på plats i den vilket kan vara väldigt klokt om barnet till exempel ska vara hos en barnvakt eller om föräldrarna har delad vårdnad och ska lämna barnet mitt i sovtiden.

Se priset här!

2. BeSafe iZi Plus X1

BeSafe iZi Plus X1, Fresh Black Cab

BeSafe iZi plus var en av de bästa bilbarnstolarna för framåtvänt bruk. Om du gillade den, kommer du definitivt att vara ett stort fan av BeDafe iZi plus X1. Den här bilbarnstolen har blivit en av de bästa bilbarnstolarna för 9-25 kg tunga barn. Den är dessutom väldigt säker. Stolen är nu en bakåtvänd stol med det modernaste krockskyddet SIP . Stolens modell och design ger också mer stabilitet om en olycka skulle inträffa. En annan sak som förbättrar stabiliteten ytterligare är frontbygeln på stolen. Vid en kollision ger det extra sidokrockskyddet också extra skydd för barnets mage samt huvud.

Stolen kan användas tills dess att barnet är ungefär fem år gammalt, eller tills dess att det väger 25 kilo. Den exakta livslängden för stolen är därför svår att tala om eftersom att barn kan växa olika fort samt vara större eller mindre vid olika åldrar.

Det här är en elegant stol. Den är bekväm och säker för barnet och designen gör att den smälter in i bilen. Stolen finns i olika färger vilket är ett ytterligare plus. Dess klädsel är slitstark men samtidigt väldigt mjuk. Det gör att de flesta barn gillar att sitta i stolen. En stor fördel är att den också kan lutas i tre olika lägen. När det gäller de olika ligg- samt sittlägen passar de även väldigt små barn då stolen ser till att huvudet på barnet inte faller framåt utan det ligger kvar i en bra position. Stolens lite högre sits gör också att barnet kan se ut genom fönstren under bilfärden. När barnet ser ut minskar risken att drabbas av åksjuka och tack vare att nackstödet kan justeras något sitter det inte heller i vägen för att barnet ska kunna se ut. Tack vare frontbågen kan man också fästa någon liten leksak på den, eller kanske en liten bricka. På så sätt har barnet tillgång till napp och andra prylar under färden.

Vikten ligger på 12 kilo och den är ungefär 63 cm hög när man drar upp huvudskyddet som mest. Att montera stolen är enkelt att finna några nackdelar med den är svårt. Eftersom att stolen inte väger så mycket kan man också lätt ta den med sig. Dessutom är priset riktigt bra när man ser till hur pass bra stolen faktiskt är.

Såväl vi som många andra menar att det här är en av de allra bästa bältesstolarna för barn och barnet kan sitta i bakåtvänt läge länge. Det är den säkraste ställningen för barnet att åka bil i. Frontbygeln som sitter på stolen underlättar också monteringen och stolen blir både mer säker och stabil. Här kan även de allra minsta sitta säkert, eller ta en tupplur under färden.

Se priset här!

3. Cybex Solution M-Fix Bältesstol Pure Black

CYBEX Solution M-Fix Bältesstol Pure Black

Om du är ute efter en otroligt smart designad bilbarnstol som sätter säkerheten för barnet högst är det här helt rätt modell att välja. Stolen har ett flexibelt skal som vid en eventuell kollision absorberar en hel del kraft och ger det bästa skyddet. Det här är en relativt unik säkerhetsdetalj. Det finns också ett sidokrocksskydd som kan justeras individuellt. Det kallas för LSP system plus. När man justerar sidokrockskyddet efter bilen och barnet blir det som allra bäst och det tar inte heller upp plats i stolen. Dessutom behöver barnet inte bli irriterat av skyddet. En annan bra sak är den bältesguide som följer med stolen. Den gör att bältet hamnar där det gör som mest nytta och dessutom sitter bältet mer bekvämt på barnet. Vid en eventuell kollision minskar risken också att bältet orsakar några skador på barnet vilket annars kan ske om det inte sitter helt rätt.

Den här stolens nackstöd kan ställas in i hela 12 olika positioner och stolen kan också lutas för att barnet ska kunna vila i flera bekväma positioner. Till och med nackstödet kan lutas vid behov för att huvudet inte ska ramla framåt om barnet somnar i stolen. Stolen lämpar sig för barn som är mellan 3-12 år gamla och maxvikten är 36 kilo. Det finns också ett ventilationssystem som ger barnet bättre komfort och monteringen med isoFIX underlättar. Om bilen inte har isoFIX kan stolen dock monteras på annat sätt. Dessutom har stolen en djup och bred stolsdyna som kan tas ur för att tvättas.

Stolen är rejäl och robust. Även ett längre och äldre barn har gott om plats och dessutom innebär stolens höga komfort att barnet även kan sitta bra om man ska resa långt. Det här är en perfekt stol för dig som prioriterar säkerhet och komfort men som inte vill eller har råd att betala flera tusen kronor för en bra bilstol. Tack vare den generösa viktgränsen kan stolen också användas under en väldigt lång tid vilket gör stolen till ett en mer ekonomiskt val.

Se priset här!

4. Britax Hi-Way II Bilbarnstol

Britax Hi-Way II Bilbarnstol

Om du vill ha en bilbarnstol som är bakåtvänd och som passar alla biltyper är det här ett bra val. Här behöver du inte oroa dig för att inte hitta en stol som passar den egna bilen. Med en så flexibel stol som den här kan du lätt flytta den till en annan bil utan att undra om den passar. Designen är genomtänkt och överlag är stolen väldigt kompakt utan att bli trång för barnet.

Trots måtten på 60 x 46 x 49 cm och den låga vikten på 9 kilo kan barn på upp till 25 kilo använda den bekvämt. När det gäller ditt eget barn bör du dock hålla en del koll eftersom att alla barn växer olika snabbt. Stolen fungerar från det att barnet är nyfött vilket är en stor fördel.

Stolen installeras med två- eller trepunktsbälte och fästen samt fotstöd på stolen gör att den blir extra stabil även vid en kollision. Det finns också ett stödben som gör stolen mer stadig. Stolen har också vaddering för barnets axlar och hela klädseln kan tas av för att tvättas. Det kan ofta komma till användning om barnet blir åksjukt eller spiller under färden. När det gäller stolens sele är det en fempunktsvariant och den kan lätt justeras med en hand för att passa just ditt barn. Bältet sträcker sig själv och det gör att du inte behöver varar orolig för att det sitter snott eller för löst. Tack vare enhandsfunktionen för åtdragning av bältet kan du också hålla i barnet med ena handen under tiden om det skulle behövas.

Det här är helt enkelt ett säkert och pålitligt val från en välkänd tillverkare. Mellan 0-25 kilo sitter barnet säkert och bekvämt i den här stolen. Sett till den långa livslängden stolen har är priset inte heller mycket att orda om även om inköpssumman kan kännas lite hög.

Se priset här!

5. Axkid Rekid Bilbarnstol

Axkid Rekid Bilbarnstol,

Axkids bakåtvända bilbarnstol Rekid har ett interagerat fempunktsbälte, ett bekvämt nackskydd och fodrade muddar för axlarna som gör att bältet inte sitter åt. Stolen är enkel att montera och du kan sedan ställa in stolens nackskydd efter hur långt och tungt barn du har. Stolen kan också enkelt monteras i alla bilar tack vare det långa stödbenet. Det är dock sällan det behövs i modernare fordon.

Klädseln kan självklart tas av och tvättas. Då är det 30 grader som gäller. Den här stolen väger 14,5 kilo och måtten är lite större. Jämfört med de produkter som är bäst i test är den här stolen lite tyngre och det kan vara en nackdel om du ofta behöver flytta på den. Om du ofta åker med passagerare kan stolen ta en del extra plats vilket kan vara onödigt. Dessutom är det svårt att justera stolens lutning när barnet ligger i den.

Om du använder stolen med isoFIX kan den användas till dess att barnet väger 18 kilo. Fäster du den istället i trepunktsbältet i bilen kan den användas tills barnet väger 25 kilo. Det här kan vara en nackdel då många bilars bälten faktiskt är för korta för att man ska kunna fästa bilbarnstolar med dem. Om man har en sådan bil och barnet väger mer än 18 kilo kan man alltså inte använda stolen utan att förlänga bilens bälte.

Se priset här!

6. Britax Römer MAX-WAY Plus 9-25 kg

Britax Römer MAX-WAY Plus 9-25 kg

Den här modellen av bilbarnstol är den som kommer efter Britax Max-Way. Det innebär flera förbättringar. Bland annat har stolen sidokollisionsskydd frpn SICT, ett större och med stabilt stöd för barnets huvud och en mjukare stoppning. Det gör att barnet både sitter bekvämare och säkrare. Stolen passar barn som väger mellan 9-25 kilo. Det betyder att barnet kan använda stolen ganska länge. För den bästa komforten kan stolen också justeras. Stolen passar dessutom i de flesta bilar, både stora och små. Om du ska byta bil eller om du åker med någon annan är det alltså inte speciellt svårt att flytta över stolen. Tack vare den låga vikten på 7 kilo är det också lätt att bära bältesstolen om så skulle behövas.

En sak som också underlättar en hel del är att klädseln helt kan tas av och tvättas om det skulle behövas. Klädseln kan antingen tvättas för hand eller i maskin. Om du vill tvätta den i maskin bör du inte tvätta på mer än 30 grader och det allra bästa är om klädseln får hängtorka naturligt eller i torkskåp. Torktumlare kan också fungera men då rekommenderas det att man använder den på en lägre temperatur.

Se priset här!

7. BeSafe iZi Twist B i-Size Bilbarnstol

BeSafe iZi Twist B i-Size Bilbarnstol

Det här är den bilbarnstol med isofix vi ser som bäst i test. Det har en hel del funktioner som man som förälder absolut inte vill vara utan. Den här bältesstolen är en av de allra säkraste på marknaden. BeSafe har ett unikt baby shell som skyddar ditt barn från kollisioner från det att barnet precis fötts. Med sidokollisionsskydd, babyinsats med mera kan du vara helt säker på att ditt barn färdas säkert. Men det räcker inte. Det finns också ett så kallat dynamic force absorber, vilket är ett säkert huvudskydd. När det gäller krocktest har den här bilbarnstolen klarat de allra tuffaste sådana. Här kan du med andra ord känna dig helt trygg med att barnet sitter säkert oavsett vad som sker i trafiken.

Barnet ska åka bakåtvänd i den här bältesstolen och den kan användas fram tills dess att barnet väger ungefär 18 kilo. Barnstolen är extremt bekväm bör barnet. I ryggen finns ett system som ventilerar när det är varmt, stolen kan lutas i flera lägen och huvudskyddet är roterbart i tio steg för optimal komfort. För din bebis ingår också en så kallad newborn hugger som sedan kan tas bort när barnet växer. Det ger ett optimalt skydd från det att barnet föds tills det är ungefär fyra år gammalt. Hela klädseln går att ta bort för tvätt och även newborn huggern kan tvättas. Det finns också extra klädsel att köpa till om man så vill. Dessutom går det att använda stolen utan klädsel om det skulle behövas.

Se priset här!

8. Maxi-Cosi Mobi SPS

Maxi-Cosi Mobi SPS

Maxi-Cosi Mobi SPS är ännu en bakåtvänd bilbarnstol som passar barn med en vikt på mellan 9-25 kilo. Stolen har en fempunktssele som går lätt att justera och stolen kan också fällas i fyra lägen så att barnet kan sitta och vila bekvämt. Stolen är snygg, bekväm och fräscht designad. Den är också lätt och praktisk att hantera. För både erfarna föräldrar och för personer som får barn för första gången har den här stolen allt man kan önska sig. Stolen är extremt stabil och kan användas både i bak- samt framsätet. Stolen kan också anpassas på höjden vartefter barnet växer.

För att hålla stolen ren kan du ta bort och tvätta klädseln när som helst. Den går att tvätta i 30 grader i maskin. Stolen har dessutom mugg- eller flaskhållare, solskydd, samt ett fotstöd som kan justeras efter barnet. En sak som är relativt unikt är också att stolen har hållare för bältet så det inte är i vägen för barnet. Du som har en större bil kan också glädjas åt att stolen har ett golvstöd som enkelt fälls ut vid behov så att stolen blir än mer stabil.

Det här är ett riktigt bra köp som kan används under lång tid tack vare att den är så justerbar. Priset är dessutom lågt för att vara en stol av så god kvalitet. Maxi-Cosi är också ett välkänt märke och det gör stolen lite extra populär. Ett stort plus är hållarna för bältet som både håller det ur vägen för barnet men också när stolen ska sättas in eller tas ut ur bilen.

Se priset här!

9. Britax Römer Two Way

Britax Römer Two Way

Om du vill ha en säker stol till bilen för ditt barn, men om du inte vill lägga ner så mycket pengar på den är Britax Römer Two Way ett bra val. Även här är viktgränsen 9-25 kilo och stolen kan användas såväl framåt- som bakåtvänd. Det är dock bäst att låta barnet åka vänd bakåt så länge som möjligt.

Om ni har flera bilar är det lätt att flyta över stolen från en bil till en annan tack vare stolens låga vikt på 7 kilo. En sak som gör stolen extra säker är dess breda vingar som ger gott skydd vid en sidokrock. I övrigt har stolen stoppade axelbälten, en vadderad och avtagbar klädsel och du kan variera stolens lutning i flera olika steg beroende på om barnet sover eller är vaket. Tack vare stolens låga fästen blir den också mer stabil. Stolens montering sker med tvåpunktsbälte, eller med bilens trepunktsbälte. Dessutom har bältesstolen en bra fempunktssele.

Här behöver du inte tumma på säkerheten trots att stolen är billigare.

Se priset här!

10. Britax Multi Tech II Bilbarnstolar Stålgrå

BRITAX Multi Tech II Bilbarnstolar Stålgrå

Om du är ute efter en bilbarnstol som kan användas fram tills dess att barnet är ungefär sex år gammalt är den här stilrena och snygga stolen ett gott alternativ. För sin prisklass är stolen också väldigt stabil och den kan användas både framåtvänd och bakåtvänd beroende på vilket som passar bäst. Stolen har ett vadderat bälte med fem punkter samt en skön dyna som gör det bekvämt för barnet att åka även längre sträckor i stolen. Det finns också vadderade sidovingar som skyddar barnet vid en krock, men de fungerar också bra för barnet att luta sig mot i bilen.

En stor fördel med den här stolen är dess stödben. Om stolen står stabilt kommer en grön lampa att visas. Stödbenen har nämligen indikatorer som känner av om stolen står jämnt och stabilt. En annan fördel är att stolens bredd kan justeras, samt höjden på selen. Stolen är också försedd med bälteshållare och ett nackstöd som kan justeras. Klädseln kan också lätt tvättas och den är helt avtagbar.

Montering i bilen sker med trepunktsbältet eller med ett tvåpunktsbälte.

Se priset här!

11. Axkid Minikid 2 Bilbarnstol Premium Kollektion

Axkid Minikid 2 Bilbarnstol Premium Kollektion

Det här är en av de allra minsta bilbarnstolarna. Den tar inte upp speciellt mycket plats i din bil men trots sin minimala storlek fungerar den bra för barn på 9-25 kilo. Om du kör en liten bil är det här alltså ett väldigt bra val. Dessutom är kostnaden för stolen inte speciellt hög sett till hur länge stolen kan användas. Stolen finns också i flera färger.

Med den här stolen behöver du inget isoFIX i bilen utan du kan lätt fästa den i bilens vanliga bälte. För att barnet ska sitta bekvämt även när det blir äldre och växer på längden kan nackkudden höjas och vinklas. Det bidrar också till säkerheten. Tack vare självspännande förankringsband går monteringen snabbt och lätt.

Se priset här!

12. Axkid Minikid 2 Solid Bakåtvänd Bilbarnstol

Axkid Minikid 2 Solid Bakåtvänd Bilbarnstol

Det här är en bakåtvänd bilbarnstol som monteras med hjälp av bilens trepunktsbälte och förankringsband som medföljer. Stolen passar tills dess att barnet är ungefär fem år gammalt eller tills det väger 25 kilo. För att barnet ska åka bekvämt bakåtvänt ska det max vara 125 cm långt. Stolen väger ungefär 11 kilo och är liten till måtten. Det gör att den inte tar upp onödigt mycket plats i bilen. Trots att stolen är relativt liten är den rymlig för barnet och den kan lutas i fem olika lägen. Det är med andra ord lätt att anpassa stolen efter de aktuella förutsättningarna. Även nackstödet kan justeras vid behov och stolen har stödben som kan fällas ut genom att man trycker på en knapp.

Med stolen får du också en dyna som kan tas av och tvättas. Det gör att barnet kan använda stolen från låg ålder. Även resten av stolens klädsel kan tas av och tvättas i maskin. En stor fördel med den här stolen är att den har en automatisk funktion för justering av bälte och nackstöd. Det gör att du alltid vet att ditt barn sitter så säkert som möjligt, oavsett vad som sker. Det högre sidodkyddet ger också bra skydd vid en kollision från sidan, och stödbenet underlättar montering i nästan alla olika fordon.

Stolen är testad och godkänd av VCA samt REACH. Den är även godkänd enligt EU:s säkerhetsstandard.

Se priset här!

13. Britax Multi-Tech III Bilbarnstol Cosmos Black

BRITAX Multi-Tech III Bilbarnstol Cosmos Black

När man tittar på de allra modernaste bältesstolarna kan man inte bortse från att Britax Multi-Tech III drar ögonen till sig. Stolen kan användas till barn upp till sex års ålder och den går att ha både i framsäte och i baksätet. Stolen är dessutom både snygg och stabil, samt försedd med ett bra krockskydd.

Överlag är stolen också mycket komfortabel och de flesta barn trivs i den även när resorna är längre. Den trygga och justerbara fempunktsselen har en bekväm vaddering och även vingarna är mjukt stoppade så att barnet kan luta sig mot dem samtidigt som de ger gott skydd vid en krock. Stolen har dessutom skydd genom SICT vilket ger än bättre skydd vid sidokrockar.

Den här stolen har också en väldigt smart funktion. Stolens stödben har en indikator som känner av om stolen står. När stolen står stabilt tänds en grön lampa. Det här är en väldigt smart stol som inte heller är speciellt dyr. Stolen kan också användas under en lång tid och det gör att du inte behöver byta stol speciellt ofta under barnets uppväxt. Det här är en sak du sparar en del pengar på. En annan fördel med den här stolen är att den lätt kan flyttas över mellan olika bilar.

Se priset här!

14. Axkid Move Bakåtvänd Bilbarnstol

Axkid Move Bakåtvänd Bilbarnstol

Den kanske allra billigaste bilbarnstolen på marknaden är Axkid Move. Det är en bakåtvänd stol med ett lågt pris och den installeras i bilen mycket enkelt. Stolen väger strax under 10 kilo och har måtten 44 x 61 x 56 cm. Det gör att den passar i de flesta bilar och dessutom tar stolen inte så mycket plats.

Stolen finns i flera färger och klädseln kan tas av och tvättas. Det är 30 graders tvätt som gäller och klädseln kan köras i torktumlare. En stor fördel med den här stolen är att den har Axkid Side Impact Protection eller ASIP. Det är ett speciellt sidokrocksskydd som utvecklats på ett tyskt krockinstitut.

Den här stolen är dessutom testad och godkänd enligt flera kriterier. Den är REACH testad, godkänd enligt de Europeiska riktlinjerna och den har fått ett rollover godkännande från USA.

Se priset här!

15. Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol

Maxi-Cosi Mobi XP Bilbarnstol

Den här bältesstolen skulle kunna tillhöra ett medium-segment. Den håller mellanklass och den ligger mitt emellan sett till pris. Stolen är mycket populär bland barnföräldrar och det är bland annat för att de flesta barn uppskattar stolen mycket. Den är bekväm och säker. Stolen är godkänd för barn med en vikt på mellan 9-25 kilo och det gör att stolen kan användas fram tills dess att barnet är ungefär fem till sex år gammalt. Stolen når självklart upp till alla de säkerhetskrav som direktivet ECE 44 rev 04 ställer.

Maxi-Cosi Mobi XP har flera finesser. Den har bältesförankringar som används tillsammans med det vanliga bilbältet för att enkelt installera stolen. Det är också lätt att justera stolens interna bälte med en hand. En stor fördel är att stolen kan justeras till fyra olika vilolägen utan att man behöver ta ut barnet. Det här är något som verkligen uppskattas. I många andra modeller måste barnet tas ut innan man kan justera stolens läge.

En liten nackdel med den här bältesstolen är att den väger lite mer, och den kostar också lite mer än de billigaste varianterna. Med en vikt på 11,5 kilo är det kanske inte en stol man flyttar på varje dag, men å andra sidan gör det stolen mer stabil när den väl står på plats. Om ditt barn föredrar att ha lite mer plats, och om bilen inte är för liten är det här också ett bra val. Den här stolen mäter nämligen 47 x 75 x 53. Dessutom har stolen ett fotstöd som går att justera samt effektiva sidoskydd. Det som kan saknas är möjligheten att ställa in stolen längdmässigt. Den kan inte heller användas till nyfödda vilket kan vara en nackdel.

Se priset här!

16. Britax Römer DualFix M iSize 0-18 kg

Britax Römer DualFix M iSize 0-18 kg

Om du inte är rädd för att lägga ut en hel del pengar på din bilbältesstol till barnet, och om du verkligen vill ha det bästa på marknaden är Britax Römer DualFix M iSize rätt att satsa på. Stolen kan användas från det att barnet är nyfött, tills dess att det väger 18 kilo. Det gör att stolen får en enormt lång livslängd. Den här stolen har också en unik finess. Den kan nämligen roteras hela 360 grader, alltså ett helt varv för att du enkelt ska kunna lyfta i och ur ditt barn. Stolen kan också användas i både bakåtvänt samt framåtvänt läge.

Den här stolen har en rotationsbåge. Det gör att stolen inte kan tippa vid en kollision. Stolen har även sidokrockskydd i form av SICT Inside. Det är ett skydd som absorberar kraften i en sidokollision. Det gör att barnet har större chanser att överleva en rejäl krock. Det finns också det patenterade Pivot Link systemet från Britax Römer utöver sidokrockskyddet. Det minskar nack- samt ryggskador hos ditt barn om något sker. Det fungerar som så att krafterna från kollisionen först förs neråt mot bilens säte, och sedan mjukt rakt framåt.

För allra bästa säkerhet har stolen också en bekväm fempunktssele och den är lätt att justera efter barnet. Stolen väger 15 kilo och dess mått är 48 x 44 x 74. Även om det här är en dyrare bilbarnstol är den verkligen värd pengarna. Det här är definitivt en av de bästa stolarna i testet. Den nackdelen man kan finna är den lite högre vikten. Om stolen ofta behöver flyttas kan det bli tungt att släpa på, speciellt om man kanske behöver bära stolen upp eller nedför trappor. Det vägs dock upp av det väldigt bra krockskyddet och av möjligheten att rotera stolen. Här kan du enkelt lyfta i och ur ditt barn även om det sover. Dessutom behöver du inte oroa dig för att stolen ska välta om bilen voltar eller hamnar på sniskan i ett dike.

Se priset här!

17. Britax Römer Max-Way BS Bilbarnstol

Britax Römer Max-Way BS Bilbarnstol

Britax Römer Max-Way BS Bilbarnstol är en bilbarnstol i bakåtvänd modell. Den har stödben, förankringsremmar och huvudstöd. Det gör att stolen enkelt monteras och justeras på plats. Stolen har också en plustestad certifiering och den är godkänd enligt alla kriterier. Stolen har en mindre utformning och det gör att den passar också i mindre bilar. Stolen passar barn som väger mellan 9-25 kilo men för de längre barnen blir det väl trångt.

Fempunktsbältet som enkelt justeras sitter dock bra, och så även huvudskyddet. Stolen har också sidokrockskydd samt tvättbar klädsel. Priset är lågt men om barnet växer snabbt kan man snart få byta till en annan stol. den här stolen är ett bra köp, men du bör ha den relativt korta livslängden i åtanke om ditt barn växer snabbt på längden. Dessutom kan inte barn som väger under nio kilo använda den och det gör livslängden än kortare. Rent säkerhetsmässigt gör stolen dock sitt jobb och den passar bra in i de flesta bilar. Tack vare förankringsremmarna sitter den också relativt stadigt.

Se priset här!

18. Graco Logico LX Comfort Bältesstol

Graco Logico LX Comfort Bältesstol

Även om du inte har så hög budget kan du behöva en bra bältesstol till ditt barn. Det här är en bra stol trots att den har ett lågt pris. Konstruktionen är stark och rejäl, men stolen är smidig och du kan lätt flytta stolen från en bil till en annan. Säkerheten är rejält hög, och stolen har sidoskydd som är lite djupare än på många andra modeller. Det gör att barnet sitter tryggt även vid en krock.

När det gäller den här stolen är dess användningstid relativt lång. Precis som när det gäller flera andra barnbilsstolar har den en maxvikt på 36 kilo och i kombination med ett justerbart nackstöd kan även de längre barnen sitta bekvämt. Vingarna ovantill på stolen kan också vridas för bättre komfort. Det här är helt enkelt en stol som kan anpassas efter många barn.

För att hålla bältet på rätt plats finns större horn. Det gör att bilbältet inte hamnar på barnets mage lika lätt. Hornen är dock inte justerbara vilket kan vara en nackdel eftersom alla barn inte har en likadan fysik. Bältet kan då lätt hamna för högt upp på barnets mage trots att stolen fungerar bra i övrigt.

På den här stolen finns också två hållare för muggar eller flaskor och de kan lätt fällas ut och in när det inte används. Det här är väldigt praktiskt för barnet som lärt sig att dricka från en flaska på egen hand, eller om man har passagerare i baksätet. Hållarna kan också användas under längre resor för förvaring av nappar eller kanske för någon liten leksak som barnet gillar.

Stolen uppfyller alla möjliga önskemål kring komfort samt säkerhet. Det finns också flera smarta funktioner och ett gott säkerhetstänk. Stolen är överlag bekväm för barnet och om du är ute efter en bra och billig stol är det är inte ett tokigt val att göra.

Se priset här!

19. Graco Bältesstol Affix Stargazer

Graco Bältesstol Affix Stargazer

I vanliga fall är bilbältesstolar som har isoFIX relativt dyra. Graco Bältesstol Affix Stargazer är både smart, praktisk och relativt billig. Dessutom har den isoFIX för enkel montering. Med isoFIX slipper du oroa dig för att bilens bälten ska vara för korta, eller för att monteringen ska bli fel. En nackdel är dock att stolen inte kan fästas på annat sätt och om du inte har isoFIX i din bli blir den oanvändbar.

Stolen är prisvärd, den har smarta funktioner och den är säker. En liten bricka för olika saker, samt en mugghållare finns också. Det gör att barnet kan ha både flaska och leksaker hos sig. Komforten är det inte heller något fel på. Stolen har flera lager med tempurliknande material. Det gör stolen behaglig att sitta på. Såväl ryggstödet som dynan och huvudstödet har den här stoppningen. De kraftiga sidostöden är även de stoppade, och de andra säkerhetsdetaljerna gör stolen extra säker.

Om du inte vill betala extra för snygg design och extra välkända märken är det här ett bra alternativ. Här finns lite av allt till ett lågt pris. Du behöver inte åsidosätta varken säkerhet eller bekvämlighet hos barnet med det här alternativet. Ett stort plus är det tempurliknande materialet i stoppningen som gör att barnet kan sitta bekvämt och stadigt utan att glida. Materialet blir inte heller varmt och otäckt på sommaren utan det håller sig ventilerat.

Se priset här!

20. Britax Römer KIDFIX2 S 15-36 kg

Britax Römer KIDFIX2 S 15-36 kg

Det här är en riktigt utmanande bältesstol från Britax. Den är säker, bekväm och även äldre barn får plats i den. Den långa användningstiden gör att stolens pris blir lågt. Dessutom kan stolens nackstöd justeras för bättre säkerhet och högre bekvämlighet.

Trots det lägre priset har stolen ett SICT sidokrockskydd och även här får barnet ett bra skydd. Krockens kraft hinner absorberas innan barnet nås. När du placerar ut barnstolen i bilen måste du dock komma ihåg att vrida på skyddet genom att snurra på SICT knappen på den sida av stolen som är närmast bildörren. Just det här kan vara en nackdel. När det gäller den bästa bilbarnstolen bör skyddet alltid vara aktiverat. Det är lätt att glömma bort den lilla ratten och då sitter barnet utan skydd. Man kan också råka kommat åt ratten på motsatt sida, eller så råkar man stänga av skyddet.

Även det här är en bältesstol som har en fjärde punkt istället för horn som guidar bältet rätt. Punkten sitter mellan barnets ben och håller ner bältet. På så sätt hamnar bältet inte på barnets mage med allvarliga skador som följd vid en krock. Här kan bältet inte glida undan och hamna fel men det finns en viss risk att barnet inte gillar den extra punkten. Då kan det vara så att man inte använder den för att man inte står ut med att lyssna på ett barn som inte gillar stolen. Det är dock en bra lösning och de flesta barn vänjer sig. Det är också ett säkrare alternativ än horn eller bältesguidning där bältet trots allt kan hamna fel. Det blir också lite bättre plats för barnet då hornen inte tar någon plats från sittytan. Nackdelen är att barnet inte kan sätta ihop sina ben eller knän om det så skulle vilja. Barnet kan också känna sig lite för fastspänt under längre resor då det inte kan röra sig lika fritt. En fördel med stolen är dock att den kan delas i två delar. När barnet har vuxit ur bältesstolen kan den också användas som bälteskudde. Dock finns den fjärde fästpunkten för bältet fortfarande kvar.

Se priset här!

21. Britax Römer SwingFix M iSize 0-18 kg, storm grey

Britax Römer SwingFix M iSize 0-18 kg, storm grey

Det här är en av de bästa roterbara barnbilstolarna. Den har också ett bra pris, vilket gör den än bättre. Stolen har en bas med tillhörande sittdel och stolen kan sedan enkelt snurras i 90 grader åt varje håll. Just det här med att rotera den bästa stolen har absolut fördelar. För det första kan du lätt sätta barnet i stolen, och ta ut det. Men när stolens bälte ska spännas åt kommer funktionen till all rätt. Här ser du vad du gör utan att du behöver krypa långt in i bilen. Det gör fastspänningen mer säker och dessutom går det snabbare. Snurrningen i den här bästa stolen med isoFIX går lätt och du trycker bara på en knapp på basen för att snurra den. Det är dock viktigt att det finns gott om fritt utrymme för stolen när den ska rotera, i alla fall på dess båda sidor. En liten nackdel är dock att basen är relativt öppen. Det innebär att smuts lätt kan hamna där och även om det inte direkt påverkar funktionen kan missljud uppstå.

Om du har en mindre bebis kan även ett medföljande inlägg användas. Om bebisen inte kan balansera sitt huvud på egen hand är det dock rekommenderat att man använder ett babyskydd istället. Den här stolen har dock en lång livslängd eftersom att såväl nackskydd och sele kan höjas och justeras med ett enhandsgrepp. Basen kan också vinklas i ungefär åtta grader samtidigt som stolen i övrigt kan fällas från sitt- till liggläge. Det finns också sex olika fasta vinklingar att välja mellan. Den här stolen fungerar dock bara tills dess att barnet är 105 cm långt. Mellan det att barnet går från babyinlägget till den vanliga stolen kan man dock ana ett litet glapp. Under en kort period blir stolen något för stor men i regel är den perioden snabbt övergående.

Om du vill ha en enkelt monterad barnstol är det här helt rätt val. Du använder helt enkelt bilens isoFIXfästen för att klicka fast stolen. När den sitter på plats fäller du ner stödbenen och kontrollerar att stolen står stadigt.

Den här stolen är tung, och om du ofta ska bära runt på den kan det vara klokt att välja en annan modell. Storleken är dock inte så stor. Tack vare att det är en i-Sizestol håller den sig inom de max tillåtna måtten för sådana stolar.

Om man verkligen vill prioritera barnets sittkomfort är det här en väldigt bra stol. Stolen har ett starkt och väldigt slitstarkt tyg som dessutom är bekvämt mot barnets hud. Tyget kan också torkas av om det blir smutsigt samtidigt som stolen känns ombonad. Även selen bidrar till den bättre komforten men det finns en viss risk att selens remmar hamnar bakom barnet då det inte finns en hållare åt dem.

Stolen är dyr, men om du vill ha de extra funktionerna är den väl värd sitt pris.

Se priset här!

22. Maxi-Cosi Pearl One I-Size Bilbarnstol med Bas

Maxi-Cosi Pearl One I-Size Bilbarnstol med Bas

Det här är ännu en av de bästa stolarna från Maxi-Cosi. Den har en bas med isoFIX och det medför att du enkelt kan klicka i till exempel ett babyskydd istället för stolen om du vill. Det är en sak som både medför fördelar och nackdelar. Under barnets första fyra år är det ganska kostnadseffektivt, men å andra sidan är maxvikten på en stol som monteas med isoFIXbas endast 18 kilo.

Själva monteringen är lätt och smidig. Du sätter in basen och klickar i den i bilens isoFIXfästen. När basen sitter rätt kommer den att visa det med indikeringar. Sedan klickar du enkelt fast stolen eller babyskyddet på basen. Att flytta hela basen till en annan bil går också fort. Ett stort plus är att stolen i sig inte väger så mycket, och att den enkelt kan tas loss från den tyngre basen. Stolen är också kompakt i bilen och passar även i mindre sådana.

Det finns flera saker som kan ändras med stolen för att barnet ska få en än bättre komfort. Stolen kan till exempel lutas i fyra olika lägen och nackstödet kan, tillsammans med selen enkelt höjas eller sänkas med en hand. Spaken för att luta stolen sitter på baksidan och kan vara lite svår att komma åt om barnet sitter i stolen. Ett stort plus med stolen är också att selen inte riskerar att hamna bakom barnets rygg när man sätter barnet i stolen. Bara det kan göra att man utser stolen till den bästa i testet.

Överlag finns det inte mycket att klaga på när det gäller den här stolen. Likt många andra stolar som blir bäst i test har den här en lägre maxvikt och en maxlängt på 105 cm. Det gör att man kan få byta stol relativt snabbt om barnet växer fort. Ett plus är dock den bekväma sitsen, det lättskötta materialet och den låga vikten.

Se priset här!

23. Maxi-Cosi Mica Bilbarnstol

maxicosi carseat babytoddlercarseat mica rearwardfacing grey aut

Den här barnstolen följer alla krav för i-Size stolarna och det innebär också att den är relativt kompakt i sin storlek. Det är inga problem att sitta bredvid den som vuxen och dessutom kan du få plats med flera barnstolar i baksätet. En stor fördel med den här stolen är att den också kan användas som babyskydd. Det gör att stolen kan användas lite längre. Man lägger helt enkelt bara i babyinlägget när den nyfödda bebisen ska åka i stolen. Insatsen är tillverkad av memoryfoam och när bebisen är 60 cm lång kan man ta bort det helt. Hela inlägget är tvättbart i maskin eller för hand.

Monteringen sker med stödben och isoFIX. Det finns gröna indikatorer som blinkar till när stolen står korrekt och stödbenet piper tills det har rätt position. Det tar bara några minuter att installera stolen och manualen är också väldigt lätt att förstå.

Barnets sittkomfort är god och fram tills barnet är fyra år gammalt sitter det bekvämt, men precis som i många andra av de bästa stolarna kan det sedan bli lite ont om utrymme för barnets ben. Om barnet redan då är 105 cm lång är det dags att byta till en annan av bilbarnstolarna som blivit bäst i test.

Med tanke på att stolen kan roteras blir det också smidigt för föräldrarna att sätta i barnet, samt att lyfta ur det ur stolen. Du kan också enkelt spänna åt barnets sele bättre så att ditt barn sitter säkert. Det kan annars vara ett problem med många av de bästa barnstolarna. Rotationen gör att stolen kan vändas mot bildörren vilket gör stolen mer ergonomisk att hantera och om man åker mycket bil med barnet kommer funktionen snart att kännas som ett krav även för nästa bästa bilbarnstol. Det krävs dock två händer för att snurra stolen vilket kan vara en nackdel om man samtidigt behöver bära sitt barn. Ett stort plus är att bildörren i regel inte kan stängas när stolen är vänd åt fel håll. Stolen kan dock också låsas i framåtvänt läge. Det bör man inte göra eftersom att det mindre barnets kropp inte klarar av den kraft som blir vid en krock.

Ett annat stort plus för stolen är att klädseln är enkel att torka av vid behov. Det är rent av som så att man kan ta av hela klädseln och lägga den i tvättmaskinen eller så kan man skölja upp den för hand. I tvättmaskin gäller tvätt på 30 grader och helst ska klädseln torka hängande eller i torkskåp. Om torktumlare används ska låg temperatur användas.

Dessutom är sittytorna överlag väldigt bekväma för barnet och de blir inte extremt varma även om solen ligger på ytorna.

Se priset här!

Köpguide för bilbarnstol bäst i test

Bilbarnstolen är en stol som ska öka ditt barns säkerhet i bilen i samband med korta och långa resor. Varje gång barnet färdas i en bil ska bilbarnstolen användas, även om det är en taxiresa eller om man bara ska runt kvarteret. Ett litet barn har inte samma möjligheter att klara en krock med den lilla kroppen, och eftersom att barnet är det värdefullaste du har vill du såklart skydda det. I den här köpguiden får du reda på mer om hur du väljer den bästa bilbarnstolen, och du får också tips kring vad som är bra att tänka på.

Om du ska köpa en bilbarnstol är det inte fel att prova olika varianter. Ofta kan man se på barnet med en gång om de gillar sin stol eller inte. Ibland kan man dock behöva ge barnet ett par resor på sig innan det accepterar stolen, speciellt om barnet tidigare bara haft ett babyskydd.

Vilka skillnader finns mellan bältesstolar och bakåtvända bilbarnstolar?
Bilbarnstolar är i regel av sådan modell att de används bakåtvända. Barnet tittar alltså mot bilens bagagelucka. Det finns dock också stolar som både kan användas framåt och bakåt vilket är en stor fördel om barnet snabbt växer på längden eller om man köper stolen när barnet är lite äldre. När barnet då växer ur den bakåtvända stolen, vänder man den helt enkelt framåt. Bälteskuddar används bara framåt och är inte lika säker. Ofta säger man att det finns tre typer av bältesstolar. Såväl babyskydd som barnbilstolar och bältesstolar ingår i den kategorin. Men en bältesstol används i regel endast i framåtvänt läge. Babyskyddet används när barnet är i stort sett nyfött och tills dess att barnet kan sitta på egen hand. Efter det är en bilbarnstol det säkraste alternativet.

1. Är bältesstolar framåtvända barnstolar?

En bältesstol och en bilbarnstol är egentligen inte alls samma sak även om de kallas för bilbarnstolar allesammans. En bilbarnstol används som framåt- eller bakåtvänd och om man säger framåtvänd bilbarnstol kan man alltså syfta på en sådan. En bältesstol kan dock bara användas framåtvänd, men den kallas ofta för framåtvänd barnstol. Dock är det inte samma sak. Om du till exempel ska beställa en bilbarnstol på nätet är det viktigt att också läsa stolens beskrivningar eftersom att termerna används relativt flytande. Det kan annars göra att du får hem en helt annan typ av stol än vad du tror att du har beställt. Om du inte läser instruktionerna kan du rent av råka montera stolen fel och det kan sluta illa vid en olycka.

2. Vilken barnstol är egentligen bäst?

Vi har valt att titta på bältesstolar och barnbilstolar i artikeln och vi har tagit fram de produkter vi tycker är bäst. Men när det gäller just de här sakerna kan man inte bortse från att alla föräldrar också har egna kriterier för vad som är den bästa bilbarnstolen. Det finns flera märken och varianter som är extra populära och som varmt kan rekommenderas. Men i grund och botten gäller det att titta på de egna behoven. Om du har en liten bil eller flera bältesstolar som måste få plats kan du kanske inte få plats med de större bilbarnstolarna, även om de är bäst i test. Har du inte isoFIX kanske du inte heller kan använda de bästa bilstolarna. Ha dina egna kriterier och behov i åtanke när det gäller att hitta rätt variant. Du behöver helt enkelt hitta den bästa bilbarnstolen för just dig och din familj. Ha gärna i åtanke att stolen kanske också kan komma att användas för flera barn om ni är en större familj.

3. Vad bör du tänka på?

Innan du köper din bilbarnstol finns det en hel massa saker att tänka på och det är inte säkert att du kan få allt som du vill. Men det första du bör tänka på är vilken bil du har. Har du en stor bil kanske måtten bil stolen inte spelar så stor roll, men har du en mindre sådan kan en stor bilbarnstol ställa till del. Du bör också ha i åtanke att du kanske kommer att behöva byta bil inom något år, du kanske behöver låna en bil eller liknande. Då är det inte säkert att du kan ha lika mycket nytta av barnstolen.

Tänk också på vilken typ av stol som passar ditt barn och dig. Ska stolen användas till flera barn, ska den kunna användas i mer än ett år? Se till att välja en stol som går att justera så kan den användas länge. Välj hellre än med lite högre maxvikt, än en med för låg sådan. En bakåtvänd bilbarnstol påverkas mer av för tung vikt än vad till exempel en bälteskudde gör. Se också till att barnets benutrymme inte är för litet. I många stolar kan man justera barnets benutrymme och det kan vara nödvändigt när barnet blir längre. Ha också koll på att stolen verkligen är godkänd och testad!

4. Stolens säkerhet och design

En bilbarnstols säkerhet och design är båda viktiga. Säkerheten kanske är det allra viktigaste eftersom att barnet trots allt kommer att färdas i stolen ganska mycket och kraften vid en krock blir väldigt stor. En sak du bör titta på lite extra är sidokrockskyddet. Nästan 25 % av alla bilolyckor sker just som sidokrockar och därför bör stolen ha ett bra skydd där. I vår artikel kan du läsa mer om säkerheten hos de olika modellerna. När det gäller barnet i bilen är det en stor fördel om du vet att det sitter säkert. Då kan du som förare slappna av och koncentrera dig på bilkörningen.

Självklart är designen på barnets bilstol också viktig. Det är en fördel om den designen både är smart, praktisk och snygg. Det allra viktigaste är att designen är smart och funktionell men visst är det väl roligt om barnets stol också ser lite roligare ut och om den har moderna samt spännande detaljer.

5. Material i en bilbarnstol

Eftersom att en bilbarnstol ska hålla länge, ofta under flera år är det viktigt att den är tillverkad av bra material. I regel är stolen tillverkad av hård plast. Den tål det mesta och går inte sönder i första taget. Men för att stolen inte ska vara obekväm att sitta på är den också försedd med stoppning och tyg. Även tyget bör vara av god kvalitet. Många gånger finns det överdrag eller extra klädslar att köpa till. Det kan vara bra att ha om man behöver tvätta klädseln eller om den går sönder. När du söker efter en bilbarnstol ska materialen vara bra och dessutom ska stolen ha gott igenom alla tester med bra resultat. Även när det gäller de här testerna har stolens material en stor betydelse. Vissa stolar har till exempel flexibla skal som ger ett bättre betyg i sidokrocktester.

När det gäller bilbarnstolar bör du tänka på att materialet kan skadas om de hanteras för hårt eller om de tappas. En stol som varit utsatt för våld i någon form bör kasseras och inte användas.

6. Barnstolens storlek

Bilbarnstolar finns i flera olika storlekar. Stolar för äldre och större barn är självklart större än stolar anpassade för mindre barn. I vår artikel har vi med både stora och små barnstolar till bil. Att mäta bilens baksäte är inte fel, och vill du kunna montera bilstolen i det främre passagerarsätet bör även det mätas. Tänk på att du ska kunna hantera bilens växlar, handbroms med mera utan problem trots att barnstolen står där.

En annan sak som är bra att ha koll på är bilens bälten. I vissa bilar är bältet helt enkelt för kort för att du ska kunna få det runt en bilbarnstol. Då kan du behöva ett förlängningsbälte eller isoFIX för att kunna fästa stolen på ett bra sätt. Du kan antingen mäta bältet eller ta reda på längden i bilens instruktionsbok.

7. Ha koll på säkerheten och testerna

Stolen ska vara godkänd i testerna UN R129, eller ECE R44. Då krockas den framifrån samt bakifrån. I testet UN R129 krockas den också från sidan och det är såklart en krock som kräver betydligt mer av barnstolen. Eftersom du vill att ditt barn ska åka så säkert som möjligt är det en självklarhet att testerna passerats med gott resultat. Genom att läsa på mer om stolarna kan du finna den bilbarnstol som är allra bäst i test. Du får reda på stolarnas fördelar och nackdelar, och om vilka som skyddar ditt barn så bra som möjligt. Det allra viktigaste skyddet är sidokrockskydd, samt huvud- och nackskydd.

Säkerheten är otroligt viktig när barnet ska färdas i en bil. Du behöver inte tvunget spendera massor av pengar för att få tag i en bra och säker barnbilstol. Även de billiga modellerna är faktiskt säkra så länge du väljer rätt modell. Du behöver också välja rätt stol sett till ditt barns ålder.

En annan sak som har att göra med säkerheten är monteringen i bilen. Om din bil har isoFIX är det relativt lätt att montera stolen och det är ingen risk att det blir fel. Du ställer in stolen och sedan kopplar du bara in den. Monteringen blir snabb, stabil och säker. Dessutom finns en indikering om att stolen sitter rätt. Det gör att du som förälder kan känna dig än mer säker på att barnet sitter tryggt.

8. Olika grupper av bilbarnstolar

När det gäller bilbarnstolar finns de i tre grupper. Bilbarnstolar, bältesstolar och babyskydd är de olika grupperna. Det är barnets ålder och längd som avgör vilken variant av bilbarnstol man behöver. Här går vi in lite mer på de olika typerna, även om vi inte har med dem alla i testet kan det vara bra för dig som förälder att veta lite om vad som skiljer de olika typerna åt.

I gruppen babyskydd finns barnstolar för nyfödda, och fram till dess att de är ungefär nio månader gamla. När ditt barn kan hålla uppe huvudet utan stöd, eller när huvudet är på samma höjd som babyskyddets högsta punkt är det dags att byta till en annan bilbarnstol. Babyskyddet har nämligen inte lika bra skydd som en riktig bilstol. Men om barnet inte kan hålla sitt huvud uppe på egen hand kan en bilstol vara farlig.

Bilstolen är en bakåtvänd stol. En del av dem kan dock också vändas framåt. Enligt reglementet UN R129 är det dock så att barnet enligt lag bör åka bakåtvänt tills det är minst 15 månader gammalt, men om man kan vänta med att vända barnet framlänges tills det är minst sex år är det bara bra. Det är nämligen allra säkrast för barnet att åka baklänges då stolen tar det mesta av kraften vid en krock. När barnets öron är i höjd med den högsta punkten på stolen bör man byta till en annan modell.

Det allra sista steget är en bältesstol eller bälteskudde. Med den åker barnet framlänges och ofta är det den stolen som används allra längst. Innan barnet får åka utan någon typ av skydd ska det nämligen vara minst 135 cm långt. Det brukar inte inträffa förrän barnet är i 11 års åldern.

Vanliga frågor kring bilbarnstol bäst i test

När det gäller bilbarnstolar finns det en hel del att tänka på när det är dags för köp. Här besvarar vi några av de allra vanligast förekommande frågorna när det kommer till bilbarnstolar. Vi hoppas att du kan få det lite lättare att välja en bilbarnstol genom att läsa vår text.

1. Vad kostar bilbarnstolar?

Bilbarnstolar finns i flera olika prisklasser. Beroende på märke, finesser, design och egenskaper kan de kosta från 1500 kronor och upp till över 10 000 kronor. Vi har tagit upp stolar i flera olika prisklasser så att du enkelt kan finna en stol som passar just dig. Om du har en extra stram budget kan ett annat alternativ vara att titta på rea eller utförsäljning för att hitta den barnstol man vill ha.

Om man vill ha en bälteskudde för äldre barn som är framåtvänd kostar de omkring några hundralappar. När det gäller just bilbarnstolar är det en aspekt som är viktigare än allt annat. Det är säkerheten. I regel är även de billigare stolarna säkra, men man kan inte räkna med att det finns extra säkerhetsdetaljer.

2. Vad väger bilbarnstolen?

Bilbarnstolar väger mellan 5-15 kilo beroende på modell och variant. Många gånger kan extra delar monteras bort för att minska ner vikten.

3. Hur kan en bilbarnstol monteras?

Det är faktiskt väldigt enkelt att montera en bilbarnstol. Instruktioner medföljer stolen. I vissa fall ska stolen monteras med isoFIX, andra gånger med bilens befintliga bälte. Ibland finns det förankringsbälten som spänner sig själva och vissa modeller av stolar har indikatorer som lyser när stolen står på rätt plats och är stadigt monterad.

4. Vilken modell bör man satsa på?

Vilken modell du bör satsa på är väldigt individuellt. Vi har tagit upp flera modeller i texten för att du enklare ska kunna göra ett klokt val. Alla alternativ i vårt test är godkända och testade för att använda i Sverige. Ibland kan det vara klokt att prova sig fram.

5. Är en bilbarnstol bättre än babyskydd?

Ja, överlag är en bilbarnstol mycket säkrare än ett babyskydd. Den skyddar nämligen barnet vid alla typer av kollisioner oavsett om de sker framifrån, bakifrån eller från sidan. Så fort bebisen kan sitta stadigt, utan någon typ av stöd bör man byta till en bilbarnstol.

6. Kan bilbarnstolar stå i framsätet?

Ja, att ha bilbarnstolen i framsätet ska inte vara farligt. Se bara till att koppla ur eventuell airbag där stolen ska stå. Det ska vara lika säkert att ha stolen i framsätet som i baksätet. Alla skyddsanordningar för barn får sitta i framsätet så länge bälteskudden, babyskyddet eller bältesstolen är godkänd och airbagen urkopplad eller borttagen helt.

7. Hur länge används bilbarnstolen?

Det rekommenderas att barnet använder en bältesstol eller bälteskudde tills de är 10-12 år gammalt. Det är bra att använda bilbarnstol, och då en bakåtvänd sådan så länge det går.

8. Hur länge ska barnet sitta bakåtvänd?

Så länge som möjligt. Dock minst tills barnet är fem år gammalt.

9. Hur länge håller sig barnstolen godkänd?

På i stort sett alla stolar står det ett tillverkningsdatum. Stolen är godkänd i ungefär tio år efter att den tillverkats. När det gäller bilbarnstolar ska de vara godkända under hela tiden de används. Om barnet fyller två år och fortfarande behöver en stol ska stolen fortfarande vara godkänd. Det räcker inte med att den är godkänd när stolen tas i bruk första gången. Att hålla koll på stolens ålder är viktigt, inte minst för att utvecklingen går framåt. Om en stol eller kudde krockats med bör man givetvis byta ut den direkt. Den kan ha fått skador som inte syns med blotta ögat.

10. Hur vårdar man bilbarnstolen?

Om du köper en dyrare bilbarnstol som du vill ska hålla i flera år måste du ta hand om den. Det finns många bilbarnstolar där man kan ta av klädseln och tvätta den. Att då ha en extra klädsel i reserv är inte fel. Många klädslar kan tvättas för hand, andra går till och med att köra i maskin. Om klädseln inte går att ta bort kan en fuktig trasa användas för att ta bort fläckar. Det finns också speciell klädseltvätt som kan användas på bilsäten. Även de fungerar i regel på barnbilstolar. När du köper en barnbilstol får du i regel med skötselråd i manualen. Det är klokast att följa dem för att undvika att stolen skadas.

11. Är designen viktig?

När det gäller bilbarnstolar finns det många olika designer att välja mellan. Oavsett om du vill ha en stilren svart bilstol, en häftig rosa, en röd eller kanske en blå stol kan du finna det. Även stolarnas utseende kan skilja sig en del åt. Egentligen är designen inte speciellt viktig när det bara gäller utseendedetaljer. Det har helt enkelt att göra med individuella preferenser. Vissa bryr sig inte alls, medan andra vill ha en stol som matchar bilens inredning. I många fall får man dock vara beredd att betala lite extra för designen.

12. Vad är isoFIX?

IsoFIX är ett system som används för att fästa just bilbarnstolar på ett säkert sätt i bilen. Systemet är en internationell standard som tagits fram inom ISO. Det blir lätt att montera stolarna, och i stort sett omöjligt att fästa dem fel. Dessutom innebär isoFIX att det är enkelt att flytta stolarna mellan olika bilar. IsoFIX finns också i flera länder, inte bara inom Sverige.

13. Hur länge kan en bilbarnstol användas?

I regel kan bilbarnstolen användas tills dess att barnet är omkring sex år gammalt. Om barnet snabbt växer på längden eller lägger på sig i vikt kan perioden dock bli kortare. Enligt svensk lag ska alla barn under 135 centimeter som färdas i bil ha en skyddsanordning. Det kan vara en bilbarnstol, en bälteskudde, en bältesstol eller ett babyskydd. Det finns inget som säger att just en bältesstol ska vara använd utan det går också med en bälteskudde. Det är dock säkrare med en bältesstol och om barnet ska sitta framåtvänt bör man definitivt välja bältesstol istället för bälteskudde, i alla fall om barnet är under sex år gammalt.

När barnet inte sitter bekvämt i bältesstolen, eller har vuxit ur den kan det vara läge att byta till bälteskudden. Att helt åka utan skydd innan barnet blivit mer än 135 cm långt är dock inte lagligt. Det är dock inte bara för lagen man ska använda skyddet, utan snarare för att det är säkrare för barnet.

14. När ska bilbarnstolen börja användas?

Ett babyskydd eller en bakvänd bilbarnstol ska användas från det att barnet fötts. Barnet ska aldrig åka fritt sittande i bilen utom möjligen vid en absolut nödsituation.

15. Ska man välja en framåtvänd eller bakåtvänd stol?

Den bakåtvända bilbarnstolen är den absolut säkraste varianten. Vid en krock eller stor inbromsning kommer stolen då att ta de stora krafterna. Studier har visat att barnet sitter upp till fem gånger mer säkert i en bakåtvänd stol. Även om du bara planerar att resa kortare sträckor i bil med ditt barn kan en olycka snabbt inträffa.

16. Är bältesstol eller bälteskudde bäst?

En bältesstol är säkrare än en bälteskudde, det kan man inte komma ifrån. En bälteskudde har inte sidokrockskydd eller liknande och dessutom kan en bälteskudde inte monteras bakåtvänd i bilen. Om du har ett större barn som inte längre ryms i en bältesstol är dock kudden ett bra alternativ tills dess att barnet uppnått en längd på minst 135 cm.

17. Ska bilbarnstolen alltid sitta fast?

Om du har en bilbarnstol som sitter fast med hjälp av isoFIX kommer den alltid att sitta fast tills dess att du lossar den. Om stolen däremot sätts fast med bilens vanliga bälte är den lös när barnet inte sitter fastspänt. Det här kan ställa till en del problem. Om barnet sitter i stolen bör det alltid vara fastspänt, oavsett om ni står stilla eller om bilen rör sig. Det kan annars finnas en viss risk att stolen välter med barnet i, om inte stolen sitter med isoFIX. Den bästa bilbarnstolen bör dock vara relativt stabil så att det krävs en del för att den ska välta. Men en olycka kan trots allt ske. Förutom det bör du också ha koll på att stolen sitter fast när du åker runt utan barn i bilen. Om du behöver bromsa kraftigt eller om du krockar och stolen sitter helt löst kan den kastas runt och en 15 kilo tung barnstol kommer att väga betydligt mer när den kastas framåt. Den kan väga så mycket som flera hundra kilo och orsaka allvarliga skador, inte bara på bilen utan också på förare, passagerare och andra.

Summering

När man testar bilbarnstolar är det viktigt att inte bara se till hur de ser ut, eller till hur de passar i bilen. De måste också vara bekväma att åka i för barnet. Ska man åka långa sträckor ska barnet också kunna vila i stolen och då är det en fördel om den kan fällas något. Många barn är olika när det gäller hur de vill sitta i bilen och några gillar en barnbilstol som blivit bäst i test, medan andra ogillar den. Dessutom ska man ha reda på hur lätt det är att montera och att justera stolen så att den passar olika åldrar, olika stora barn samt olika bilar. Om familjen har flera bilar kanske man behöver flytta över stolen och ska man då åka iväg snabbt ska det inte ta flera timmar att flytta stolen.

Vi har tittat noga på marknaden för detta barnbilstol bäst i test och valt ut några av de populäraste stolarna, samt några av de mer okända för att du ska kunna jämföra de olika varianterna. Alla stolar har också provats och vi har läst igenom fakta på stolarna.

När vi har valt ut stolarna har vi framför allt tittat på säkerhetsaspekten. Överlag när det gäller barn är säkerheten enormt viktig men när det gäller bilbarnstolen är det än viktigare. Om en krock inträffar, eller om man behöver bromsa kraftigt blir krafterna stora men sitter ditt barn i en bra bilbarnstol har det större chans att överleva än om det sitter utan skydd. Av den anledningen har vi självklart sett titt att alla stolar vi har med i artikeln är säkra. Vi har bara tagit med de varianter som fått godkänt eller mer i olika tester. Dessutom har vi tagit med extra praktiska och spännande stolar i vår artikel för dig som tycker att det lite mer moderna är roligt. Självklart har vi också med några av de allra populäraste stolarna eftersom att de frekvent omtalas i tidningar, reklam och på sociala medier.

När det gäller tester av stolarna har vi inte kunnat göra egna krocktester utan vi utgår där från den fakta tillverkarna uppger om sådan information. Vi har också främst riktat in oss på bilstolar där barnet kan åka bakåtvänt eftersom att det är den säkraste positionen för barnet i bilen.

Om du är ute efter de allra bästa stolarna är BeSafe iZi Plus X1 en av de bästa. BeSafe iZi Twist B i-Size Bilbarnstol och Britax Römer DualFix M iSize 0-18 kg tillhör de dyraste stolarna men det är också de allra bästa stolarna vi har med i vårt test. Här sitter barnet extremt säkert och stolarna har också flera praktiska lösningar. Stort plus är också att alla modellerna kan varieras i fastsättning i bilen.

Den billigaste stolen vi har med i testet är Axkid Move Bakåtvänd Bilbarnstol och kanske är det också den billigaste på marknaden just nu. Det är dock inte så att man tummat på säkerheten. Trots att stolen är billig är den väldigt bra för sitt pris och för dig som inte kan eller vill lägga ut mycket pengar på en stol är det trots allt ett bra köp.

Inte att förglömma är Britax Römer SwingFix M iSize 0-18 kg som absolut är värd att nämna som en av de bästa stolarna. Här får du en lättskött stol som går snabbt att installera och den är dessutom smidig att hantera. Nackdelen är dess vikt, och om ditt barn växer snabbt på längden är stolen urvuxen när barnet är 105 cm långt.

Maxi-Cosi Mica är också ett bra alternativ som också har ett bra pris. Det är en av de billigare roterbara stolarna, och dessutom har den väldigt bra säkerhet. Det finns dock vissa små detaljer som är till stolens nackdel. Stolen är lite trång inuti, och benutrymmet kan snabbt bli litet för barnet. En annan nackdel är att stolen kan låsas i framåtvänt läge och stolen kan bara roteras med två händer. Den smidiga monteringen och fempunktsselen gör att barnet sitter säkert och bekvämt. Dessutom används tekniken G-cell som samlar ihop kraften från krockar, och som också absorberar och skyddar vid skador om en sidokollision inträffar.

Det finns väldigt många olika bilbarnstolar att välja mellan och såväl funktionalitet, design och pris skiljer sig åt ganska rejält. Vi har bara med säkra stolar i vårt test, men de ser alla olika ut och de har olika finesser. Även om du nu tycker dig kunna en hel del om din bilbarnstol är det alltid viktigt att du läser igenom den manual eller instruktion som följer med stolen. På så sätt får du veta alla detaljer som är viktiga att ha koll på gällande stolen och dessutom blir risken mindre att du monterar stolen fel. Om det är så att stolen felmonterats och barnet skadas vid en eventuell kollision kan det bli svårt att få ut några pengar i form av till exempel försäkringar eller skadestånd.

Vi hoppas att du genom vår artikel kan få reda på lite mer kring barnbilstolar och på så sätt göra ett bättre val när det är dags att köpa en sådan till ditt barn. Oavsett om ditt barn är på gränsen till att vara tillräckligt långt, eller om det själv inte vill åka baklänges är det du som förälder som är ansvarig för barnets säkerhet.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *