Vinterkläder barn bäst i test 2022 – Hitta bästa vinterkläderna!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för jollyroom.se, babyland.se, babyshop.se, babyv.se, storochliten.se, lekia.se, polarnopyret.se, litenleker.se, leksakscity.se, amazon.se, apohem.se, apoteket.se, meds.se.
1. Kulings2. Minymo3. Isjbjörn
Kulings Lofoten Kängor Vinterkläder Barn Bäst I TestMinymo Tussor vinterjackaIsjbjörn of Swedens Helicopter vinterjacka
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Vinterkläder är något som alla barn behöver i Sverige. De svenska vintrarna är väldigt kalla i jämförelse med andra delar av världen. På grund av att barn är extra känsliga för både låga och höga temperaturer krävs därför rätt kläder för just vintern.

Dessutom brukar barn också tycka det är kul att kunna vara ute och leka i snön. En del tycker till och med det är roligt att vara ute utan snö, exempelvis på lekplatsen eller spela fotboll. Detta gör också att kläder slits ut väldigt fort, vilket i sin tur kräver att man som förälder är ständigt redo.

Att köpa vinterkläder till barnen är därför något av det viktigaste som finns inför vintern. Utan rätt kläder kan barnet nämligen bli lidande på grund av att det är för kallt, eller att kläderna går sönder. Det finns nämligen vinterkläder i olika priser, varpå kvalitén kan variera kraftigt.

I vårt test korar vi de bästa vinterkläderna för barn som finns på marknaden just nu.

Vinterkläder barn bäst i test 2022

1. Kulings Lofoten Kängor

Kulings Lofoten Kängor Vinterkläder Barn Bäst I Test

Ett av de allra viktigaste plaggen för barn på vintern är att ha rätt skor på sig. Barn har nämligen väldigt små fötter, vilket gör att de börjar frysa väldigt snabbt. När man väl börjar frysa om fötterna dröjer det inte länge förrän resten av kroppen också kyls ner avsevärt.

Därför är det otroligt viktigt att köpa skor som är vattentäta och klarar av det svenska vinterklimatet. Den svenska vintern är inte bara kall, utan det blir också väldigt blött utomhus när snön börjar försvinna. För att barnen ska känna frihet i att vara utomhus utan att frysa är skorna därför viktigt.

Ett par skor som håller måttet är, vilka är både vattentäta och håller värmen för barnet. Skorna har kardborreband vilket gör det enkelt för barnen att ta av och på dem när dem själva vill. På så sätt behöver man som förälder inte känna sig kontrollerande eller behövd hela tiden.

Att knyta skorna är visserligen viktigt, men i ung ålder när barnet vill ut och leka i snön funkar kardborreband väldigt bra. Utöver detta har skorna en vadderad krage vilket gör att snö inte kommer in i dem enkelt. Skorna har också en undersula med bra mönster vilket gör att barnet inte ramlar så lätt.

Det allra viktigaste är dock att skorna är vattentäta, vilket just Lofoten kängorna är. Dessutom går det också att köpa dem i olika färger som passar både för pojkar och flickor, exempelvis marinblå, röd och svart. På så sätt är skorna en av produkterna som passar in i kategorin vinterkläder barn bäst i test.

Se priset här!

2. Minymo Tussor vinterjacka

Minymo Tussor vinterjacka

Ett annat mycket viktigt plagg på vintern är jackan. Det är nämligen jackan som gör att barnet håller värmen på överkroppen. Utan en ordentlig jacka ökar risken för att barnet vill gå in och inte spendera tid utomhus. Många föräldrar tycker det kan vara svårt att få ut barnen på vintern, därför är det viktigt att köpa en jacka som gör att barnet i alla fall inte kan klaga på att det är för kallt.

En av de bästa vinterjackorna på marknaden i dagsläget heter. Minymo Tussor vinterjacka och den tillverkas av just märket Minymo. Jackan kommer i två olika färger, nämligen orange och marinblå.

Vad som gör att jackan passar i kategorin vinterjacka barn bäst i test är att den inte är lika dyr som andra vinterjackor, men att den fyller exakt samma funktion. Den har nämligen en varm stoppning och fleece-foder vilket gör att den naturliga värmen som kroppen avger stannar kvar inne i jackan.

Därför kan man som förälder vara lugn med vetskapen om barnet inte kommer frysa under vintern. Jackan är också unik då den är tillverkad av polyester som har återvunnits, därför är det en av de mer miljövänliga jackorna på marknaden.

Utöver att hålla värmen är jackan också vattenavvisande, något som är viktigt för barn som ofta är ute och leker i snön. Vad som gör jackan vattenavvisande är en så kallad FFC-fri Bionic-Finish impregnering på jackans yttre.

Detta gör i sin tur att vattnet rinner av det yttre tyget. För funktionalitetens skull har jackan också dragkedjade framfickor och justerbara elastiska muddar.

Se priset här!

3. Isjbjörn of Swedens Helicopter vinterjacka

Isjbjörn of Swedens Helicopter vinterjacka

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att handla lokalt i olika delar av världen. Detta gäller både för mat, men också inom branscher som säljer kläder och andra typer av produkter.

Därför kan det vara bra att kolla på, då den absolut håller internationella mått när det kommer till vinterkläder för barn. Genom att Sverige alltid haft ett kallt klimat har det gjort att det finns flera bra tillverkare av vinterkläder för barn inom landet, varpå Isbjörn of Sweden bara är en av dessa.

Anledningen att Isbjörn of Swedens Helicopter vinterjacka passar in i kategorin vinterjacka barn bäst i test är att den faktiskt inte är speciellt dyr, trots att det är en av de bästa jackorna på marknaden. Jackan är nämligen väldigt vattentät i jämförelse till sina konkurrenter, samtidigt som den har en bra andningsförmåga.

Detta gör i sin tur att barnet inte svettas för att det blir för varmt, men att värmen hålls kvar. Anledningen till att många svettas i vinterjackor är nämligen att jackorna inte andas, varpå den varma luften i jackan inte byts ut. Detta är inget problem som uppstår med just denna jacka, då andningsförmågan är bevisad att vara mycket bra.

När det kommer till de funktionella bitarna har jackan vattentäta dragkedjor vilket gör att barnet inte kan bli blöt genom dessa. Dessutom har jackan flera fickor, varpå den ena sitter på armen så att jackan kan användas för skidåkning.

På så sätt går jackan att använda både till vardags, men också på skidsemestern. Det går också att stänga till nederdelen av jackan genom ett justerbart snölås, vilket kan vara bra vid skidåkningen.

Se priset här!

4. Polarn o. Pyret Pro vinteroverall

Polarn o. Pyret Pro vinteroverall
När det kommer till klädtillverkare i Sverige är Polarn o. Pyret väldigt populärt, inte bara när det kommer till kläder som är bra för barnen, utan också för kläder som ser bra ut. Polarn o. Pyret har även tagit fram en overall som passar in i kategorin vinteroverall barn bäst i test, detta då många anser att det är den bästa vinteroverallen som finns på marknaden i dagsläget.

Anledningen till detta är just att overallen är ser väldigt modern ut och att den passar för i princip alla vinteraktiviteter. Den är nämligen både vatten- och vindtät med bra andning, vilket gör att barn som är utomhus och leker i vått eller snöigt väder inte börjar svettas, men inte heller bli blöt.

Polarn o. Pyrets vinteroverall har en huva som går att reglera och ta av, vilket kan vara bra beroende på barnets preferenser. Den kan sättas på och av genom tryckknappar vilket är mycket vanligt på vinterjackor. Detta på grund av att tryckknapparna håller väldigt bra i jämförelse till exempelvis kardborreband.

En huva riskerar nämligen att ryckas av, varpå knapparna håller kvar den betydligt bättre. När det kommer till overaller är det också viktigt att dem är enkla att ta av och på. Därför har, genom att ha dragkedjan en ner på det ena benet. På så sätt behöver barnet inte dra och slita i overallen för att få av den. Föräldrar slipper därför också en massa snö som skvätts runt i hallen, detta då barnet helt enkelt drar ner dragkedjan i lugn och ro.

Det som är bra är att overallen finns i flera olika storlekar, vilket gör att om barnet tycker om den så går det att fortsätta köpa den, i alla fall upp till att barnet blir 12 år. Den finns dock bara i två färger, vilket är orange och rosa. Den orangea färgen kan dock anses vara den som passar bäst på pojkar då mönstret ser lite mer pojkaktigt ut.

Se priset här!

5. Polarn o. Pyret Pro vinterbyxor

Polarn o. Pyret Pro vinterbyxor
En annan bra produkt som har tagits fram från, med hängslen. Dessa kommer i liknande storlekar som deras overaller, nämligen upp till att barnet blir cirka 12 år gammalt. Detta gör att det går att fortsätta köpa samma overall under de första 12 åren i barnets liv, vilket gör att man inte behöver oroa sig speciellt mycket för att kunna hitta nya produkter.

Byxan är vatten- och vindtät, vilket gör att barnet enkelt kan gå ut och leka och inte tänka på att bli för blöt. Dessutom är materialet på byxorna väldigt slitstarkt, vilket gör att byxorna håller väldigt länge.

Genom att byxorna är svarta gör det att man som förälder kan köpa valfri jacka. Svart färg är nämligen det allra enklaste att matcha med andra produkter och färger, något som kan vara skönt. Till skillnad från jackan är byxorna dock betydligt viktigare för att barnen inte ska bli blöt.

Detta då många barn ofta sitter på knä eller rullar runt. Vanligtvis brukar snön också samlas runt kängorna och byxorna. Därför är det synnerligen viktigt att investera i ett par byxor som håller för barnets bästa.

Det som är bra med byxorna är också att de har reflexer. Eftersom det blir mörkt väldigt tidigt i Sverige gör det att många barn som går hem från pulkbacken måste gå i mörker. Därför är det viktigt att barnen syns under hela promenaden hem. Därför gör detta att byxorna tillhör kategorin täckbyxor barn bäst i test.

Se priset här!

6. Petite Chérie Atelier Lily skaloverall

Petite Chérie Atelier Lily skaloverall

Vid köp av vinteroverall barn bäst i test är, en av de billigare varianterna. Denna är nämligen framtagen för barn som är i yngre åldrar och som ligger i vagn. Overallen ser därför mycket söt ut, men den har fortfarande alla de viktiga funktionerna som vinterkläder måste ha.

Den är nämligen både vind och vattenavvisande, dessutom har den också bra andningsförmåga. Detta är väldigt viktigt för små barn då dem oftast blir griniga om dem blir för varma. Precis som många andra overaller är den också impregnerad med Bionic-Finish, vilket gör att risken att overallen blir smutsig minskar, något som är synnerligen viktigt för småbarn då dem spiller mat över sig själva.

Det som är effektivt för föräldrarna är att dragkedjan når ända ner till fötterna, vilket gör det enkelt att båda sätta på och ta av overallen. Dessutom har dragkedjan fina detaljer som går längsmed hela overallen. Overallen anses därför tillhöra kategorin vinterkläder barn bäst i test då priset också är relativt lågt i jämförelse till andra produkter på marknaden. På så sätt har Petite Chérie Atelier lyckats skapa en produkt som konkurrerar mot de lite dyrare märkena, men ändå behållit alla de nödvändiga funktionerna.

Overallen går att köpa i flera olika färger, bland annat lila, ljusblå, grön och rosa. Dessa färgerna är ganska unika i jämförelse till andra produkter som finns på marknaden.

Se priset här!

7. Lindberg Northern täckbyxa

Lindberg Northern täckbyxa

Många föräldrar tycker ofta det är smidigare att köpa täckbyxor och jackor för sig, ofta på grund av att det blir billigare och att det går att kombinera olika färger. Därför det väldigt vanligt att köpa täckbyxor som är svarta eller har väldigt neutrala färger. Därför har Lindberg tagit fram en täckbyxa för barn som kallas för, och dem går att köpa i färgerna svart och blå.

Byxorna är vinderfodrade och har hängslen vilka passar utmärkt för barn som vill vara ute och leka utan att riskera att byxorna glider ner. Det finns också ett kardborrband i midjan på byxorna vilket gör det enkelt för barnen att kunna justera hur hårt byxorna ska sitta åt. Om barnet dock inte vill ha hängslena går dem att ta av.

Materialet på byxorna är polyester, fleece och nylon, vilket gör att värmen håller väldigt bra, något som också är viktigt i skidbacken. Därför passar dessa byxor både till vardagen, men också på skidsemestern. Priset på byxorna är något lägre i jämförelse till konkurrenterna, något som är unikt för kända märken som Lindberg. Därför kan dem klassas inom täckbyxor barn bäst i test.

Se priset här!

8. ZigZag Provo Skidbyxa

ZigZag Provo Skidbyxa

Många föräldrar tycker att det är dyrt att köpa vinterkläder, vilket till viss del stämmer. Därför kan det vara bra att kolla på vinterkläder som är lite billigare, men som ändå håller värmen. En av dessa produkter är, och priset på dessa är betydligt lägre i jämförelse till många av de dyra märkena. För prisets skull kan dessa byxor nämligen klassas bland vinterkläder barn bäst i test, detta på grund av att dem är väldigt funktionella i jämförelse till priset.

Dem har bland annat hängslen som går att ta av och det går att spänna åt byxorna i midjan. Längst nere vid byxorna går det också att spänna åt, vilket är viktigt vid skidåkningen. Materialet är polyester och sömmarna är tejpade vilket gör att kyla och väta inte kan ta sig in.

Se priset här!

9. Tretorn Gränna Vinter gummistövlar

Tretorn Gränna Vinter gummistövlar

När det kommer till just gummistövlar är Tretorn ett av de mest kända märkena. Vanligtvis brukar barn ha gummistövlar när det är blött ute. På vintern är det dock extra viktigt att ha gummistövlar som är anpassande för vintern. Vanliga gummiskor brukar nämligen inte vara fodrade och dem brukar också ha en öppning längst upp som inte går att spänna åt. Därför är , några av dem bästa.

Dessa passar utmärkt på vintern när det börjat töa på vintern och när barnen vill hoppa i vattenpölar. Fodringen i gummistövlarna är i dessa fallen otroligt viktiga, då det fortfarande bara kan vara några få plusgrader när det börjat töa. Skorna gör att barnen kan leka hur dem vill, varpå fötterna fortsätter att vara varma och torra. Som förälder slipper man också oroa sig för utomhusleken, vilket är väldigt skönt.

Gummit är gjort av naturgummi, vilket i sin tur gör att man inte behöver oroa sig för att köpa skor som inte är miljövänliga. Eftersom Tretorn också är ett bra och välkänt märkte gör det att skorna garanterat kommer hålla måttet inför både hösten vintern och våren. Till skillnad från många andra vinterskor är just gummistövlarna relativt billiga, vilket gör dem till ett bra alternativ för barn som är ute och leker väldigt mycket.

Se priset här!

10. Tretorn Frost Overall

Tretorn Frost Overall
Overaller för barn på vintern kan vara designade på olika sätt. En del har dragkedja ända ner till fötterna, varpå andra har dragkedjan i mitteln av jackan ner till midjan. Det förstnämnda är mer vanligt till mindre barn, varpå dragkedjan som går till midjan är vanligare för lite äldre barn. är en av de typerna som är framtagna för äldre barn och detta har blivit en va de allra vanligaste overallerna i Sverige.

Nästan alla har sett dessa overaller och om man någon gång hämtar sitt barn efter skolan på vintern är det nästan garanterat att något barn har denna typ på sig. Detta är ett tecken på att Tretorn har gjort något rätt, därför kan den klassas i kategorin bäst i test vinteroverall.

Det som gör overallen populär är att den har en skön passform för barnet och den garanterar att barnet kan vara ute och leka länge. Eftersom kylan endast kan komma in nere vid fötterna eller vid ansiktet gör det att overallen kan hålla en varm väldigt länge. Detta då den har ett varmt foder och tejpade sömmar, vilket gör att kroppens naturliga värme inte släpps ut lika lätt.

Overallen har också en fuskpäls, vilket gör att den ser fin ut, men ändå inte påverkar naturen på ett negativt sätt. De senaste åren har nämligen minkfarmar lyfts fram som dåliga för djuren, varpå fuskpälsarna är ett bra alternativ för den som tycker det är snygg med pälsar. För säkerhets skull finns också reflexer runt hela overallen, vilket gör att barn som är ute och leker själva i pulkbacken tidigt kan ses av medmänniskor.

Se priset här!

11. Tretorn Wings Vinter Regnjacka

Tretorn Wings Vinter Regnjacka

De senaste åren har dem svenska vintrarna blivit allt varmare. Detta har i sin tur gjort att behovet för riktiga varma vinterkläder har minskat, speciellt i södra Sverige. En del vintrar blir det inte ens någon snö i Skåne, varpå behovet för en skidjacka inte är lika stort.

Därför kan det vara bra att köpa en regnjacka som passar för vintern, varpå, är utmärkt. Detta är ett plagg som kan klassas inom vinterkläder barn bäst i test då passar dagar utomhus på vintern där det är några plusgrader. Om barnet exempelvis ska vara ute på raster passar den perfekt även i regnigt väder.

Jackan kommer från Tretorns höst- och vinterkollektion, vilket i sin tur gör att man som förälder kan känna sig lugn med att barnet får en av de bästa jackorna som finns på marknaden. Tretorn har nämligen tillverkat ytterplagg ända sedan 1891. Dessutom stödjer man som konsument svenska produkter genom att köpa jackan, något som blivit extra populärt de senaste åren.

Jackan i sig är både vatten- och vindtät och har svetsade sömmar. Vadderingen är dock något med grundläggande och jackan bör därför inte bäras när det är flera minusgrader.

Huvan går att ta av om barnet föredrar det och det finns två fickor där framme på jackan om barnet vill kunna ha med sig något. För förbättrad synlighet har jackan också flera reflexer, varpå två av dem sitter längst ute på armarna.

Se priset här!

12. Patagonia Baby Vinter Hängselbyxor

Patagonia Baby Vinter Hängselbyxor

Vid köp av vinterkläder för bebisar och riktigt små barn är det extra viktigt att kläderna håller sig varma. Därför är det viktigt att läsa på om vad som anses vara den bästa vinteroverallen eller bästa täckbyxorna. Vid köp av täckbyxor barn bäst i test kan det vara bra att kolla på produkter från Patagonia, vilket är ett välkänt märke som sedan länge klassas som ett av dem bästa.

Detta syns dock på prislappen då deras produkter är något dyrare än många andra. Men genom att köpa byxorna vet man i alla fall vad man får för pengarna.

Passar framförallt riktigt små barn som tycker om att vara utomhus. Byxorna är väldigt slitstarka, vilket i sin tur gör att barnet kan tillåtas att röra sig fritt utan att dem går sönder. Dem är också vattentäta och har tejpade sömmar, något som är synnerligen viktigt för småbarn då dem lätt kan börja frysa vid direktkontakt med snö eller kallt vatten.

Skalet och vadderingen är gjort av polyester, varpå insidan är gjord av återvunnen polyester. Byxorna går att tvätta i upp till 40 grader, vilket är den generella standarden inom vinterkläder för barn.

Se priset här!

13. Kuling Val D’Isere Overall

Kuling Val D'Isere Overall
Inom kategorin vinteroveraller barn bäst i test är, en av dem bästa produkterna på marknaden. Den har nämligen fått priser från en mängd olika typer experter för att vara en av de bästa vinteroverallen på grund av flera olika anledningar. Till skillnad från många andra overaller är skalet nämligen gjort av 100 % polyamid, vilket är ett lite dyrare material i jämförelse till andra overall.

Anledningen till detta är att materialet andas betydligt mer och att det tål betydligt mer vatten även utan impregnering. Trots detta har Kuling ändå valt att impregnera overallen vilket gör det till en av de mest vattentåliga overallerna på marknaden.

Till skillnad från från många andra inom vinteroveraller barn bäst i test har Kulings overall en dubbel dragkedja som går längsmed bröstet. Detta kan till en början verka lite jobbigt, men många föräldrar uppskattar det i längden när dem väl fått in tekniken. Genom dragkedjan minskar också risken att en massa snö skvätts runt i hallen när barnet väl kommer in efter lekstunden.

Vad gäller utseendet på overallen så ser den väldigt modern ut då den har en mörkgrå färg. Dessutom har Kuling satsat på en ordentlig fuskpäls som ser väldigt verklighetstrogen ut, något som många modeintresserade föräldrar uppskattar.

Se priset här!

14. Marmar Copenhagen Olga Twilight Mauve

Olga twilight

Inom vinterkläder barn bäst i test finns det väldigt mycket att välja på, en av dessa är. Denna jack är dock lite dyrare i jämförelse till andra vinterjackor för barn. Mycket beror på att Marmar Copenhagen är ett ganska dyrt märke, vilket i sin tur driver upp priset en del.

Jackan har dock en del unika egenskaper, exempelvis är yttertyget gjort av 100 % nylon, vilket är lite dyrare än polyester som många andra jackor är gjorda av. Det bör dock tilläggas att jacka snarare är en vardagsjacka än en jacka som används vid skidåkning, detta då den inte är lika fodrar som en skidjacka.

Se priset här!

15. The Brand Vinter Overall

The Brand Vinter Overall

Vid köp av vinteroverall barn bäst i test har märket, några av de allra mest stilrena och billigaste plaggen. En vinteroverall bäst i test kan i vissa fall kosta flera hundra kronor, medan The Brands overaller är betydligt billigare. Det som gör deras nya vinteroverall unik är att den är rutig i färgerna röd och svart eller grön kamouflagefärg.

Dessutom har den en huva som är fodrad med mjuk fleece. Det bör dock tilläggas att overallen inte är lika vattentät som många andra overaller inom kategorin vinteroverall barn bäst i test. Därför är det viktigt att ta sig en funderare på hur barnet kommer att använda overallen.

Om barnet förväntas att vara ute och leka hela tiden kan det vara bra att överväga en overall som klarar mer vatten och snö. Utifrån säkerhetsaspekten håller overallen dock måtten, detta då det finns reflexer både på armarna och på benen.

Därför är risken att barnet skulle råka ut för en olycka mycket liten. Som förälder slipper man också att oroa sig för mycket för att barnet inte skulle synas i trafiken. Självklart går det dock bra att sätta på ytterligare reflexer, vilket många föräldrar i Sverige redan gör.

Overallen har även justerbara fothällor som går att dra över vinterskorna. Detta minskar i sin tur risken att barnet kommer få in snö i skorna, vilket kan vara mycket obekvämt.

Se priset här!

Köpguide för vinterkläder

Att köpa vinterkläder till barn är något som är nödvändigt i Sverige, det kvittar hur mycket man än vrider och vänder på det. Oavsett om man bor nere i Ystad eller uppe i Haparanda kommer snön någon gång under vintern nästan garanterat komma. Även om snön inte kommer det dock vara kallt utomhus, vilket gör att barnet riskerar att frysa när det är utomhus. För att säkerställa att barnet mår bra under vintern kräver det därför att rätt vinterkläder köps.

Anledningen till detta är att barn måste vara utomhus både på dagis och i skolan, oavsett väder. Dessutom är en del barn utomhus efter skolan också, exempelvis om man har en stor trädgård där det går att spela fotboll. Därför kommer denna köpguide gå igenom några av de viktigaste delarna vid köp av vinterkläder för barn.

När det kommer till att köpa vinterkläder är det först och främst viktigt att fundera på vilka typer av kläder som behövs. Generellt sett behöver alla barn en mössa, vantar, vinterskor, vinterjacka och täckbyxor. Det går det att byta ut vinterjackan och täckbyxorna med en overall vilket en del föredrar.

Det som är bra med en overall är att barnet inte riskerar att få in snö eller kyla vid midjan där täckbyxorna och vinterjackan möts. Många barn tycker exempelvis om att han snöbollskrig, varpå det är vanligt att få in snö just vid midjan. Genom att köpa en overall går det därför att minska risken att barnet blir blöt eller börja frysa ute på rasten eller efter skolan i pulkbacken.

När det kommer till att köpa vinterkläderna finns det flera faktorer att tänka på. Det allra viktigaste är dock att se över sin budget som förälder. Det finns nämligen vinterkläder i en mängd olika prisklasser. Precis som med många andra produkter brukar ett dyrare pris innebär att produkten som köps har bättre kvalité, men det finns en mängd olika vinterkläder i mellanklassen som fortfarande är bra.

De allra viktigaste plaggen som man bör spendera lite extra pengar på är dock vinterjackan och täckbyxorna, eller overallen. Det är nämligen dessa delar som gör att barnet inte blir blöt och börjar frysa på vintern. Om man köper alldeles för billiga kläder finns det risk att dessa inte har alla de nödvändiga funktionerna, exempelvis en impregnering som gör att vatten rinner av enkelt. För att hålla ner kostnaderna går det exempelvis att köpa lite billigare mössa och vantar, detta då dessa torkar väldigt fort om dem skulle bli blöta.

Om barnet dessutom inte vill vara ute och leka i snön behöver det inte några speciella vantar. Utan till och med stickade vantar och mössor funkar bra för att barnet ska kunna hålla värmen.

Innan några kläder köps är det därför viktigt att ta sig en funderare på vilka aktiviteter barnet kommer göra. Om barnet endast ska vara ute och gå med föräldern och inte leka i snön kan det endast räcka med en vinterjacka.

Mycket har också att göra med barnets ålder, varpå äldre barn troligen inte kommer leka i snön speciellt mycket. Ju äldre barnet blir brukar nämligen vinterklädernas utseende spela mer roll. På så sätt blir de olika funktionerna mindre viktiga ju äldre barnet blir, exempelvis om kläderna ska avdunsta vatten och andas.

Det kan därför vara bra att ha en dialog med sitt barn för att se vad dem tycker om att göra utomhus och vilka typer av kläder dem faktiskt vill ha. Det finns till och med barn i ung ålder som har preferenser på klädernas utseende.

Den allra viktigaste funktionen med vinterkläder i Sverige är att barn ska kunna hålla värmen. Detta görs genom att jackan andas och har någon typ av fodring. Dessa funktioner brukar generellt sett vara mer utvecklade desto dyrare kläderna är. Andra funktioner som kan vara bra att ha är att jackan har fickor där barnet kan ha en telefon.

Dessa är dock sekundära funktioner, varpå det huvudsakliga syftet är att barn inte ska bli blöta och börja frysa. Vid köp av vinterkläder är det allra viktigaste därför att tänka till ordentligt hur vinterkläderna kommer användas, vad barnet tycker om och hur barnet rör sig när det är utomhus. Annars finns det risk att barnet bli missnöjd, eller att fel produkter köps.

Det bästa med att köpa vinterkläder numera är att det går att köpa både online och i riktiga butiker. För att hitta de mest passande varorna kan det därför vara bra att kolla både online och i vanliga butiker. I de flesta fallen går det att skicka tillbaka varor som beställs online, vilket gör det lite smidigare om man inte har tid att ta barnet till en riktig butik.

Dock kan det vara bra att prova ett plagg innan det köps, speciellt då en den vinterkläder kan vara ganska dyra. För att locka med barnet till affären kan det därför vara bra att erbjuda lite mat på en snabbmatsrestaurang så att det inte blir för mycket gnäll.

Vanliga frågor kring vinterkläder

Det finns en mängd olika typer av vanliga frågor som uppstår vid köp av vinterkläder, exempelvis när det kommer till storlekar, färger och hur kläderna håller värmen. Därför kommer denna artikel gå igenom några av dessa frågor.

1. Hur håller vinterkläder värmen?

När det kommer till att hålla värmen genom olika typer av vinterkläder görs detta på olika sätt. Mössor och vantar håller exempelvis värmen genom att tygbiten eller materialet tänger inne värmen. Detta kan i sin tur dock gör att barnet börjar svettas i håret eller om händerna.

När det kommer till vinterjackor, täckbyxor och overaller brukar dessa generellt sett vara tillverkade med ett speciellt material som håller inne värmen, men samtidigt andas. Detta gör i sin tur att barnet inte börjar svettas lika enkelt, eller blir alldeles för varm. Materialet brukar oftast var gjort av polyamid, nylon och polyester.

2. Hur kan vinterkläder vara vattentäta

Det som gör att de flesta vinterkläderna är vattentäta är genom en typ av vattenavvisande impregnering. Den allra vanligaste impregneringen som används på vinterkläder är Bionic-Finish.

3. Hur kan vinterkläder tvättas?

Vid tvättning av kläder är det alltid väldigt viktigt att kolla på anvisningarna för det specifika klädesplagget. Generellt sett brukar de allra flesta vinterkläderna dock tåla maskintvätt med 40 grader.

Därefter är det också vanligt och i många fall viktigt att torktumla plagget på låg värme, annars finns det risk att mögel kan bildas inuti det. I de allra flesta fallen rekommenderas det inte att bleka, stryka eller kemtvätta vinterkläder, men det är viktigt att alltid kolla på de specifika anvisningarna.

4. Hur länge kan barn ha ett plagg?

Vid köp av kläder till barn som är lite dyrare är det generellt sett bra att köpa som är lite större. Många barn växter nämligen väldigt fort, vilket gör att barnet snabbt kan växa ur kläderna. Hur länge barnet kan ha ett visst plagg beror dock på fall till fall.

En del barn växer snabbare än andra, därför är det viktigt att alltid hålla koll på hur vinterkläderna sitter åt. Annars finns det risk att barnet börjar frysa. Inom just vinterkläder kan det vara bra att prova kläderna några veckor innan vintersäsongen börjar, så att det inte blir stressigt när kylan börjar komma.

5. Hur ska klädesplagget sitta?

När det kommer till storlekar är det först och främst viktigt att gå efter barnets längd. Många hemsidor och butiker har nämligen guider på vilken storlek som passar bäst beroende på barnets längd. En annan sak som är bra att tänka på är att fråga barnet hur dem tycker att kläderna känns. Det viktigaste är nämligen att barnet är bekväm, annars kan dem tycka att det blir jobbigt att gå ut.

6. Vad kostar vinterkläder för barn?

Det finns vinterkläder i en mängd olika prisklasser. Det viktigaste är att kolla runt ordentligt för att se till att rätt plagg köps till barnet, baserat på de behoven som finns. Om barnet exempelvis inte ska vara ute och leka och riskera att bli blöt kan det funka bra med billigare vinterkläder som inte är impregnerade.

7. Var går det att köpa vinterkläder för barn?

Det bästa med att köpa kläder och produkter nu för tiden är att allt går att köpa online. Det finns hundratals hemsidor där det går att köpa vinterkläder för barn. Det går dessutom att välja storlek och färg direkt på nätet. Vid köpet anger man också sin adress för att plagget ska skickas till närmsta postombud. Oftast tar det bara några dagar innan plagget går att hämtas ut. Men självklart finns det också möjlighet att åka till riktiga butiker för att köpa vinterkläder. Detta brukar dock va lite dyrare, framförallt på grund av att butiker som säljer kläder online slipper både butikshyra och en del anställningskostnader.

Summering

För att kortfattat summera är det alltid viktigt att kolla runt och ta sig en funderare innan något klädesplagg köps. Oavsett om det handlar om den bästa vinteroverallen eller vinterjacka barn bäst i test, detta då det finns produkter som är utvecklade i specifika syften. En del barn vill exempelvis inte leka i snön och därför är det inte heller nödvändigt att köpa den allra dyraste och finaste jackan. Dock kan det vara bra att fundera på om man ska åka skidor, detta då skidåkning kräver tjockare jackor. Därför kan det vara bra att köpa en jacka som både kan användas till vardags, men också vid skidåkningen. Som tur är finns det flera plagg inom vinterkläder barn bäst i test i denna artikel, vilket gör att det blir lite enklare att göra de olika valen. Det går bland annat att hitta all från den bästa vinteroverallen till de bästa vinterskorna.

Det är också viktigt att ha i åtanke att det finns olika typer av klädesplagg som passar till olika syften. Om barnet vill vara ute och leka nästan varje dag kan det vara bra att överväga en ordentligt overall som minskar risken att barnet ska bli blött och börja frysa. För att säkerställa att rätt plagg köps måste en dialog därför att föras med barnet.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *